06 iulie 2021

Snitel de porc reteta

Retete Culinare Snitele De Porc Prajite In Aluat Pane Reteta Snitel De Casa


Snitele de porc reteta de casa retete snitel din cotlet prajit in aluat pane mancare friptura carne sandwich cartofi prajiti fast food rosii gustare,

Reteta snitele traditionale de casa preparate din cotlet de porc feliat si condimentat cu sare, piper si cimbru, trecute prin faina si printr-un aluat pane preparat din făină, oua, apa sau lapte si putina sare, prajite apoi la tigaie in ulei incins pana devin moi, fragede, pufoase, crocante si aurii. Retete friptura, gustare, mancare simpla si rapida pentru un mic dejun gustos sau masa principala de pranz servite alaturi de piure sau cartofi prajiti, diverse sosuri dulci sau picante, muraturi, salate de sezon, etc. Șnițele din carne de porc, o alternativa sănătoasă preparata de noi acasa la mancarea fast food nu foarte sanatoasa, servite intr-un sandwich cu salata, cascaval, ketchup si mustar. Romanian cuisine recipes, romanian kitchen words, fried pork schnitzel homemade recipe with french fries.

Snitele de porc pane reteta de casa retete snitel din cotlet prajit in aluat mancare friptura carne sandwich gustare fast food,

Ingrediente snitele de porc

-500g cotlet de porc fara os
-200ml ulei pentru prajit
-100ml apa, lapte dulce, lapte batut
-100g faina pentru aluat
-100g faina pentru pudrat
-2 oua mari
-1 lingurita sare
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita cimbru

Mod de preparare snitele de porc pane

Cum se face un snitel de porc reusit urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-cotletul de porc se feliaza in felii cat mai subtiri, care eventual se mai pot bate cu ciocanul pentru snitele daca nu sunt suficient de subtiri,
-se sareaza si se condimenteaza feliile de cotlet pe ambele parti, dupa care se lasa deoparte, timp in care se pregateste aluatul pane,
Cotlet de porc feliat si condimentat pentru snitele reteta de casa retete cu carne,

-intr-un castron se sparg ouale si se bat cu un praf de sare,
-se incorporeaza treptat faina, apa si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie ca o smantana groasa care curge,
Aluat pane reteta de casa pentru snitele de carne sau peste cu oua faina apa sau lapte retete,

-se pune o tigaie cu ulei la incins la foc mediu, iar intr-un castron se pune faina,
Faina reteta,

-se ia o felie de cotlet si se trece prin faina pe ambele parti pana cand este complet acoperita,
-se scufunda apoi in compozitia de ou pregatita anterior, dupa care se pune la prajit in tigaie,
-se prajeste snitelul de porc pe ambele parti pana cand capata o culoare frumoasa, aurie, apoi se scoate cu o paleta si se asaza pe un gratar sa se scurga de ulei,
-se prajesc asemanator toate snitelele si apoi se mananca imediat cat sunt calde, sau si dupa ce s-au racit fiind la fel de bune si gustoase.
Snitele de porc, foarte bune, gustoase, crocante si delicioase care se savureaza oricand cu placere atat de cei mari dar si de cei mici, preparate simplu, rapid si sanatos, care merg foarte bine langa o garnitura de cartofi prajiti, piure de cartofi, rosii cherry, o salata asortata sau niste muraturi de casa.
Alte retete traditionale romanesti, retete de fripturi aici, retete de snitele aici, retete aperitive aici, retete cu carne aici, pofta buna!
Snitele de porc in aluat pane reteta de casa retete snitel din cotlet prajit mancare friptura carne sandwich fast food gustare,

Snitele pane reteta de casa retete snitel din cotlet de porc prajit in aluat mancare friptura carne sandwich cartofi prajiti fast food rosii gustare,

01 iulie 2021

Rata pe varza reteta

Retete Culinare Friptura De Rata Cu Varza La Cuptor Reteta Taraneasca De Casa


Rata pe varza reteta mancare friptura de casa cu carne de rață si varză dulce calita la ceaun si cuptor retete fripturi mancaruri,

