Placinta De Dovleac Cu Scortisoara La Cuptor Reteta De Post
Retete Strudele Si Placinte De Casa
Reteta placinta de dovleac placintar, rețeta pur romaneasca
facuta foarte simplu si usor si acasa in bucatarie, un desert de post dulce si
gustos, aromat si parfumat, moale si pufos, foarte bun servit cald si rece,
retete placinte de casa, rețetă deserturi traditionale romanesti ca la mama
acasa. Urmatoarele ingrediente sunt pentru o tava de cuptor cu diametrul de
24/35cm cu trei suluri duble de plăcintă.
Ingrediente placinta de dovleac de casa
-1kg dovleac plăcintar -1 pachet foi de placinta congelate 400g -60ml ulei de floarea soarelui -4-5 linguri zahar tos dupa gust -3 lingurite scortisoara macinata -1 lingurita zahar pudra vanilat
Mod de preparare placinta de dovleac de post
Cum se face placinta de docleac urmareste reteta mea simpla
si rapida, reteta video este si pe YouTube aici.
Cum se proceadeaza, dovleacul se taie felii, se curata de
seminte si de coaja, apoi se rade pe razatoarea mare. Se incinge putin ulei
intr-o craticioara si se caleste dovleacul ras timp de aproximativ 10 minute
pana cand se inmoaie, apoi se adauga dupa gust zahar si se mai tine pe foc
cateva minute. Cand dovleacul este gata se opreste focul, se lasa sa se
raceasca si se imparte in trei parti egale.
Pachetul cu foi de placinta se dezgheata complet, apoi se
desfac usor toate foile. Se iau cate 4 foi de placinta si se asaza una peste
alta, stropite fiecare in parte cu putin ulei. Peste foaia de placinta de
deasupra se intinde dovleac calit, apoi se presara scortisoara. Se indoaie
foarte putin capetele laterale si apoi se ruleaza strans din ambele sensuri
pana cand cele 2 rulouri se intalnesc la mijloc formand un sul de placinta
dublu. Se procedeaza asemanator cu celelalte foi de placinta din care vor
rezulta inca 2 suluri de placinta. Se asaza sulurile formate unul langa
celalalt intr-o tava dreptunghiulara, dupa care se stropesc si se ung cu putin
ulei deasupra. Se coace in cuptorul preincalzit la 250 grade celsius timp de 20
minute, pana cand se rumeneste frumos.
Cand placinta este gata se scoate din cuptor, se lasa putin
sa se racoreasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se taie bucati, se
mananca atat calda cat si rece, fiind deosebit de gustoasa si de aromata in
ambele variante. Placinta cu dovleac sau strudel de dovleac, un preparat
delicios, un desert minunat binevenit oricand, apreciat si preferat de cei mici
dar si de cei mari. Alte retete traditionale romanesti, retete de placinteaici, retete deserturi si prajituriaici, retete de post si preparate de postaici, pofta buna!
Reteta
Placinta De Mere Cu Scortisoara Retete Desert Placinte De Casa Cu Fructe
Reteta
placinta de mere facuta acasa, un desert de post dulce, gustos, aromat si parfumat, pufos si crocant, foarte bun servit cald si rece, retete placinte cu
fructe, deserturi traditionale romanesti de casa. Urmatoarele ingrediente sunt pentru o
tava de cuptor 24/35cm cu trei suluri duble de plăcintă.
Ingrediente placinta de mere
-6
mere rosii acrisoare -1
pachet foi de placinta (400g) -50ml
ulei de floarea soarelui -9
lingurite zahar tos -2
lingurite zahar pudra -3
lingurite scortisoara macinata
Mod
de preparare placinta de mere dobrogeana
-cum
se face placinta cu mere urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video
este si pe YouTube aici,
-pachetul cu foi de placinta se dezgheata complet, dupa care se desfac usor toate foile, -merele
se curata de coaja si cotor, -se
iau cate 4 foi de placinta si se asaza una peste cealalta, stropite in
prealabil cu putin ulei, -peste
foaia de placinta de deasupra se presara 1 lingurita de zahar tos, apoi se rad
pe toata suprafata doua mere pe razatoarea mare, -peste
merele rase se presara 2 lingurite de zahar tos si 1 lingurita de scortisoara
macinata, -se
indoaie foarte putin capetele laterale si apoi se ruleaza strans din ambele
sensuri pana cand cele 2 rulouri se vor intalni la mijloc si vor forma un sul
de placinta dublu, -se
procedeaza asemanator cu celelalte foi de placinta din care vor rezulta inca 2
suluri de placinta, -dintr-un
pachet de foi de placinta vor rezulta 3 suluri de placinta a cate 4 foi fiecare, -se
asaza sulurile de placinta unul langa celalalt intr-o tava dreptunghiulara,
dupa care se stropesc si se ung cu putin ulei deasupra, -se
coc in cuptorul preincalzit la 250 grade celsius timp de 15-20 minute pana cand
se rumeneste frumos, eu am folosit un cuptor electric, -cand
placinta de mere este gata se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se
raceasca si apoi se pudreaza cu zahar pudra,
-se
taie bucati si se mananca calda, dar si dupa ce s-a racit, fiind deosebit de
gustoasa si de aromata in ambele variante.
Placinta cu mere sau strudel de mere, un preparat delicios, un desert minunat binevenit oricand. Alte retete traditionale romanesti, retete de placinteaici, retete de patiserieaici, retete deserturi si prajituri aici, retete de post si preparate de postaici, pofta buna!