Reteta Snitele De Ciuperci Pleurotus Prajite In Aluat Pane
Retete Aperitive Si Garnituri De Casa
Reteta snitele de ciuperci pleurotus in aluat pane prajite
rapid la tigaie, un aperitiv foarte bun, gustos, moale, fraged si pufos, un fel
de mancare simplu si usor de preparat si acasa in bucatarie. Merg servite
simple la mic dejun cu un sos de iaurt cu usturoi sau o crema de branza, la
masa de pranz ca o garnitura langa orice friptura de carne, sau intre mese ca o
gustare, sandwich, etc. Ciuperci prajite in aluat pane, gustoase, delicate,
delicioase, retete si preparate culinare romanesti, sanatoase, consistente si
usor de gatit.
Ingrediente snitele de ciuperci
-12 ciuperci pleurotus mari -2 oua -80g faina -50ml apa sau lapte -¼ lingurita sare -200ml ulei pentru prajit
Mod de preparare snitele de ciuperci pleurotus
Cum se fac snitelele de ciuperci urmareste reteta mea
simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-ciupercile pleurotus proaspete se curata, se spala bine cu
apa rece si se lasa la scurs, apoi se tamponeaza cu servetele, -se face rapid un aluat pane, se bat spuma doua ouă cu un
sfert lingurita de sare, se incorporeaza treptat 80g făină si se amesteca bine
sa nu faca cocoloase, apoi se adauga 50ml apă sau lapte, pana cand se obtine
consistenta unei smantani groase, -se incinge ulei suficient intr-o tigaie, apoi se trec
ciupercile prin aluatul pane pana cand sunt complet acoperite si se prajesc in
uleiul incins pe ambele parti pana sunt frumos rumenite,
-se servesc calde sau reci cu ce ne place, eu le-am servit
cu un sos de iaurt cu usturoi. Alte retete traditionale romanesti, retete aperitive si
garnituriaici, retete cu ciuperciaici, retete si preparate culinare cu legumeaici, poftă bună!
Reteta Tort Metrou Cu Blat De Pandispan Si Crema De Mascarpone Ornat Cu Glazura De Ciocolata
Tort sau prajitura metrou, un desert de casa super bun, dulce, gustos, moale, pufos si cremos, preparat cu pandispan alb si negru, crema alba de vanilie cu mascarpone si lamaie, plus glazura de ciocolata, servit rece la o masa festiva sau aniversara fiind foarte delicios si racoros.
Cum se face tortul metrou urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici.
-4 oua -150g faina -200g zahar -100g cacao -¼ lingurita praf de copt -1 pliculet zahar vanilat -1 lingurita esenta de rom -1 lingurita ulei
Ingrediente crema alba
-1 litru lapte -120g faina -250g zahar -250g unt sau mascarpone -2 lingurite esenta de vanilie -1 lingura zeama de lamaie -coaja rasa de la o lamaie
Ingrediente glazura de ciocolata
-100ml lapte sau apa -200g zahar -100g unt -3-4 linguri cacao
Mod de preparare pandispan
Se procedeaza ca la orice pandispan clasic, se separa albusurile de galbenusuri in doua castroane, se pune cate un praf de sare si cantitatea de zahar impartita in ambele castroane si putin ulei peste galbenusuri. Se mixeaza bine ambele compozitii, apoi crema de galbenusuri se incorporeaza in bezeaua de albusuri amestecand cu furculita de sus in jos aerat, la final se incorporeaza treptat faina amestecata inainte cu praful de copt amestecand tot aerat, compozitia de pandispan rezultata se pune intr-o forma de chec cu dimensiunea de 30/12 tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza si la pandispanul negru numai ca in făină se amesteca si cantitatea de cacao.
Se coc ambele tavi la cuptor aproximativ 20-25 minute la 180 grade celsius, pana sunt gata si trec testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca bine, se scot din tavi si se taie felii.
Mod de preparare crema alba
Intr-o craticioara se amesteca bine laptele si făina sa nu faca cocoloase, se fierbe cateva minute amestecand continuu pana se ingroase si are o consistenta de ciulama, apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca, iar cand este rece se mixeaza putin. Intr-un castron se mixeaza bine mascarpone cu zahar si se adauga in compozitia de lapte cu faina, se pune dupa gust esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, se mixeaza compozitia pana devine omogena.
Mod de preparare glazura de ciocolata
Intr-o craticioara se pune cantitatea de zahar si cacao si se amesteca, se aprinde focul si se adauga lapte si unt, se amesteca pe foc si se fierbe pana cand compozitia se leaga bine, apoi se lasa sa se raceasca.
Montarea prajiturii si servirea
Se ung treptat feliile de pandișpan cu crema alba de mascarpone si se lipesc unele de altele intercalat una alba si una neagra, se asaza intr-un platou lung deoarece prajitura o sa aiba forma lunga de metrou. Se preseaza usor feliile de pandispan unele de altele pentru a ramane lipite, cel mai usor se monteaza prajitura intr-o tava de cuptor cu peretii inalti. La final se tapeteaza prăjitura cu restul de crema ramasa si se toarna deasupra glazura de ciocolata rece, se poate orna dupa gust si imaginatie si cu frisca, miez de nuca, fulgi de nuca de cocos, zahar pudra vanilat, diverse fructe cum ar fi capsuni, fragi, mure, zmeura, etc.
Se pastreaza la frigider si se serveste rece fiind minunat, iar cand se serveste se taie oblig pentru a avea in farfurie o prăjitură cu multe straturi de pandispan alb si negru si de crema.
Alte retete traditionale romanesti, retete de prajituritorturi si deserturiaici, retete de tort metrouaici, retete prajitura metrouaici, poftă bună!