09 februarie 2021

Varza murata reteta

Retete Culinare Varza Murata Pentru Iarna Reteta Traditionala Romaneasca De Casa


Varza murata reteta traditionala de casa taraneasca naturala fara conservanti retete culinare conserve si muraturi pentru iarna acrite natural,

Cum se pune cea mai buna varza murata pentru iarna in saramura la butoi sau borcan, cata sare se pune la saramură si cum se face o zeama de varza sau moare limpede, reteta taraneasca de varză murată acrita natural fara E-uri si conservanti.


Ingrediente varza murata

-varza romaneasca
-sare mare pentru muraturi neiodata
-marar uscat bete cu floare
-boabe de porumb
-hrean radacina
-apa

Mod de preparare varza murata pentru iarna

-varza curatata de frunzele exterioare care sunt lovite si ofilite se scobesc in cotor pana in interiorul verzei cu ajutorul unui cutit bine ascutit,
-se umple scobitura verzei cu sare mare pentru muraturi neiodata si se asaza cu scobitura in sus intr-un butoi, bidon sau borcan bine spalat inainte sa nu aiba nici-un miros strain,
-printre verze se pun bete de marar uscat cu flori si seminte, rondele de hrean radacina curatat de coaja, boabe de porumb,
-daca se vrea o varza si o zeama de varza rosie se pun si rondele de sfecla rosie curatata de coaja, se acopera vasul cu capac si se lasa asa timp de doua zile,
-dupa acest timp se descopera vasul, se asaza peste verze un gratar de lemn pentru a nu le permite sa se ridice deaupra apei si se umple vasul pana sus cu apa proaspata,
-se acopera vasul cu capac si din ziua urmatoare se incepe vanturarea verzei sau pritocitul, procedeu foarte important pentru reusita verzei murate,
-varza se vantura zilnic timp de 2-3 saptamani, apoi o data la trei zile, iar cand varza este acră si zeama sau moare de varza este limpede si acra se vantura o data la o saptamana,
-timpul de acrire a verzei depinde si de timpul de afara, dar daca este prea cald se poate strica, din aceasta cauza varza se tine la beci unde este o temperatura constanta si unde poate tine fara probleme si pe timp de vara,
-daca nu se vantura, zeama de varza face floare, se intinde si se baloseste, iar varza se strica,
-verzele se pastreaza in zeama pentru a nu se strica, iar de cate ori se scoate cate-o varza acra din vas se asaza bine gratarul pentru a le tine in zeama,
-varza murata de casa, foarte buna la gatit diverse mancaruri cu carne, mancaruri de post, salate cu varza murata, iar zeama de varza se foloseste la acrit ciorbe si borsuri dar si ca o bautura naturista in diferite afectiuni.
Alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici.
Varza murata pentru iarna reteta traditionala de casa taraneasca naturala fara conservanti retete culinare conserve si muraturi acrite natural,

Zeama de varza reteta traditionala de casa taraneasca naturala fara conservanti retete culinare conserve si muraturi pentru iarna acrite natural varza murata,

08 februarie 2021

Prajitura cu visine reteta

Reteta Prajitura Cu Visine Si Lapte Traditionala De Casa Retete Culinare Deserturi Si Prajituri Cu Fructe


Prajitura cu visine reteta traditionala de casa dobrogeana cu lapte si vișine proaspete sau congelate si pandispan sau chec din faina cu oua si zahar retete culinare prajituri deserturi dulci cu fructe de patiserie si cofetarie,

Cum se face cea mai buna prajitura cu visine proaspete sau congelate, un desert de casa gatit la cuptor foarte gustos si delicios pe baza de fructe, zahar, faina si lapte, un pandispan si un chec dulce si pufos umplut cu vișine placut acrisoare si parfumate usor de preparat in orice bucatarie.

