02 martie 2021

Mucenici moldovenesti reteta

Retete Culinare Sfintisori Sau Mucenici Moldovenesti Insiropati Cu Nuca Reteta De Casa Traditionala


Mucenici moldovenesti reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop desert 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Cum se fac cei mai buni mucenici moldovenesti de casa sau sfintisori, un produs de patiserie traditional romanesc preparat pe data de 9 Martie cu faina, lapte, oua, drojdie, zahar, nuca, si miere, covrigi impletiti sub forma de opt, cozonacei insiropati si presarati cu mieji de nuci si cocos.

Mucenici moldovenesti insiropati reteta traditionala de casa sfintisori cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop pentru 9 martie retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Mucenici moldovenesti cu nuca si cocos reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar miere sirop pentru 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei aluat dospit copt dulce,

Pentru pomenirea celor 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei pe data de 9 Martie se pregasc niste cozonaci, cozonacei, covrigi impletiti sub forma cifrei opt, copti la cuptor, insiropati cu sirop de zahar, unsi cu miere de albine, pudrati cu multa nuca si cocos. Cum se fac mucenicii cu lapte si oua urmareste reteta mea simpla si usoara, cum se procedeaza pentru niste mucenici traditionali reusiti:

Mucenici moldovenesti cu nuca reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Mucenici moldovenesti de casa reteta traditionala sfintisori cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Ingrediente mucenici moldovenesti

Ingrediente pentru aluat
-400g faina alba 000
-25g drojdie de bere proaspata
-50ml ulei de floarea soarelui
-200ml lapte de vaca
-1 lingurita zahar tos pentru activare drojdie
-2 linguri zahar tos pentru aluat
-½ lingurita sare grunjoasa
-1 ou pentru aluat
-1 ou pentru uns mucenicii

Ingrediente pentru sirop
-1 lamaie mica
-4 linguri zahar tos
-400ml apa

Ingrediente pentru ornat
-100g miez de nuca macinat
-50g miere de albine poliflora
-1 lingura nuca de cocos maruntita

Mod de preparare mucenici moldovenesti traditionali

-in primul rand se prepara aluatul pentru mucenici, ingredientele sunt pentru12 mucenici,
-drojdia se pune faramitata impreuna cu putin zahar, faina si lapte intr-un pahar, se dizolva bine si se acopera cu capac, dupa care se lasa sa actioneze 5-10 minute,
-cand drojdia si-a marit volumul si a devenit plina de bule se pune intr-un castron si se adauga cantitatea de lapte caldut si ulei si se omogenizeaza,
-se adauga apoi faina cernuta treptat si sarea si se framanta bine pana cand se obtine un aluat elastic, potrivit de moale care nu se mai lipeste,
-se asaza aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc calduros,
-in acest timp se prepara siropul pentru mucenici,
-intr-un ibric se pune apa cu zahar sa fiarba timp de zece minute, apoi se ia de pe foc si se adauga zeama si coaja rasa de la o lamaie,
-se amesteca bine si se lasa siropul sa-si aseze gustul, pana cand mucenicii vor fi gata,
-acum se modeleaza mucenicii,
-cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei, se ruleaza usor un sul care se taie in 12 parti egale,
-se ia cate o bucata de aluat si se ruleaza pe masa unsa cu putin ulei pana cand se obtine un snur potrivit de lung si nu foarte gros, care apoi se lipeste formand un cerc, dupa care se modeleaza sub forma cifrei 8, care este de fapt un mucenic sau sfintisor,
-se procedeaza asemanator cu restul bucatilor de aluat si se formeaza toti mucenicii,
-se tapeteaza doua tavi de cuptor dreptunghiulare cu hartie de copt si se asaza in fiecare cate 6 mucenici, avand grija sa lasam putin spatiu intre ei pentru ca acestia vor mai creste,
Mucenici moldovenesti preparare reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit dulce,

-se acopera tavile cu cu prosoape si se lasa sa mai creasca in tava,
-intr-un castronel se bate spuma un ou, iar miezul de nuca se faramiteaza,
-dupa ce mucenicii au crescut si s-au umflat frumos, se ung cu ou batut si se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius aproximativ 15-20 minute, pana cand se coc si se rumenesc frumos,
Sfintisori moldovenesti preparare reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Mucenici moldovenesti copti reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit desert dulce,

-cand mucenicii sunt copti se scot din cuptor, se inlatura hartia de copt si se insiropeaza cu siropul de zahar caldut pregatit anterior,
Sfintisori moldovenesti copti reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit dulce,

-dupa ce mucenicii sunt insiropati si se vede cum au tras siropul, se ung deasupra cu miere de albine si se presara cu miez de nuca si nuca de cocos,
Sfintisori moldovenesti insiropati reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

-mucenicii se pot manca imediat calzi, dar si dupa ce s-au racit sunt la fel de buni, gustosi, pufosi, fragezi si aromati.
Mucenici reteta traditionala sfintisori moldovenesti de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Mucenici moldoveneti, pregatiti de dulce cu lapte si oua pentru ca in acest an nu cad in timpul Postului Mare, deliciosi, pufosi, dulci si aromati, care se impart si se mananca in ziua de 9 Martie cand sunt Mucenicii, serviti obligatoriu macar cu un pahar de vin rosu bun din cele 40 de pahare pe care trebuie sa le bem in aceasta zi. Mucenicii moldovenesti se impart in familie, la prieteni sau oamenilor sarmani si sunt pentru pomenirea celor 40 de mucenici, cat si a celor adormiti din familie.

Mucenic reteta traditionala sfintisori moldovenesti de casa mucenici cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Sfintisori moldovenesti, un preparat traditional romanesc care se pregateste pe data de 9 Martie de Mucenici, preparat pe meleagurile moldovenesti, o reteta foarte buna si gustoasa pe care trebuie sa o incercati, alaturi de reteta de mucenici cu zeama care se pregateste pe meleagurile din Dobrogea si Muntenia, ambele retete fiind la fel de bune si gustoase. Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete deserturi aici, poftă bună!

Sfintisori reteta traditionala mucenici moldovenesti de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Sfintisori moldovenesti reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Sfintisori moldovenesti reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu