10 aprilie 2022

Ce smoothie fac eu dimineata

Reteta Smoothie De Fructe Cu Cereale Si Seminte Retete Sanatoase


Smoothie de fructe cu cereale si seminte reteta de casa pentru o alimentatie sanatoasa retete de post vegane mic dejun imunitate mancare gustare bautura mix fresh,

Ce smoothie prepar eu dimineata pentru mic dejun, o bautura fresh naturala si energizanta pe baza de fructe, cereale si seminte, bogata in proteine, vitamine si minerale, reteta smootie sanatos, gustos si energizant, facut acasa pentru o alimentatie sanatoasa, retete pentru sanatate si imunitate, diete si cure de slabire, ingredientele sunt pentru 1 litru de smoothie.


Ingrediente smoothie de fructe cu cereale si seminte

-500ml apă plată
-1 lingura boabe de hrișcă
-1 lingura fulgi de ovăz
-1 lingura semințe de cânepă
-1 lingura seminte de in
-1 lingura seminte de dovleac crude
-1 lingura seminte de chia
-1 lingura miez de nucă crud
-1 măr
-1 portocală
-1 banană
-1 lămâie

Mod de preparare smoothie sanatos pentru mic dejun

Cum se face smoothie de fructe cu cereale si seminte urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

Sunt doua modalitati de preparare, fiecare alege varianta care-i place, de obicei eu amestec toate cerealele si semintele intr-un castronel, adaug apa plata si le las de seara pana dimineata sa se hidrateze, sau dimineata dau apa in clocot si o torn in castronel peste cereale si seminte si le las 30-60 minute la hidratare rapida, eu pun cate o lingura de hrisca, ovaz, canepa, in, chia, dovleac si nuca. In reteta video este prezentata varianta cu apa fiarta.
Cum se procedeaza, se pun semintele si cerealele hidratate in bolul unui blender, se adauga zeama de la o lamaie si cateva fructe dupa gust, eu pun doar trei fructe importante, adica mar, portocala si banana, le curat de coaja si le tai bucatele, se mixeaza compozitia 1-2 minute la viteza maxima, apoi se depoziteaza in vase de sticla cu capac.
Se potriveste consistenta dorita adaugand apa, mie imi place ca smoothie sa aiba consistenta unui nectar deoarece tine mai bine de foame, dar se poate face si mai gros sau mai subtire ca un suc, se consuma proaspat si ce ramane se pastreaza la frigider si pentru seara, pofta buna si multa sanatate ca-i mai buna decat toate!
Alte retete de sucuri fresh-uri si smoothie-uri aici, retete de bauturi si cocktailuiri aici, retete pentru imunitate aici, retete de post aici, retete pentru mic dejun aici, retete vegetariene aici.
Smoothie de fructe cu cereale si seminte reteta de casa pentru o alimentatie sanatoasa retete de post vegan mic dejun imunitate mancare gustare bautura mix fresh,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu