Reteta Cartofi La Cuptor De Post Retete De Mancare Aperitiv Garnitura
Aroma tentanta a cartofilor la cuptor in varianta de post. Descopera un delicios secret culinar: Cartofi la cuptor de post, o reteta simpla si plina de savoare care te va cuceri cu aroma lor imbietoare si textura lor crocanta la exterior dar moale si cremoasa la interior. Aceasta reinterpretare creativa a clasicilor cartofi la cuptor este perfecta pentru momentele in care vrei sa savurezi ceva reconfortant si hranitor, respectand in acelasi timp traditiile postului. Indulceste-ti gusturile si incanta-ti simturile cu acest preparat versatil, care poate fi servit ca atare sau ca aperitiv sau ca garnitura alaturi de orice fel de mancare preferat. Fara a folosi ingrediente de origine animala, cu o simpla combinatie de ingrediente bine alese, cum se fac cei mai buni cartofi copti la cuptor incearca cu incredere aceasta reteta simpla!
-1,5 kg cartofi
-1 lingurita sare
-1 lingurita boia dulce
-1 lingurita piper macinat
-1 lingurita usturoi granulat
-250 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare cartofi la cuptor
Cum se fac cartofii la cuptor de post urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-se aleg cartofi mici de marime, se curata, se spala si se scurg bine de apa,
-se prajesc la tigaie cateva minute cat sa prinda putina crusta si sa se imbibe bine de ulei,
-se scot intr-un castron si se presara imediat peste ei dupa gust sare, piper macinat, boia dulce si usturoi granulat,
-se amesteca bine sa prinda toti arome si condimente,
-se pun intr-o tava de cuptor,
-se da tava la cuptor pentru 60 minute la 200 grade celsius,
-cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa 5 minute,
-apoi se pot servi, degustare placuta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu