Salata Rapida De Fasole Verde Cu Usturoi Si Marar Reteta De
Casa Dietetica De Post
Reteta salata rapida de vara foarte gustoasa si sanatoasa
preparata acasa cu fasole verde, fasolica pastai late sau fideluta fiarta in
apa cu putina sare, asezonata apoi dupa gust cu sare, ulei, otet, usturoi si
marar proaspat, servita cu iaurt sau simpla ca o mancare de post, vegetariana,
dietetica, retete salate, garnituri, mancaruri cu legume usoare, romanian
cuisine recipes, romanian kitchen words, homemade salads, green bean salad with
garlic and dill recipe.
Ingrediente salata de fasole verde
-500g pastai proaspete (fresh beans) -4 catei de usturoi romanesc (garlic) -1 lingura ulei de floarea soarelui (oil) -1 lingura otet de mere (vinegar) -½ lingurita sare (salt) -¼ legatura marar verde (parsley) -iaurt gras pentru servit (yogurt)
Mod de preparare salata de fasole pastai
Cum se face simplu si usor o salata de fasole verde cu
usturoi si marar urmareste reteta mea rapida, reteta video este si pe YouTube
aici,
-fasolea verde pastai fideluta sau lata se curata si se spala
cu apa rece, -se pune la fiert in apa cat s-o acopere cu putina sare, -se fierbe fara a se terciui, cand este fiarta al dente se
scurge de zeama, -usturoiul se curata, se zdrobeste si se freaca ca pentru mujdei, -se amesteca fasolea dupa gust cu pasta de usturoi, putina sare,
ulei, otet si marar proaspat tocat marunt, -se serveste simpla, cu iaurt, sau ca garnitura langa o friptura
buna de carne sau peste. Alte retete traditionale romanesti, retete de salateaici,
retete de postaici, retete cu legumeaici, retete vegetarieneaici, retete cu fasoleaici, poftă
bună!
Retete
Culinare Tarta Cu Visine Proaspete Reteta De Casa Rapida La Tigaie Zepter
Este sezonul visinelor, reteta tartă de casa rapida cu
visine proaspete preparata in doar 15 minute la tigaie zepter cu capac, o
prajitura rasturnata cu fructe delicioase, un desert cu un gust placut dulce
acrisor foarte gustos, aromat, delicat si parfumat cu un blat pufos pe baza de
oua, zahar, faina, praf de copt si multe vișine romanesti fara samburi.
Retete
rapide de tarte, prajituri, deserturi si dulciuri super bune, tarta se serveste
atat calda cat si rece fiind foarte racoroasa, energizanta si revigoranta,
merge ornata cu frisca sau servita cu lapte sau iaurt, romanian cuisine
recipes, romanian kitchen words, quick cakes, homemade sour cherry tart recipe.
Ingrediente
tarta cu visine
-600g visine proaspete (fresh sour cherry) -4
oua (eggs) -8
linguri zahar tos (sugar) -4
linguri faina (flour) -1
pliculet praf de copt (baking powder) -½
lingurita sare (salt)
Mod
de preparare tarta cu visine proaspete
Cum se face tarta cu visine la tigaie zepter urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-visinele
se spala, se curata de codite si apoi se scot samburii, -ouale
se separa albusuri de galbenusuri in doua boluri, -se
bat albusurile cu putina sare pana cand se intaresc, -separat
se bat si galbenusurile cu un praf de
sare pana devin cremoase, -intr-un
castron se amesteca faina cu praful de copt, -peste
albusuri se toarna crema de galbenusuri si se amesteca usor cu furculita, -se
adauga treptat faina pana cand se incorporeaza toata in compozitie si se
amesteca usor, -se
pune o tigaie zepter cu diametrul de 24cm pe foc mic si se adauga cantitatea de zahar, -se
lasa zaharul pana cand se caramelizeaza usor si capata o
culoare aurie fara insa a se arde, -cand
zaharul s-a caramelizat se rastoarna visinile, se asaza si se lasa impreuna 2-3
minute, -peste
visine se adauga compozitia pregatita anterior, se niveleaza pe toata suprafata
si se acopera tigaia cu capac, -se
lasa tarta sa se coaca la focul cel mai mic pana cand acul indicator
ajunge la sfarsitul zonei verzi, aproximativ 10 minute, -cand
este gata se ia de pe foc si se mai lasa 3 minute acoperita cu capac, apoi se
da capacul la o parte, -se
acopera tigaia cu o farfurie intinsa de acelasi diametru, apoi cu o miscare rapida se intoarce invers, astfel incat tarta cu visine va fi rasturnata pe
farfurie cu visinele deasupra, -se
lasa tarta cu visine sa se raceasca putin apoi se poate manca calduta, sau dupa ce
s-a racit complet se poate manca rece, in ambele cazuri fiind delicioasa. Tarta
cu visine la Zepter sau prajitura rasturnata cu visine, un desert delicios, simplu, rapid si usor de realizat, cu
visine dulci-acrisoare si un blat subtire insiropat cu sos caramel care te va
cuceri imediat cu gustul ei rafinat si delicat. Tarta cu visine de casa, un
desert de vara minunat, preparat in timp foarte scurt si cu un gust sublim. Alte retete traditionale romanesti, retete de prajituri si deserturiaici, retete de tarteaici sau aici, retete prajitura cu visineaici, pofta buna!