Retete Culinare Mamaliga De Casa Traditionala Cu Faina De Porumb Reteta Taraneasca Romaneasca
Cea mai simpla reteta de mamaliga, cum se face mamaliga din malai grisat, cat se fierbe mamaliga, cateva intrebari comice in ziua de astazi cand jalnica si banala mamaliga romaneasca denumita in trecut si mancarea taranilor sau a saracilor a ajuns o delicatesa culinara servita in restaurantele de lux din intreaga lume si apreciata de gurmanzi.
Mamaliga este un preparat culinar traditional romanesc foarte simplu si usor de gatit care inlocuieste painea, foarte satioasa si sanatoasa fiind bogata in fibre, vitamine si minerale, recomandata in special persoanelor anemice sau cu boli pulmonare si respiratorii. Preparata la ceaun pe baza de apa, sare si faina de porumb, mult nai vartoasa decat polenta italiana, mamaliga taraneasca merge taiata felii asemeni painii, dar in functie de scopul dorit aceasta se poate prepara si mai moale.
Acest produs alimentar romanesc, aceasta pasta ingrosata de malai, nu are egal servita cu produse lactate, branza si lapte, varza murata calita, carnati, sarmale, tochituri, tocanite, saramuri, ciorbe, fripturi, gratare, pomana porcului, balmos, urs de mamaliga, taci si inghite, unsa cu gemuri si dulceturi servita ca desert, etc …dar hai sa punem de mămăligă!
Ingrediente mamaliga de casa
-1 cana malai grisat-3 cani apa
-½ lingurita sare
Mod de preparare mamaliga romaneasca
Reteta video este si pe YouTube aici,-se pune intr-un ceaun la fiert cantitatea
de apa si sare,
-cand apa fierbe se adauga in ploaie cantitatea de malai amestecand continuu,
-se amesteca repede si bine cu un tel sa nu faca cocoloase apoi se acopera cu capac si se fierbe la foc mic timp de 15 minute,
-cand apa fierbe se adauga in ploaie cantitatea de malai amestecand continuu,
-se amesteca repede si bine cu un tel sa nu faca cocoloase apoi se acopera cu capac si se fierbe la foc mic timp de 15 minute,
-mamaliga este gata atunci cand amestecand se aduna de pe peretii ceaunului si se strange spre interior,
-daca nu se aduna n-o sa cada din ceaun si o sa fie lipicioasa,
-se rastoarna mămăliga pe o farfurie intinsa si se lasa 2-3 minute sa se linisteasca,
-se serveste calda sau rece cu felul de mancare dorit,
-mamaliga ramasa se poate taia felii si se frige la gratar sau se prajeste in untura fiind foarte buna,
-se rastoarna mămăliga pe o farfurie intinsa si se lasa 2-3 minute sa se linisteasca,
-se serveste calda sau rece cu felul de mancare dorit,
-mamaliga ramasa se poate taia felii si se frige la gratar sau se prajeste in untura fiind foarte buna,
-in ceaun dupa rasturnarea mamaligii se pune o cana de lapte cald si se da cateva clocote, se lasa cinci minute si se serveste cu lingura avand un gust deosebit.
Retete traditionale romanesti, retete de mamaliga aici, retete cu mamaliga aici, reteta mamaliga traditionala aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu