07 ianuarie 2021

Placinta cu branza si iaurt reteta

Retete Placinta Traditionala Dobrogeana Cu Branza Sarata Si Iaurt La Cuptor Reteta De Casa


Placinta cu branza si iaurt reteta traditionala de casa romaneasca dobrogeana gatita de Revelion sau Lasata Secului, retete culinare de patiserie,

Cum se face placinta cu branza de oaie sarata si iaurt la cuptor reteta de casa traditionala din bucataria dobrogeana, un preparat culinar romanesc gustos, rapid si economic.


Ingrediente placinta cu branza

-1 pachet foi de placinta congelate
-250g branza veche sarata de oaie
-1l iaurt
-5 oua
-4 linguri ulei
-zahar pudra vanilat pentru servit

Mod de preparare placinta cu branza si iaurt

-ouale se bat spuma intr-un castron incapator si apoi se incorporeaza treptat tot iaurtul,
-branza de oaie sau de vaca se rade pe razatoarea mare,
-tava de cuptor mare se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt,
-foile de plăcintă dezghetate cel mai bine in frigider se desfac si se asaza in grupuri de cate trei foi stropite cu putin ulei intre ele,
-peste fiecare grup se presara brânză rasa de preferinta de oaie, apoi se strange fiecare grup ca un acordeon si se asaza in tava unele langa altele,
Foi de placinta cu branza reteta,

-intr-o tava mare de cuptor incap trei grupuri, ele nu trebuiesc puse prea ingramadite,
Placinta cu branza preparare reteta,

-cand tava este plina se pune deasupra pe toata suprafata amestecul de oua si iaurt, apoi se stropeste cu ulei,
Placinta cu branza si iaurt preparare reteta,

-se da tava la cuptorul bine incins pentru 20 minute la 250 grade celsius, plăcinta cea mai buna trebuie sa fie foarte putin rumenita, trebuie sa fie moale si pufoasa si nu uscata,
Placinta cu branza cu iaurt reteta de casa economica retete culinare placinte traditionale dobrogene,

-cand placinta cu branza este gata se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar tos si se acopera cu prosoape pentru zece minute sa se abureasca,
Placinta cu branza reteta de casa cu iaurt retete culinare placinte traditionale dobrogene,

-se portioneaza si se serveste atat calda cat si rece, simpla sau pudrata cu zahar pudra, unsa cu miere de albine, sau cu diverse gemuri si dulceturi de casa, alaturi de o cana cu lapte cald sau iaurt rece.
Placinta cu branza sarata de oaie reteta dobrogeana de casa traditionala retete culinare de patiserie pentru Anul Nou sau Lasata seacului,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu