07 iulie 2021

Tarta cu visine reteta

Retete Culinare Tarta Cu Visine Proaspete Reteta De Casa Rapida La Tigaie Zepter


Tarta cu visine reteta rapida la tigaie zepter cu capac sau prajitura rasturnata cu fructe proaspete retete desert de casa tarte prajituri mancare,

Este sezonul visinelor, reteta tartă de casa rapida cu visine proaspete preparata in doar 15 minute la tigaie zepter cu capac, o prajitura rasturnata cu fructe delicioase, un desert cu un gust placut dulce acrisor foarte gustos, aromat, delicat si parfumat cu un blat pufos pe baza de oua, zahar, faina, praf de copt si multe vișine romanesti fara samburi.

Retete rapide de tarte, prajituri, deserturi si dulciuri super bune, tarta se serveste atat calda cat si rece fiind foarte racoroasa, energizanta si revigoranta, merge ornata cu frisca sau servita cu lapte sau iaurt, romanian cuisine recipes, romanian kitchen words, quick cakes, homemade sour cherry tart recipe.

Tarta cu visine la zepter reteta rapida la tigaie cu capac sau prajitura rasturnata cu fructe proaspete retete desert de casa tarte prajituri mancare,

Ingrediente tarta cu visine

-600g visine proaspete (fresh sour cherry)
-4 oua (eggs)
-8 linguri zahar tos (sugar)
-4 linguri faina (flour)
-1 pliculet praf de copt (baking powder)
-½ lingurita sare (salt)

Mod de preparare tarta cu visine proaspete

Cum se face tarta cu visine la tigaie zepter urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-visinele se spala, se curata de codite si apoi se scot samburii,
-ouale se separa albusuri de galbenusuri in doua boluri,
-se bat albusurile cu putina sare pana cand se intaresc,
-separat se bat si galbenusurile cu un praf de sare pana devin cremoase,
-intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt,
-peste albusuri se toarna crema de galbenusuri si se amesteca usor cu furculita,
-se adauga treptat faina pana cand se incorporeaza toata in compozitie si se amesteca usor,
-se pune o tigaie zepter cu diametrul de 24cm pe foc mic si se adauga cantitatea de zahar,
-se lasa zaharul pana cand se caramelizeaza usor si capata o culoare aurie fara insa a se arde,
-cand zaharul s-a caramelizat se rastoarna visinile, se asaza si se lasa impreuna 2-3 minute,
-peste visine se adauga compozitia pregatita anterior, se niveleaza pe toata suprafata si se acopera tigaia cu capac,
-se lasa tarta sa se coaca la focul cel mai mic pana cand acul indicator ajunge la sfarsitul zonei verzi, aproximativ 10 minute,
-cand este gata se ia de pe foc si se mai lasa 3 minute acoperita cu capac, apoi se da capacul la o parte,
-se acopera tigaia cu o farfurie intinsa de acelasi diametru, apoi cu o miscare rapida se intoarce invers, astfel incat tarta cu visine va fi rasturnata pe farfurie cu visinele deasupra,
-se lasa tarta cu visine sa se raceasca putin apoi se poate manca calduta, sau dupa ce s-a racit complet se poate manca rece, in ambele cazuri fiind delicioasa.
Tarta cu visine la Zepter sau prajitura rasturnata cu visine, un desert delicios, simplu, rapid si usor de realizat, cu visine dulci-acrisoare si un blat subtire insiropat cu sos caramel care te va cuceri imediat cu gustul ei rafinat si delicat. Tarta cu visine de casa, un desert de vara minunat, preparat in timp foarte scurt si cu un gust sublim. 
Alte retete traditionale romanesti, retete de prajituri si deserturi aici, retete de tarte aici sau aici, retete prajitura cu visine aici, pofta buna!
Tarta cu fructe reteta rapida la tigaie zepter cu capac sau prajitura rasturnata cu visine proaspete retete desert de casa tarte prajituri mancare,

Tarta cu visine la tigaie reteta rapida la zepter sau prajitura rasturnata cu fructe proaspete retete desert de casa tarte prajituri mancare,

06 iulie 2021

Snitel de porc reteta

Retete Culinare Snitele De Porc Prajite In Aluat Pane Reteta Snitel De Casa


Snitele de porc reteta de casa retete snitel din cotlet prajit in aluat pane mancare friptura carne sandwich cartofi prajiti fast food rosii gustare,

Reteta snitele traditionale de casa preparate din cotlet de porc feliat si condimentat cu sare, piper si cimbru, trecute prin faina si printr-un aluat pane preparat din făină, oua, apa sau lapte si putina sare, prajite apoi la tigaie in ulei incins pana devin moi, fragede, pufoase, crocante si aurii. Retete friptura, gustare, mancare simpla si rapida pentru un mic dejun gustos sau masa principala de pranz servite alaturi de piure sau cartofi prajiti, diverse sosuri dulci sau picante, muraturi, salate de sezon, etc. Șnițele din carne de porc, o alternativa sănătoasă preparata de noi acasa la mancarea fast food nu foarte sanatoasa, servite intr-un sandwich cu salata, cascaval, ketchup si mustar. Romanian cuisine recipes, romanian kitchen words, fried pork schnitzel homemade recipe with french fries.

Snitele de porc pane reteta de casa retete snitel din cotlet prajit in aluat mancare friptura carne sandwich gustare fast food,

Ingrediente snitele de porc

-500g cotlet de porc fara os
-200ml ulei pentru prajit
-100ml apa, lapte dulce, lapte batut
-100g faina pentru aluat
-100g faina pentru pudrat
-2 oua mari
-1 lingurita sare
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita cimbru

Mod de preparare snitele de porc pane

Cum se face un snitel de porc reusit urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-cotletul de porc se feliaza in felii cat mai subtiri, care eventual se mai pot bate cu ciocanul pentru snitele daca nu sunt suficient de subtiri,
-se sareaza si se condimenteaza feliile de cotlet pe ambele parti, dupa care se lasa deoparte, timp in care se pregateste aluatul pane,
Cotlet de porc feliat si condimentat pentru snitele reteta de casa retete cu carne,

-intr-un castron se sparg ouale si se bat cu un praf de sare,
-se incorporeaza treptat faina, apa si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie ca o smantana groasa care curge,
Aluat pane reteta de casa pentru snitele de carne sau peste cu oua faina apa sau lapte retete,

-se pune o tigaie cu ulei la incins la foc mediu, iar intr-un castron se pune faina,
Faina reteta,

-se ia o felie de cotlet si se trece prin faina pe ambele parti pana cand este complet acoperita,
-se scufunda apoi in compozitia de ou pregatita anterior, dupa care se pune la prajit in tigaie,
-se prajeste snitelul de porc pe ambele parti pana cand capata o culoare frumoasa, aurie, apoi se scoate cu o paleta si se asaza pe un gratar sa se scurga de ulei,
-se prajesc asemanator toate snitelele si apoi se mananca imediat cat sunt calde, sau si dupa ce s-au racit fiind la fel de bune si gustoase.
Snitele de porc, foarte bune, gustoase, crocante si delicioase care se savureaza oricand cu placere atat de cei mari dar si de cei mici, preparate simplu, rapid si sanatos, care merg foarte bine langa o garnitura de cartofi prajiti, piure de cartofi, rosii cherry, o salata asortata sau niste muraturi de casa.
Alte retete traditionale romanesti, retete de fripturi aici, retete de snitele aici, retete aperitive aici, retete cu carne aici, pofta buna!
Snitele de porc in aluat pane reteta de casa retete snitel din cotlet prajit mancare friptura carne sandwich fast food gustare,

Snitele pane reteta de casa retete snitel din cotlet de porc prajit in aluat mancare friptura carne sandwich cartofi prajiti fast food rosii gustare,