Mancare De Urzici Cremoasa Reteta De Post Cu Usturoi Si Smantana Retete Mancaruri Vegane Si Vegetariene
Mancare de urzici cremoasa reteta de post, reteta tocana sau tocanita de urzici, reteta mancare de urzici cu usturoi si sos de smantana, reteta mancare scazuta de urzici gatita ca la mama acasa si serita cu mamaliga, retete mancaruri traditionale romanesti vegane si vegetariene gatite simplu si usor si acasa in bucatarie, reteta mancare de urzici preparata dupa o reteta manastireasca.
Ingrediente mancare de urzici de post
-3 pungulite urzici proaspete
-700ml zeama de urzici
-100ml smantana de gatit vegetala bio
-30ml ulei
-5 catei de usturoi
-2 fire usturoi verde
-1 ceapa
-1/2 lingurita sare, piper macinat si boia dulce
-marar si patrunjel verde pentru ornat
-mamaliga pentru servit
Mod de preparare mancare de urzici cremoasa
Cum se face mancarea de urzici urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,
-urzicile se curata de orice corp strain si de coditele groase si batrane,
-se spala in mai multe ape pana raman curate,
-apoi se fierb timp de 10 minute intr-un litru de apa cu putina sare,
-dupa care se scurg si se taie marunt, zeama de urzici se opreste pentru gatit,
-eu am avut 3 pungulite de urzici cumparate din piata iar dupa ce le-am fiert si taiat au mai ramas 200g,
-ceapa uscata se taie marunt,
-usturoiul verde se taie rondele subtiri,
-usturoiul se taie marunt,
-se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se adauga usturoiul si ceapa verde pentru 2 minute,
-apoi urzicile, sarea si condimentele dupa gust,
-se calesc urzicile 1 minut apoi se adauga treptat zeama de la urzici,
-se continua fierberea 15 minute apoi se pune smantana lichida si se amesteca repede,
-se potriveste gustul de sare si dupa 5-10 minute cand urzicile devin cremoase se opreste focul,
-se orneaza cu marar si patrunjel si se serveste traditional cu mamaliguta,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu