07 noiembrie 2024

Tocanita de cartofi cu porc reteta

Reteta Tocanita De Cartofi Cu Carne De Porc Retete Traditionale Romanesti


Reteta tocanita de cartofi cu carne de porc retete mancare tocana romaneasca,

Tocanita de cartofi cu carne de porc, o reteta simpla si gustoasa, combinand gustul delicat al cartofilor cu bucatile fragede de carne de porc, alaturi de ceapa dulce si ardei colorat, aceasta tocăniță capata o aroma deosebita datorita pastei de tomate si condimentelor atent alese: sare, piper, cimbru si boia, gatita lent pentru ca toate aromele sa se imbine perfect, tocanita aduce pe masa un gust autentic, satios si reconfortant, care te face sa simti caldura unei bucatarii de casa, o mancare traditionala romaneasca preparata acasa.


Ingrediente tocanita de cartofi cu carne de porc

-1 kg cartofi
-1 kg carne de porc cu os
-100 ml ulei
-1 ceapa
-1 ardei capia
-2 linguri pasta de tomate
-1 litru apa
-1 lingurita sare
-1 lingurita boia dulce
-1 frunza de dafin
-1/2 lingurita cimbru uscat
-1/2 lingurita piper macinat

Mod de preparare tocana de cartofi cu porc

Cum se face tocanita de cartofi cu carne de pui urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-cartofii se curata si se taie cuburi,
-carnea de porc se taie bucati potrivit de mari,
-ceapa se taie marunt,
-ardeiul se taie cubulete,
-se incinge uleiul intr-o craticioara si se prajeste carnea pana se rumeneste usor,
-se scoate carnea prajita si surplusul de ulei, se lasa in craticioara 50 ml ulei,
-se adauga ceapa si se caleste 2 minute, apoi se pune ardeiul si se caleste si el 2 minute,
-se pun cartofii si se amesteca pe foc 2-3 minute, apoi se pune pasta de tomate si se amesteca pe foc 1 minut,
-se adauga sarea si condimentele dupa gust, se amesteca si se completeaza cu apa cat sa fie cartofii acvoperiti,
-se pun bucatile de carne prajita si se fierbe mancarea acoperita partial cu capac timp de 40 minute,
-se face dupa preferinta sosul mai legat sau mai subtire, se poate pisa 1-2 cartofi pentru a ingrosa sosul,
-tocana de cartofi se serveste cu muraturi si paine de casa, degustare placuta!
Reteta tocana de cartofi cu carne de porc retete mancare tocanita romaneasca,

22 octombrie 2024

Chiftelute de dovlecei cu branza reteta

Reteta Chiftelute De Dovlecei Cu Branza Si Usturoi Retete Aperitive De Casa


Reteta chiftele de dovlecei cu branza si usturoi plus condimente si verdeturi prajite la tigaie pana sunt fragede si crocante retete aperitive de casa,

Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei fragede si crocante, reteta chiftelute de dovlecei cu branza si usturoi servite cu sos de iaurt, reteta chiftele de dovlecei aurii cu branza si verdeturi, o gustare si un aperitiv perfect pentru orice ocazie.

Reteta chiftele de dovlecei cu branza si usturoi plus condimente si verdeturi prajite la tigaie pana sunt fragede si crocante retete aperitive de casa,

Chiftelute de dovlecei cu branza, o explozie de prospetime si arome! Combinatia dintre dovleceii suculenti, branza savuroasa si usturoiul aromat, imbogatita cu verdeturi proaspete precum mararul si patrunjelul, legate perfect cu oua si pesmet, prajite pana devin crocante si aurii la exterior, dar fragede si suculente la interior, aceste chiftelute gustoase se servesc alaturi de un sos cremos de iaurt. Fiecare portie aduce un echilibru delicios intre texturi si gusturi, o alegere perfecta pentru un pranz sau o cina usoara!


Ingrediente chiftelute de dovlecei cu branza

-1 kg dovlecei
-200 g branza telemea
-100 g pesmet
-4 catei de usturoi
-2 oua
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita piper macinat
-1/2 lingurita cimbru uscat
-1/2 legatura marar verde
-1/2 legatura patrunjel verde
-150 ml ulei pentru prajit
-iaurt gras pentru servit


Mod de preparare chiftelute de dovlecei

Cum se fac chiftelute de dovlecei cu branza si usturoi urmareste reteta mea pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-dovleceii se curata si se rad pe razatoarea mare si se presara sare peste ei,
-se amesteca si se pun intr-o sita la scurs pentru 30 minute,
-apoi se preseaza cu mana pana sunt bine scursi, scursi au mai ramas aproximativ 600 g dovlecei,
-branza se rade pe razatoarea mica, la fel si cateii de usturoi,
-se pun dovleceii bine scursi intr-un castron, se adauga branza rasa, usturoiul, ouale, verdeata taiata marunt, pesmetul, piper si cimbru dupa gust,
-se amesteca bine compozitia de apoi se modeleaza chiftelute la dimensiunea si forma dorita,
-se prajesc la tigaie in putin ulei incins pana sunt frumos rumenite,
-cand sunt gata se scot pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei,
-se servesc calde sau reci, eu am servit chiftele cu sos de iaurt, degustare placuta!
Reteta chiftele de dovlecei cu branza si usturoi plus condimente si verdeturi prajite la tigaie pana sunt fragede si crocante retete aperitive de casa,

Reteta chiftele de dovlecei cu branza si usturoi plus condimente si verdeturi prajite la tigaie pana sunt fragede si crocante retete aperitive de casa,

Reteta chiftele de dovlecei cu branza si usturoi plus condimente si verdeturi prajite la tigaie pana sunt fragede si crocante retete aperitive de casa,

Reteta chiftele de dovlecei cu branza si usturoi plus condimente si verdeturi prajite la tigaie pana sunt fragede si crocante retete aperitive de casa,

Reteta chiftele de dovlecei cu branza si usturoi plus condimente si verdeturi prajite la tigaie pana sunt fragede si crocante retete aperitive de casa,