06 februarie 2021

Castraveti murati pentru iarna reteta

Retete Culinare Castraveti Murati In Saramura Si Otet Pentru Iarna Retete Culinare Muraturi De Casa Traditionale


Castraveti murati pentru iarna reteta traditionala de casa dobrogeana romaneasca retete culinare conserve si muraturi naturale acrite in saramura cu sare otet ceapa morcovi hrean marar cimbru si piper,

Cum se pun cei mai buni castraveti pentru iarna la borcan cu rondele de ceapa, morcovi si hrean, aromati si parfumati cu cimbru, marar si piper, acriti atat cat trebuie in saramura si otet, retete conserve si muraturi naturale din bucataria traditionala fara E-uri si conservanti reteta de casa.

Castraveti in otet murati pentru iarna reteta traditionala de casa dobrogeana romaneasca retete culinare conserve si muraturi naturale acrite in saramura cu sare oțet ceapa morcovi hrean marar cimbru si piper

Castraveti murati in saramura cu otet pentru iarna reteta traditionala de casa dobrogeana romaneasca retete culinare conserve si muraturi naturale acrite in saramură cu sare oțet ceapa morcovi hrean marar cimbru si piper,

Ingrediente castraveti murati

-2,5kg castraveti cornison
-320ml otet alb de 9 grade
-1 ceapa normala
-1 radacina hrean
-2 morcovi tineri
-8 lingurite piper boabe negru
-4 lingurite cimbru uscat
-8 flori marar uscat
-3 linguri sare mare neiodata
-3L apa
-8 borcane de 800ml cu capace

Mod de preparare castraveti in otet

Ingredientele enumerate sunt pentru 7-8 borcane mari de 800ml, in functie de cum sunt asezati castravetii si bineinteles de marimea lor. Castravetii chiar daca sunt murati cu sare si otet raman plini de vitamine si nutrienti benefici organismului, au un gust excelent si merg serviti aproape cu orice, iar preparati dupa reteta mea raman proaspeti si crocanti foarte mult timp. Cum se pun castravetii la murat pentru iarna urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, cum se procedeaza:

-castravetii cornison foarte proaspeti si sanatosi, fara lovituri sau zgarieturi, se spala bine cu apa rece si se curata de codite si de orice alt corp strain,
-se aleg castraveti care sa incapa bine in borcane si sa ramana loc liber pana la capace, dupa gust se aleg castraveti mai grosi sau subtiri, in functie de grosimea lor intr-un borcan incap aproximativ 4-6 castraveți,
-dupa ce au fost foarte bine spalati castravetii se lasa intr-un vas acoperiti cu apa rece pana se pregatesc celelalte legume,
-borcanele si capacele se spala bine cu apa calda si se lasa la scurs,
-ceapa, morcovii si hreanul se curata de coaja si se taie rondele subtiri,
-se face o saramura clasica din apa si sare, se pun trei litri de apa la fiert cu trei linguri de sare mare pentru murături si se fierbe un minut,
-in fiecare borcan se pune cate o lingurita de piper boabe si jumatate lingurita de cimbru uscat,
-se asaza in fiecare borcan castravetii cat mai bine ca sa incapa cat mai multi, iar printre ei se pun rondele de ceapa, morcovi si hrean si o floare de marar uscat, eu am pus cate 4-5 rondele din fiecare,
-se masoara otetul si se pune in fiecare borcan cate 40ml oțet, nici mai mult nici mai putin,
-se umplu borcanele cu saramură fierbinte pana sus si se inchid bine capacele,
-se intorc borcanele pentru a verifica daca capacele sunt bine inchise, iar daca totul este ok se pun intr-o cratita intinsa cu apa fierbinte unde se fierb timp de doua minute, nici-un minut mai mult,
-dupa cele doua minute se scot borcanele din apa fierbinte si se asaza pe masa, se acopera cu prosoape si se lasa sa se raceasca singure,
-dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara pentru iarna, la o temperatura constanta si ferite de lumina directa a soarelui,
Borcanul cu castraveti desfacut se pastreaza la rece in frigider, castravetii merg serviti langa fripturi si gratare de carne, la salate si mancaruri gatite, alte retete conserve si muraturi aici, pofta buna!
Castraveti in saramura murati pentru iarna reteta traditionala de casa dobrogeana romaneasca retete culinare conserve si muraturi naturale acrite cu sare otet ceapa morcovi hrean marar cimbru si piper,

Castraveti murati reteta traditionala de casa pentru iarna dobrogeana romaneasca taraneasca retete culinare conserve si muraturi naturale acrite in saramura cu sare otet ceapa morcovi hrean marar cimbru si piper fara conservanti si E-uri,

05 februarie 2021

Ciulama de spanac reteta

Retete Culinare Ciulama De Spanac Reteta De Post Traditionala Vegetariana De Casa


Ciulama de spanac reteta traditionala dobrogeana de casa vegetariana de post preparat gatit taraneste la ceaun retete culinare mancaruri cu legume,

Mancare de spanac cu sos alb de faina, ciulama reteta traditionala dobrogeana taraneasca de casa, un preparat culinar vegetarian gustos si sanatos pe baza de spanac verde, supa de legume proaspata si faina, merge gatit in orice bucatarie fiind foarte simplu si rapid de realizat.


Ingrediente ciulama de spanac

-500g spanac proaspat
-750ml supa de legume
-5 linguri cu varf faina
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-½ lingurita sare grunjoasa
-¼ lingurita piper macinat
-nucsoara, boia si piper pentru servi
-paine sau mamaliga pentru servit

Mod de preparare ciulama de spanac de post

-se prepara rapid o supa de legume proaspata, se pune 1 litru de apa la fiert iar cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga o ceapa intreaga curatata de coaja, un morcov intreg curatat de coaja si o bucata mica de telina radacina,
-se fierb legumele timp de 15 minute pana cand sunt fierte apoi se scot cu o paleta,
-in supa de legume se pune spanacul curatat de codite si spalat bine sub jet de apa rece,
-se fierbe spanacul timp de cinci minute, se scoate intr-o sita si se lasa sa se raceasca si sa se scurga de zeama, apoi se taie potrivit de mare,
-intr-un ceaun se incinge putin ulei si se prajeste faina pana isi schimba culoarea,
-se da ceaunul la o parte, se adauga jumatate pahar de apa rece peste faina prajita amestecand continuu cu un tel ca sa nu faca cocoloase,
-se pune ceaunul pe foc si in sosul alb de faina se incorporeaza treptat din supa de legume pana la consistenta dorita, trebuie sa arate ca o smantana subtire,
-se adauga spanacul si se potriveste gustul de sare si piper,
-se continua fierberea timp de cinci minute, sau pana cand mancarea se leaga si sosul se ingroasa, sa aiba consistenta unei smantani groase care curge,
-se serveste imediat cat este calda, dar este foarte buna si rece.
Ciulama de post cu spanac reteta traditionala dobrogeana de casa vegetariana preparat gatit taraneste la ceaun retete culinare mancaruri cu legume,

Reteta de ciulama de post merge servita cu mamaliguta sau paine de casa proaspata, sau daca nu se tine post se poate servi cu oua posate, se presara deasupra dupa gust cu nucsoara, piper negru macinat, boia de ardei dulce sau iute, etc. Alte retete traditionale romanesti, retete de ciulama (ciulamaleaicimancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, mancaruri vegetariene aici, poftă bună!
Ciulama de spanac de post reteta traditionala dobrogeana de casa vegetariana mancare gatita taraneste la ceaun retete culinare mancaruri cu legume,