Retete
Omleta Cu Carnati Pufoasa Reteta De Casa Pentru Mic Dejun
Omelette With Sausages
Retete
pentru mic dejun, reteta rapida de omleta taraneasca rumena, pufoasa si gustoasa, din oua cu carnati de porc
preparata simplu si rapid la tigaie in doar doua minute, servita cu branza veche si rosii
cherry, mancare de casa pe baza de ouă si cârnați, omelette
recipe with homemade sausages.
Ingrediente
omleta de casa
-4
oua (eggs)
-carnati
de porc (pork sausages)
-2
linguri ulei (oil)
-¼
lingurita sare (salt)
-¼
lingurita piper macinat (ground pepper)
-¼
lingurita boia dulce (sweet paprika)
-¼
lingurita cimbru uscat (dried thyme)
Mod
de preparare omleta cu carnati
Retete
culinare omleta taraneasca cu oua si carnati reteta de casa rapida pentru mic dejun,
cum se procedeaza urmareste pas cu pas reteta mea simpla si rapida, reteta
video este aici,
-carnatii
de porc se taie feliute,
-ouale
se bat spuma cu un praf de sare, boia dulce, piper macinat si cimbru uscat,
-se
incinge putin ulei intr-o tigaie si se pun feliutele de carnati,
-se
prajesc carnatii pana sunt facuti si usor rumeniti apoi se bat ouale,
-nu
se amesteca iar cand oul s-a inchegat se intoarce omleta ca pe o clatita, sau se
taie pe jumatate pentru a se intoarce mai usor,
-cand
este frumos rumenita se scoate pe farfurii si se serveste calda cu feliute de
branza veche, rosii cherry si paine de casa,
-omleta
cu carnati este o mancare ideala pentru un mic dejun consistent, tine de foame
pentru mult timp si este chiar foarte buna, gustoasa si pufoasa.
Alte
retete traditionale romanesti, retete omlete aici, retete diverse aici, retete
mic dejun aici, pofta buna!
Retete
Culinare Pizza Cu De Toate Cu Blat Pufos Reteta De Casa
Cum
se face pizza de casa, cum se face blatul de pizza. Reteta pizza de casa cu de
toate, ardei, ceapa, salam, sunca, ciuperci, masline, rosii, branza, cimbru,
busuioc, cu blat super pufos preparat cu faina, drojdie, apa, zahar, sare si
ulei, coapta la cuptor si servita cu ketchup, reteta video este aici.
Ingrediente
pizza de casa
Blat
de pizza
-300g
faina (flour)
-150ml
apa (water)
-25g
drojdie (yeast)
-2
linguri ulei (oil)
-1
lingurita zahar (sugar)
-¼
lingurita sare (salt)
Compozitie
pizza
-50ml
ketchup dulce
-75g
salam de calitate (salami)
-75g
branza de oaie (chesse)
-10g
sunca afumata (smoked ham)
-10
masline kalamata deshidratate (olives)
-1
ardei gras (bell pepper)
-1
ciuperca mare (mushroom)
-1
rosie mare (tomato)
-1
ceapa mica (onion)
-1
lingurita cimbru (thyme)
-1
lingurita busuioc (basil)
-½
lingurita piper macinat (ground pepper)
Mod
de preparare pizza cu de toate
-se
pune drojdia cu 1 lingurita de zahar, faina si 50ml apa calduta sa se activeze timp de 10
minute,
-intr-un
castron se toarna apa calduta, sare, ulei, drojdia activata, se amesteca si se incorporeaza
treptat faina,
-se
continua adaugarea fainii treptat si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic
care nu se mai lipeste de maini,
-se
lasa aluatul la crescut timp de 30 minute, apoi se intinde intr-o tava mare rotunda de
40cm tapetata cu hartie de copt,
-se
unge aluatul cu kechup, se presara busuioc, cimbru si piper si apoi se aseaza
deasupra feliute de ardei verde, ceapa, masline, ciuperci, sunca, salam
feliat si rosii,
-la
sfarsit se presara deasupra branza rasa si se coace pizza in cuptor timp de 20 minute la 250
grade celsius,
-cand
pizza este gata se scoate din cuptor, se taie in bucati si se serveste cu ketchup
dulce sau picant.
Alte
retete traditionale romanesti, retete de pizza aici si aici, retete pizza de post aici, retete de patiserie aici,
retete din bucataria internationala aici, pofta buna!