Retete Culinare Snitele De Porc Prajite
In Aluat Pane Reteta Snitel De Casa
Reteta snitele traditionale de casa preparate din cotlet de
porc feliat si condimentat cu sare, piper si cimbru, trecute prin faina si
printr-un aluat pane preparat din făină, oua, apa sau lapte si putina sare,
prajite apoi la tigaie in ulei incins pana devin moi, fragede, pufoase,
crocante si aurii. Retete friptura, gustare, mancare simpla si rapida pentru un
mic dejun gustos sau masa principala de pranz servite alaturi de piure sau
cartofi prajiti, diverse sosuri dulci sau picante, muraturi, salate de sezon,
etc. Șnițele din carne de porc, o alternativa sănătoasă preparata
de noi acasa la mancarea fast food nu foarte sanatoasa, servite intr-un sandwich cu salata, cascaval, ketchup si mustar. Romanian
cuisine recipes, romanian kitchen words, fried pork schnitzel homemade recipe with
french fries.
Ingrediente snitele de porc
-500g cotlet de porc fara os -200ml ulei pentru prajit -100ml apa, lapte dulce, lapte
batut -100g faina pentru aluat -100g faina pentru pudrat -2 oua mari -1 lingurita sare -1 lingurita piper negru macinat -1 lingurita cimbru
Mod de preparare snitele de porc
pane
Cum se face un snitel de porc
reusit urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube
aici,
-cotletul de porc se feliaza in
felii cat mai subtiri, care eventual se mai pot bate cu ciocanul pentru snitele
daca nu sunt suficient de subtiri, -se sareaza si se condimenteaza
feliile de cotlet pe ambele parti, dupa care se lasa deoparte, timp in care se
pregateste aluatul pane,
-intr-un castron se sparg ouale si
se bat cu un praf de sare, -se incorporeaza treptat faina,
apa si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie ca o smantana groasa care
curge,
-se pune o tigaie cu ulei la
incins la foc mediu, iar intr-un castron se pune faina,
-se ia o felie de cotlet si se
trece prin faina pe ambele parti pana cand este complet acoperita, -se scufunda apoi in compozitia de ou pregatita anterior, dupa care se pune la prajit in tigaie, -se prajeste snitelul de porc pe
ambele parti pana cand capata o culoare frumoasa, aurie, apoi se scoate cu o
paleta si se asaza pe un gratar sa se scurga de ulei, -se prajesc asemanator toate
snitelele si apoi se mananca imediat cat sunt calde, sau si dupa ce s-au racit
fiind la fel de bune si gustoase. Snitele de porc, foarte bune,
gustoase, crocante si delicioase care se savureaza oricand cu placere atat de
cei mari dar si de cei mici, preparate simplu, rapid si sanatos, care merg
foarte bine langa o garnitura de cartofi prajiti, piure de cartofi, rosii cherry, o salata
asortata sau niste muraturi de casa. Alte retete traditionale
romanesti, retete de fripturiaici, retete de sniteleaici, retete aperitiveaici, retete cu carneaici, pofta buna!
Retete Culinare Friptura De Rata
Cu Varza La Cuptor Reteta Taraneasca De
Casa
Rata intreaga gatita rapid la cuptor pe un pat de varza
dulce calita reteta taraneasca de casa care-ti lasa oricand gura apa, un
preparat culinar din bucataria romeasca foarte gustos si simplu de realizat, o
mancare si o friptura pe baza de carne de rață, varză proaspata, pasta de
tomate, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, cimbru, boia si marar, retete
fripturi, jumari si untura de rata, mancaruri cu carne si legume, merge
servita traditional cu mamaliga si un ardei iute, romanian cuisine recipes,
duck with cabbage in the oven homemade recipe, romanian kitchen words.
Ingrediente
rata pe varza
-1
rata tanara de 2kg -1
varza mare de 2kg -2
linguri ulei de floarea soarelui -2
linguri bulion de casa -1
ceapa mare -1
ardei gras mare -1
lingurita cimbru uscat -1
lingurita boia de ardei dulce -1
lingurita piper macinat -1 lingurita sare grunjoasa -1
legatura marar verde
Mod
de preparare rata pe varza la cuptor
Cum
se face rata pe varza la cuptor urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta
video este si pe YouTube aici,
-cum
se procedeaza pentru o friptura de rata cu varza calita la cuptor, -rața
se parleste, se spala cu apa rece si se curata bine, -se
scurge de apa si se curata de grasimea in exces de la gat, burta si tartita, -apoi
se freaca bine cu sare grunjoasa atat la exterior cat si la interior, -cat
timp rata sta sa prinda gust de sare se pregatesc legumele, -varza
proaspata se taie pe jumatate, se curata de cotor si se taie fideluta, -ceapa
se curata si se taie julien, -ardeiul
se curata de cotor si seminte si se taie feliute, -mararul
proaspat se taie marunt, -grasimea
adunata de la rata se taie bucatele, -se
incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajesc bucatile de grasime pana se
topesc, -jumerile
prajite rezultate se scot cu o spumiera, se presara putina sare peste ele si se
servesc imediat cat sunt calde cu paine proaspata, -untura
de rata din ceaun se pune intr-un borcanel deoarece este prea multa, se lasa
doar 2-3 linguri de grasime pentru gatit, -se
pune la inceput ceapa in grasimea incinsa, se presara putina sare si se caleste pana devine sticloasa, -se
adauga ardeiul gras si se amesteca si el pe foc 2-3 minute, -se
adauga treptat varza pana incape toata in ceaun, -se
pun dupa gust condimente si plante aromatice si se amesteca, -eu
am pus boia de ardei dulce, cimbru uscat si piper negru macinat, -se
pune si pasta de tomate si se gateste varza pana scade in volum aproape de
jumatate, -la
final se adauga marararul tocat marunt, se amesteca si se opreste focul, -se
rastoarna varza calita intr-o tava de cuptor dreptunghiulara si se asaza
frumos,
-in
mijlocul tavii se face un cuib si se asaza rata cu pieptul in jos, -eu
am pus prin varza si un ardei iute intreg, apoi se da tava la cuptor pentru 30
minute la 220 grade celsius,
-dupa
acest timp se scoate tava din cuptor, se intoarce rata cu pieptul in sus si se
amesteca in varza, -se
da tava la cuptor pentru inca 45 minute la 220 grade celsius, sau pana cand rata
este facuta si frumos rumenita,
-cand
este gata se portioneaza si se serveste calda cu paine sau traditional cu
mamaliga. Alte
retete traditionale romanesti, mancaruri cu carneaici, retete cu varzaaici, retete cu rataaici, pofta buna!