Rata intreaga gatita rapid la cuptor pe un pat de varza dulce calita reteta taraneasca de casa care-ti lasa oricand gura apa, un preparat culinar din bucataria romeasca foarte gustos si simplu de realizat, o mancare si o friptura pe baza de carne de rață, varză proaspata, pasta de tomate, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, cimbru, boia si marar, retete fripturi, jumari si untura de rata, mancaruri cu carne si legume, merge servita traditional cu mamaliga si un ardei iute, romanian cuisine recipes, duck with cabbage in the oven homemade recipe, romanian kitchen words.

Rata pe varza la cuptor reteta mancare friptura de casa cu carne de rață si varză dulce calita la ceaun retete fripturi mancaruri,

Rata pe varza dulce la cuptor reteta mancare friptura de casa cu carne de rață si varză calita la ceaun retete fripturi mancaruri,

Ingrediente rata pe varza

-1 rata tanara de 2kg
-1 varza mare de 2kg
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-2 linguri bulion de casa
-1 ceapa mare
-1 ardei gras mare
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita piper macinat
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 legatura marar verde

Mod de preparare rata pe varza la cuptor

Cum se face rata pe varza la cuptor urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza pentru o friptura de rata cu varza calita la cuptor,
-rața se parleste, se spala cu apa rece si se curata bine,
-se scurge de apa si se curata de grasimea in exces de la gat, burta si tartita,
-apoi se freaca bine cu sare grunjoasa atat la exterior cat si la interior,
-cat timp rata sta sa prinda gust de sare se pregatesc legumele,
-varza proaspata se taie pe jumatate, se curata de cotor si se taie fideluta,
-ceapa se curata si se taie julien,
-ardeiul se curata de cotor si seminte si se taie feliute,
-mararul proaspat se taie marunt,
-grasimea adunata de la rata se taie bucatele,
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajesc bucatile de grasime pana se topesc,
-jumerile prajite rezultate se scot cu o spumiera, se presara putina sare peste ele si se servesc imediat cat sunt calde cu paine proaspata,
-untura de rata din ceaun se pune intr-un borcanel deoarece este prea multa, se lasa doar 2-3 linguri de grasime pentru gatit,
-se pune la inceput ceapa in grasimea incinsa, se presara putina sare si se caleste pana devine sticloasa,
-se adauga ardeiul gras si se amesteca si el pe foc 2-3 minute,
-se adauga treptat varza pana incape toata in ceaun,
-se pun dupa gust condimente si plante aromatice si se amesteca,
-eu am pus boia de ardei dulce, cimbru uscat si piper negru macinat,
-se pune si pasta de tomate si se gateste varza pana scade in volum aproape de jumatate,
-la final se adauga marararul tocat marunt, se amesteca si se opreste focul,
-se rastoarna varza calita intr-o tava de cuptor dreptunghiulara si se asaza frumos,
Rata pe varza preparare reteta,

-in mijlocul tavii se face un cuib si se asaza rata cu pieptul in jos,
-eu am pus prin varza si un ardei iute intreg, apoi se da tava la cuptor pentru 30 minute la 220 grade celsius,
Rata pe varza dulce la cuptor preparare reteta,

Rata pe varza dulce preparare reteta,

-dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se intoarce rata cu pieptul in sus si se amesteca in varza,
-se da tava la cuptor pentru inca 45 minute la 220 grade celsius, sau pana cand rata este facuta si frumos rumenita,
Friptura de rata cu varza reteta mancare de casa cu carne de rață si varză dulce calita la ceaun si cuptor retete fripturi mancaruri traditionale,

-cand este gata se portioneaza si se serveste calda cu paine sau traditional cu mamaliga.
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri cu carne aici, retete cu varza aici, retete cu rata aici, pofta buna!
Pulpe de rata cu varza calita reteta,

Friptura de rata reteta,

Varza calita cu carne de rata reteta,

Mancare de varza cu carne reteta,

Varza cu carne reteta,

Varza dulce cu carne la cuptor reteta,