Prajitura cu visine proaspete reteta traditionala de casa dobrogeana cu lapte si vișine congelate si pandispan sau chec din faina cu oua si zahar retete culinare prajituri deserturi dulci cu fructe de patiserie si cofetarie,

Ingrediente prajitura cu fructe

-1kg visine romanesti proaspete sau congelate
-4 oua mari de tara
-750g faina alba
-500g zahar tos
-250ml lapte de vaca
-200ml ulei de floarea soarelui
-1 pliculet praf de copt
-¼ lingurita sare

Mod de preparare prajitura cu visine

O prajitură simpla si rapida de vara, ieftina si economica, frageda si pufoasa, preparata cu un blat de pandispan sau chec, cu pandispan de bezea, pandispan alb de vanilie sau pandispan negru de cacao, cu visine proaspete, congelate sau din visinata, este prajitura cu visine traditionala romaneasca, mai multe retete de prajituri cu visine aici. Cum se face prajitura cu visine simpla de casa urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru o tava mare de cuptor turcesc rotunda de 40cm, cum se procedeaza pentru un desert reusit:

-se aleg numai vișine romanesti proaspete si sanatoase care sunt cele mai bune si mai gustoase,
-se spala visinele cu apa rece si se aleg de codite, apoi se curata de samburi si se pun intr-o sita sa se scurga de zeama timp in care se face rapid blatul,
-blatul prajiturii se prepara foarte simplu si rapid, se sparg ouale intr-un castron incapator si se adauga sarea si zaharul,
-se mixeaza foarte bine compozitia pana cand zaharul este complet dizolvat, apoi se adauga uleiul si laptele fiert si recit,
-faina se amesteca bine cu praful de copt si se incorporeaza treptat in castronul cu oua si zahar, iar cand compozitia face bule se opreste din mixat,
-visinele se pun intr-un castron, se presara cu faina peste ele si se amesteca usor, scopul fiind sa nu se lase pe fundul tavii si sa ramana in mijlocul aluatului,
-zeama de visine scursa se bea imediat cat este proaspata fiind foarte sanatoasa,
-tava de cuptor se tapeteaza cu hartie de copt, se unge cu unt sau cu ulei si se presara cu faina,
-se pune compozitia in tava, se asaza deasupra visinele si se da tava la cuptor pentru 30-40 minute la 180-200 grade celsius,
Prajitura cu visine preparare reteta,

-se incearca cu o scobitoare si cand prajitura este gata, a crescut frumos si a prins o culoare frumoasa, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,
Prajitura cu visine proaspete de casa reteta traditionala dobrogeana cu lapte si vișine congelate si pandispan sau chec din faina cu oua si zahar retete culinare prajituri deserturi dulci cu fructe de patiserie si cofetarie,

-cand este rece se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se portioneaza dupa preferinta in romburi sau patrate,
Prajitura cu visine congelate reteta traditionala de casa dobrogeana cu lapte si vișine proaspete si pandispan sau chec din faina cu oua si zahar retete culinare prajituri deserturi dulci cu fructe de patiserie si cofetarie,

Prajitura cu visine si lapte reteta traditionala de casa dobrogeana cu vișine proaspete sau congelate si pandispan sau chec din faina cu oua si zahar retete culinare prajituri deserturi dulci cu fructe de patiserie si cofetarie,

Pentru reusita prajiturii, pentru o prajitura cu visine frageda si pufoasa aceasta nu se rumeneste in cuptor ca se intareste si se usuca, dupa 30 minute de coacere la 180 grade se verifica periodic si cand compozitia nu se mai lipeste de scobitoare se scoate din cuptor chiar daca nu arata coapta bine. Prajitura cu visine se pastreaza la frigider pe timpul verii fiind un desert racoros si revigorant, se serveste simpla, alaturi de fructe, sau de un pahar cu lapte sau iaurt. Alte retete traditionale romanesti, retete de prajituri si deserturi aici, retete de patiserie aici, pofta buna!

Prajitura cu visine de casa reteta traditionala dobrogeana cu lapte si vișine proaspete sau congelate si pandispan sau chec din faina cu oua si zahar retete culinare prajituri deserturi dulci cu fructe de patiserie si cofetarie,

Prajitura cu visine reteta traditionala de casa dobrogeana cu lapte si vișine proaspete sau congelate si pandispan sau chec din faina cu oua si zahar retete culinare prajituri deserturi dulci cu fructe de patiserie si cofetarie,