25 octombrie 2021

Plachie de peste reteta

Plachie De Macrou Reteta De Casa Dobrogeana Pescareasca Retete Plachii Tocane Si Tocanite


Plachie de peste reteta tonaca tocanita de ceapa cu macrou si bulion retete mancare dobrogeana pescareasca,

Reteta plachie de peste macrou, o mancare de peste gatita cu multa ceapa, ulei si bulion, preparata la ceaun dupa o rețetă veche taraneasc pescareasca, servita traditional cu mamaliga si o bautura buna alaturi. Plachia, un preparat culinar romanesc asemanator cu tocana sau tocanita de ceapa si sos tomat, gatit foarte des in bucataria dobrogeana unde este cea mai buna.

Plachie de peste cu mamaliga reteta tonaca tocanita de ceapa cu macrou si bulion retete mancare dobrogeana pescareasca,

Ingrediente plachie de peste

-2 pesti macrou
-50ml ulei pentru gătit
-200ml ulei pentru prăjit pestele
-1kg ceapa
-500ml apa
-140g pasta de tomate
-2 lingurite faina pentru mâncare
-4 linguri faina pentru prajit peștele
-2 foi de dafin
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-½ lingurita boia de ardei dulce
-
½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita piper boabe
-¼ legatura marar si patrunjel verde

Mod de preparare plachie de macrou

Cum se face plachia de peste urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video de plachie este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza pas cu pas, pestele macrou se curata de capete si intestine si se spala cu apa rece, apoi se taie bucati si se presara putina sare peste el,
-ceapa se curata si se taie fideluta, iar faina se dizolva in putina apa ca sa nu faca cocoloase cand se adauga in mancare,
-in primul rand se prajeste pestele, se trec bucatile de macrou prin făină si se prajesc la tigaie in ulei incins pana prinde o culoare frumoasa de prajit,
Macrou prajit reteta de peste la tigaie retete mancare mancaruri preparate romanesti si pescaresti dobrogene,

Peste prajit reteta de macrou la tigaie retete mancare mancaruri preparate romanesti si pescaresti dobrogene,

-cand este prajit in proportie de 90% se scoate pe o farfurie, iar aproximativ 50ml ulei in care a fost prăjit pestele se pune intr-un ceaun,
-se pune ceapa in ceaun cu o lingurita de sare si zahar si se prajeste pana devine sticloasa,
-se procedeaza ca la orice tocăniță de ceapă clasica, dupa ce ceapa se inmoaie se adauga dupa gust bulion, boia, piper, cimbru, dafin si se amesteca,
-dupa un minut se pune faina si dupa ce se amesteca pe foc se completeaza cu apa pana se formeaza un sos legat,
-se fierbe ceapa in sosul tomat timp de 15 minute, apoi se pun bucatile de peste prajit si se continua fierberea inca maxim zece minute,
-cand plachia este gata se presara deasupra verdeata tocata marunt si serveste calda cu mamaliguta sau paine proaspata.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu peste si preparate de peste aici, retete tocane si tocanite aici si aicimancaruri cu carne aici, mancaruri cu legume aici, retete mamaliga aici, pofta buna!
Plachie de macrou reteta tonaca tocanita de ceapa cu peste si bulion retete mancare dobrogeana pescareasca,

Plachie de macrou cu mamaliga reteta tonaca tocanita de ceapa cu peste si bulion retete mancare dobrogeana pescareasca,

20 octombrie 2021

Suc de rosii reteta

Cel Mai Simplu Suc De Rosii Pentru Iarna Facut Acasa Fara Sare Si Zahar


Suc de rosii reteta naturala de casa pentru iarna preparat fara sare zahar e-uri conservanti retete sucuri conserve,

Cea mai simpla, usoara si rapida reteta de suc de rosii de casa pentru iarna, preparat rapid acasa in bucatarie, fara sare si zahar, 100% natural fara E-uri si conservanti, bun de baut simplu sau in cocktailuri, dar si adaugat la orice mancare gatita, supa, ciorba, friptura, foarte gustos, dulce, sanatos, rosu la culoare, de post vegetarian, etc. Este o reteta economica, sucul rezultat este mult mai consistent, mai plin de vitamine deoarece nu se pierde nimic, se aseamana cu un nectar sau smoothie, cantitatea este mult mai mare decat reteta clasica cu separator, iar diferenta la gust se va vedea la orice mancare, la o supa de rosii de exemplu.


Ingrediente suc de rosii

-rosii prunisoare bine coapte

Mod de preparare suc de rosii pentru iarna

Cum se face sucul de rosii urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-rosiile se spala cu apa rece si se taie felii eliminand foarte putin de la cotor, nu se arunca nimic de la rosie, atat coaja cat si semintele vor da un plus de gust si culoare,
Rosii prunisoare reteta de casa retete si preparate culinare cu legume,

Rosii taiate reteta de casa retete si preparate culinare cu legume,

-se pun rosiile taiate in vasul unui blender si se mixeaza la viteza maxima timp de un minut, sau pana cand rosiile sunt bine pasate, eu am folosit un blender Delimano dar se poate folosi si un mixer vertical,
Rosii la blender reteta de casa retete sucuri naturale fara e-uri si conservanti,

Rosii mixate reteta suc de roșii natural de casa pentru iarna preparat fara sare zahar e-uri conservanti retete sucuri conserve,

-se pune mixul de roșii rezultat intr-o cratita incapatoare si se fiebe la foc potrivit jumatate de ora, sau pana la consistenta dorita,
Suc de rosii de casa reteta naturala pentru iarna preparat fara sare zahar e-uri conservanti retete sucuri conserve,

-se pune apoi fierbinte in borcane curate, se inchid bine cu capace si se intorc borcanele invers pentru 1-2 minute pentru a le verifica,
-se fierb apoi borcanele intr-o cratita larga in apa timp de 10 minute pentru a tine perfect mai multi ani,
Suc de rosii la borcan reteta naturala de casa pentru iarna preparat fara sare zahar e-uri conservanti retete sucuri conserve,

-se scot din apa si se lasa sa se raceasca singure, apoi se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarnă.
Alte retete traditionale romanesti, retete conserve si muraturi aici, retete gemuri si dulceturi aici, retete sucuri aici, pofta buna!
Suc de rosii pentru iarna reteta naturala de casa preparat fara sare zahar e-uri conservanti retete sucuri conserve,