07 mai 2021

Drob de miel in prapure reteta

Retete Culinare Drob De Miel In Prapure Reteta Traditionala De Casa Romaneasca Pentru Paște


Drob de miel in prapure reteta traditionala de Paște gatit cu carne grasime organe maruntaie ceapa verde marar patrunjel copt la cuptor retete mancare aperitive Paști,

Cum se face drobul de miel, reteta drob din maruntaie, organe, grasime si carne de miel fierte si tocate, amestecate cu ceapa verde, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru si boia, preparat in prapure si copt in tava la cuptor, retete traditionale romanesti, mancare aperitive calde si reci pentru masa de Paște.

Drob de miel la cuptor reteta traditionala de Paște gatit in prapure cu carne grasime organe maruntaie ceapa verde marar patrunjel retete mancare aperitive Paști copt,

Drob de miel reteta traditionala de Paște gatit in prapure cu carne grasime organe maruntaie ceapa verde marar patrunjel copt cuptor retete mancare aperitive Paști,

Ingrediente drob de miel

-organe de miel (ficat, inima, splina, rinichi, plamani)
-carne de miel de la gat
-piele de miel de la burta
-mate de miel
-prapure de miel
-10 oua de gaina
-5 legaturi ceapa verde
-4 legaturi marar proaspat
-2 legaturi patrunjel proaspat
-2 lingurite sare grunjoasa
-2 lingurite piper negru macinat
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita piper boabe
-1 ceapa
-4 foi de dafin
-4 L apa pentru fiert carnea
-1 lingura ulei pentru uns tava
-1 ou pentru uns drobul

Mod de preparare drob de miel in prapure

Cum se face cel mai bun si mai gustos drob de miel urmareste reteta mea de casa traditionala dobrogeana, reteta video este si pe YouTube aiciingredientele sunt pentru o tava de 35/24cm iar organele si carnea sunt de la un miel mare, cum se procedeaza pas cu pas pentru un drob reusit,



-carnea si organele de miel se spala cu apa rece,
-toate bucatile se lasa intregi, inima si rinichii se despica pe jumatate pentru a fierbe mai repede,
-rinichii se lasa infasurati in grasime,
-se curata ficatul de fiere care se arunca,
-se impart in doua, ficatul si plamanii se vor fierbe separat,
-se pune apa rece intr-o oala incapatoare si se adauga o ceapa si jumatate lingurita de sare, apoi se pun toate organele, carnea si grasimea de miel,
-in alta oala se pune apa rece si se adauga ficatul si plamanii, aici nu se pune sare,
-se aprinde aragazul si cand se formeaza spuma se aduna cu o spumiera,
-se adauga in ambele oale piper boabe si frunze de dafin si se continua fierberea aproximativ 40 minute pana cand sunt fierte dar nu exagerat de fierte pentru ca se vor gati si la cuptor,
-spre final se adauga la fiert si matele de miel bine spalate care in zece minute sunt fierte, ele se innoada ca sa nu se imprastie pe timpul fierberii,
-cum se curata matele de miel, cu ajutorul unui cutit subtire si bine ascutit se despica fiecare mat pe lung de la un capat la altul,
-cand sunt toate despicate se presara sare grunjoasa peste ele si se freaca usor in maini, apoi se clatesc cu apa calduta pana ce aceasta ramane curata,
-cand sunt gata se scoate toata carnea fiarta din zeama si se lasa sa se raceasca putin apoi se taie cubulete,
-toate se taie cubulete si nu se dau prin masina de tocat ca sa aiba aspect de terci,
-prapurele se spala cu apa rece si se pune in apa calduta ca sa se inmoaie,
-ceapa se curata si se taie marunt, la fel si verdeata proaspata,
-se pune cantitatea de carne si organe de miel intr-un lighean incapator si se amesteca,
-se adauga dupa gust sare, piper macinat, cimbru uscat si boia dulce si se amesteca,
-se adauga cantitatea de ceapa, marar si patrunjel tocate marunt si se amesteca,
-nu va zgarciti la ceapa si marar deoarece de aici vine tot gustul drobului,
-se pun ouale si se amesteca bine compozitia de drob,
-se ia o tava de cuptor sau doua tavi de cozonac si se ung cu ulei,
-se asaza prapurele care stand in apa calda se intinde foarte usor,
-se pune compozitie de drob si se asaza bine presand-o usor,
-se acopera deasupra cu prapure si se unge cu ou batut,
-se da tava la cuptor pentru 40 minute la 220 grade celsius,
-cand drobul este gata si frumos rumenit se scoate tava din cuptor si se scurge de toata grasimea din tava,
-se unge cu ou batut si se mai da la cuptor cinci minute apoi se lasa sa se raceasca,
-cand este bine racit se scoate din tava si se pastreaza la rece in frigider,
-sau se poate servi imediat cat este cald fiind minunat, drobul poate fi un aperitiv cald dar si rece,
-se prepara atat de Paști cat si de Pastele Blajinilor cand se imparte,
-se serveste cu oua vopsite, mustar, branza, rosii, ridichii, ceapa verde, salata verde, etc.
Alte retete traditionale romanesti, retete aperitive aici, retete de Paști aici, retete cu miel aici, pofta buna!
Drob de miel de casa reteta traditionala de Paște gatit in prapure cu carne grasime organe maruntaie ceapa verde marar patrunjel copt cuptor retete mancare aperitive Paști,

Drob de miel reteta traditionala de Paște gatit in prapure cu carne grasime organe maruntaie ceapa verde marar patrunjel copt cuptor retete mancare aperitive Paști,

Drob reteta traditionala de Paște gatit in prapure cu carne grasime organe maruntaie de miel ceapa verde marar patrunjel copt cuptor retete mancare aperitive Paști casa,

Drob de Paște reteta traditionala de casa gatit in prapure cu carne grasime organe maruntaie de miel ceapa verde marar patrunjel copt cuptor retete mancare aperitive Paști,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu