14 februarie 2021

Placinte Poale-n brau reteta

Retete Culinare Placinte Poale-n Brau Cu Branza De Vaci Reteta Traditionala De Casa


Placinta Poalen-n brau reteta traditionala de casa din Moldova Bucovina si Dobrogea cu branza dulce coapta la cuptor retete culinare de patiserie placinte branzoaice deserturi dulciuri gustari branzoaica,

Cum se fac cele mai bune placinte poale-n brau, reteta de placinta cu branza dulce de casa traditionala din bucataria dobrogeana, din Moldova si Bucovina, plăcinte sau branzoaice cu brânză un desert dulce de patiserie foate gustos si aromat greu de refuzat.

Placinte cu branza reteta traditionala de casa din Moldova Bucovina si Dobrogea cu brânză dulce coapte la cuptor retete culinare de patiserie poale-n brau branzoaice deserturi dulciuri gustari branzoaica,

Placinte Poalen-n brau reteta traditionala de casa din Moldova Bucovina si Dobrogea cu branza dulce coapte la cuptor retete culinare de patiserie placinta branzoaice deserturi dulciuri gustari branzoaica,

Ingrediente aluat poale-n brau

-400g faina alba
-25g drojdie de bere
-1 ou
-1 pahar lapte (200 ml)
-3 linguri zahar tos
-coaja rasa de la o lamaie
-
½ lingurita sare
-50ml ulei de floarea soarelui

Ingrediente umplutura poale-n brau

-150g branza de vaci proaspata fara zer
-1 ou
-1 lingura zahar tos
-1 pliculet zahar vanilat

Ingrediente pentru ornat placinta

-1 ou
-1 lingura zahar pudra vanilat

Mod de preparare placinte poale-n brau

Poale-n brâu cu branza dulce, un preparat traditional romanesc, intalnit mai ales pe plaiurile bucovinene, dar nu numai acolo, un preparat culinar foarte bun, gustos, aromat si pufos, cu umplutura de branza dulce de vaci, care te va cuceri pe loc cu gustul delicat si apetisant, dar si cu aroma de nerezistat. Cum procedam pentru o placinta poale-n brau reusita:

-punem drojdia faramitata intr-un pahar si adaugam deasupra putin zahar, amestecam bine si apoi dizolvam cu putin lapte caldut, dupa care acoperim paharul cu un capac,
-lasam drojdia sa actioneze 5-10 minute pana cand aceasta va creste si va fi pufoasa si plina de bule de aer,
-intr-un castron spargem oul, adaugam sare si zahar si il batem cu o furculita,
-incalzim laptele putin si il turnam peste compozitia pregatita anterior si amestecam bine pana cand zaharul este dizolvat,
-radem deasupra coaja de lamaie si punem compozitia in castronul in care vom framanta aluatul,
-punem drojdia crescuta, amestecam usor si adaugam uleiul,
-incepem sa adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat elastic, potrivit de consistent care nu se lipeste,
-framantam bine aluatul si apoi il punem sa creasca intr-un castron uns cu putin ulei, dupa care il acoperim cu un servet si il lasam sa creasca la loc calduros pana cand isi dubleaza volumul,
-intre timp punem branza de vaci intr-un castron si o amestecam cu zaharul tos, zaharul vanilat, putina coaja de lamaie rasa si oul batut spuma,
-amestecam bine compozitia care nu trebuie sa fie prea moale,
-cand aluatul a crescut il scoatem pe masa presarata cu faina, il intindem usor cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara potrivit de groasa si il taiem in 8-10 dreptunghiuri egale,
Poale-n brau cu branza preparare reteta,

-punem cate o lingurita de umplutura de brânză in mijlocul fiecarui dreptunghi, dupa care incepem sa aducem colturile in mijloc si sa le lipim, asemanator cu un plic, apoi mai aducem si lipim din nou colturile ramase, astfel incat umplutura sa fie bine stransa si sa nu curga in timpul coacerii,
Poale-n brau cu branza dulce preparare reteta,

Placinta poale-n brau preparare reteta,

Placinta poale in brau preparare reteta,

-poalele-n brau sunt gata, ele sunt asemanatoare cu o bocceluta stransa la mijloc,
Placinte poale-n brau preparare reteta,

-asezam poalele-n brau intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca ele vor mai creste,
Poale-n brau de casa preparare reteta,

-acoperim tava cu un stergar si le lasam sa creasca 15 minute, dupa care le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius, pana cand se vor rumeni frumos si vor fi coapte,
Poale-n brau preparare reteta,

Poalen-n brau de casa reteta traditionala din Moldova Bucovina si Dobrogea cu branza dulce coapte la cuptor retete culinare de patiserie placinte branzoaice deserturi dulciuri gustari branzoaica placinta,

-cand placintele sunt gata, scoatem tava din cuptor si le mai ungem putin si repede cu ou batut, dupa care le presaram cu zahar pudra,
Poalen-n brau reteta traditionala de casa din Moldova Bucovina si Dobrogea cu branza dulce coapta la cuptor retete culinare de patiserie placinte placinta branzoaice deserturi dulciuri gustari branzoaica,

Poalen-n brau cu branza dulce reteta traditionala de casa din Moldova Bucovina si Dobrogea coapte la cuptor retete culinare de patiserie placinte branzoaice deserturi dulciuri gustari branzoaica placinta,

-poalele-n brau se pot manca fierbinti, dar si dupa ce s-au racit sunt foarte bune,
-merg servite simple sau langa un pahar de lapte cald sau iaurt rece, merg unse si cu miere de albine sau dulceata dupa gust.
Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete deserturi aici, retete placinta aici, pofta buna!
Poalen-n Brau Bucovina reteta traditionala de casa din Moldova si Dobrogea cu branza dulce coapta la cuptor retete culinare de patiserie placinte branzoaice placinta deserturi dulciuri gustari branzoaica,

Poalen-n Brau Moldovenesti reteta traditionala de casa din Moldova Bucovina si Dobrogea cu branza dulce coapta la cuptor retete culinare de patiserie placinte branzoaice deserturi dulciuri gustari branzoaica placinta,

Poalen-n Brau Dobrogene reteta traditionala de casa din Moldova Bucovina si Dobrogea cu branza dulce coapta la cuptor retete culinare de patiserie placinta placinte branzoaice deserturi dulciuri gustari branzoaica,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu