29 mai 2021

Prajitura cu visine congelate reteta

Retete Culinare Prajitura Cu Visine Congelate Reteta Desert Dulce De Casa Super Bun


Prajitura cu visine reteta de casa cu lapte faina oua ulei zahar fructe coapta la cuptor retete desert dulce bun,

Cum se face prajitura cu visine, rețeta prajitură cu vișine congelate cu blat moale si pufos din faina, lapte, ulei, oua si zahar, coapta la cuptor atat cat trebuie pentru a ramane pufoasa, retete deserturi si prajituri cu fructe de casa, reteta video este aici.



Ingrediente prajitura cu visine

-1kg visine (o farfurie adanca cu visine fara samburi)
-3 cani faina (750g)
-2 cani zahar (500g)
-1 cana lapte (250ml)
-80% cana ulei (200ml)
-4 oua mari de tara
-1 pliculet praf de ciopt dr. oetker (10g)
-1 lingurita unt pentru uns tava
Prajitura cu visine de casa reteta cu lapte faina oua ulei zahar fructe coapta la cuptor retete desert dulce bun,

Mod de preparare prajitura cu visine de casa

-visinile se scot din congelator, se desfac din punga si se pun intr-o sita sa se dezghete in voie in frigider,
-cand sunt dezghetate se prepara blatul prajiturii,
-tava de cuptor se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu unt,
-in faina se amesteca bine praful de copt,
-intr-un castron se sparg ouale, se adauga sarea si zaharul si se mixeaza bine pana ce zaharul este aproape dizolvat,
-se adauga uleiul si se mixeaza doua minute, apoi laptele rece si se mai mixeaza doua minute,
-se incorporeaza apoi treptat toata faina si se mixeaza pana ce aluatul devine cremos si face bule,
-se pune aluatul in tava de cuptor si deasupra se asaza visinele cu putin spatiu intre ele,
-se introduce fiecare visina putin in aluat cu ajutorul unei scobitori, apoi se da tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade celsius,
-dupa 20 minute se poate reduce temperatura la 160 grade celsius, depinde de aragazul fiecaruia,
-prajitura nu trebuie coapta prea mult si nici exagerat de rumenita pentru a ramane moale si pufoasa,
-cand este gata si trece testul scobitorii se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,
-cand este rece se portioneaza si se poate orna cu zahar pudra sau nuca de cocos,
-se serveste rece simpla sau langa o cana de lapte, iaurt, ceai, sau diverse fructe,
-este un desert ieftin, simplu si usor de realizat, cu satisfactie garantata, eu am folosit un cuptor electric turcesc cu o tava mare rotunda cu diametrul de 40cm.
Alte retete traditionale romanesti, retete de prajituri aici, retete prajituri cu visine aici sau aici, pofta buna!
Prajitura cu visine congelate reteta de casa cu lapte faina oua ulei zahar fructe coapta la cuptor retete desert dulce bun,

Prajitura cu visine pufoasa reteta de casa cu lapte faina oua ulei zahar fructe coapta la cuptor retete desert dulce bun,

27 mai 2021

Prajitura Negresa reteta

Retete Desert Prajitura Negresa Pufoasa Cu Glazura De Ciocolata Reteta De Casa


Prajitura negresa reteta de casa la cuptor cu glazura de ciocolata preparata cu lapte oua zahar cacao unt retete prajituri glazurate desert dulce mancare,

Reteta negresă cu ciocolata sau chocolate brownie recipe, desert prajitura negresa cu glazura de ciocolata, preparata de casa cu lapte, oua, zahar, cacao si unt, coapta la cuptor, dulce si pufoasa, retete prajituri negrese glazurate.


Ingrediente prajitura negresa

-600g zahar
-300g unt
-300g faina
-250ml lapte
-100g cacao
-5 oua
-1 pliculet praf de copt
-1 lingurita esenta de rom
-¼ lingurita sare

Ingrediente glazura de ciocolata

-100g zahar
-50g unt
-50g cacao
-10 linguri lapte

Mod de preparare prajitura negresa de ciocolata

Cum se face prajitura negresa, reteta video este aici, ingredientele sunt pentru o tava de cuptor de 35/24cm, urmareste pas cu pas reteta mea de negresa glazurata,
-in primul rand se prepara compozitia prajiturii,
-faina se amesteca cu praful de copt si se cerne,
-zaharul se amesteca cu cacao,
-tava de cuptor se unge cu unt,
-intr-o craticioara se pune laptele si untul si se amesteca pe foc pana cand untul este topit,
-se presara putina sare si se incorporeaza apoi zaharul si cacaoa si se da in clocot,
-se ia craticioara de pe foc si din compozitia rezultata se scoate o cana de 250ml,
-intr-un castron se bat spuma ouale cu un praf de sare,
-in compozitia calduta de cacao se incorporeaza treptat ouale apoi faina,
-se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 20 minute la 180 grade celsius,
-dupa 15 minute se verifica compozitia permanent iar cand aceasta nu mai este lipicioasa se scoate din cuptor,
-peste ea fierbinte se toarna cana oprita si se lasa sa se raceasca bine,
-cand prajitura este rece se portioneaza, se asaza pe platou si se prepara glazura de ciocolata,
-intr-un ibric se pune, lapte, unt, zahar si cacao, se amesteca pe foc si se da in clocot,
-se toarna glazura de ciocolata fierbinte peste negresa, apoi dupa gust se poate presara fulgi de nuca de cocos,
-prajitura se serveste rece fiind un desert pufos, gustos si consistent, cine iubeste ciocolata o sa indrageasca imediat aceasta prajitura cu glazura de ciocolata.
Prajitura negresa cu glazura de ciocolata reteta de casa cu lapte oua zahar cacao unt retete prajituri glazurate desert dulce mancare,

Alte retete traditionale romanesti, retete deserturi si prajituri aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!
Prajitura negresa cu ciocolata reteta de casa cu glazura lapte oua zahar cacao unt retete prajituri desert dulce mancare,