29 martie 2021

Mamaliga reteta

Retete Culinare Mamaliga De Casa Traditionala Cu Faina De Porumb Reteta Taraneasca Romaneasca


Mamaliga reteta traditionala romaneasca taraneasca de casa gatita mamaliguta la ceaun cu apa sare si faina de porumb sau malai grisat retete culinare sanatoase,

Cea mai simpla reteta de mamaliga, cum se face mamaliga din malai grisat, cat se fierbe mamaliga, cateva intrebari comice in ziua de astazi cand jalnica si banala mamaliga romaneasca denumita in trecut si mancarea taranilor sau a saracilor a ajuns o delicatesa culinara servita in restaurantele de lux din intreaga lume si apreciata de gurmanzi.

Mamaliguta reteta traditionala romaneasca taraneasca de casa gatita mamaliga la ceaun cu apa sare si faina de porumb sau malai grisat retete culinare sanatoase,

Mamaliga este un preparat culinar traditional romanesc foarte simplu si usor de gatit care inlocuieste painea, foarte satioasa si sanatoasa fiind bogata in fibre, vitamine si minerale, recomandata in special persoanelor anemice sau cu boli pulmonare si respiratorii. Preparata la ceaun pe baza de apa, sare si faina de porumb, mult nai vartoasa decat polenta italiana, mamaliga taraneasca merge taiata felii asemeni painii, dar in functie de scopul dorit aceasta se poate prepara si mai moale.

Mamaliga cu branza si iaurt reteta mancare traditionala romaneasca taraneasca de casa retete culinare mamaliguta,

Mamaliguta cu branza si iaurt reteta mancare traditionala romaneasca taraneasca de casa retete culinare mamaliga,

Acest produs alimentar romanesc, aceasta pasta ingrosata de malai, nu are egal servita cu produse lactate, branza si lapte, varza murata calita, carnati, sarmale, tochituri, tocanite, saramuri, ciorbe, fripturi, gratare, pomana porcului, balmos, urs de mamaliga, taci si inghite, unsa cu gemuri si dulceturi servita ca desert, etc …dar hai sa punem de mămăligă!


Ingrediente mamaliga de casa

-1 cana malai grisat
-3 cani apa
-½ lingurita sare

Mod de preparare mamaliga romaneasca

Reteta video este si pe YouTube aici,

-se pune intr-un ceaun la fiert cantitatea de apa si sare,
-cand apa fierbe se adauga in ploaie cantitatea de malai amestecand continuu,
-se amesteca repede si bine cu un tel sa nu faca cocoloase apoi se acopera cu capac si se fierbe la foc mic timp de 15 minute,
Mamaliga preparare reteta traditionala romaneasca taraneasca de casa gatita mamaliguta la ceaun cu apa sare si faina de porumb sau malai grisat retete culinare,

-dupa acest timp se descopera si se amesteca din nou bine,
-mamaliga este gata atunci cand amestecand se aduna de pe peretii ceaunului si se strange spre interior,
-daca nu se aduna n-o sa cada din ceaun si o sa fie lipicioasa,
-se rastoarna mămăliga pe o farfurie intinsa si se lasa 2-3 minute sa se linisteasca,
-se serveste calda sau rece cu felul de mancare dorit,
-mamaliga ramasa se poate taia felii si se frige la gratar sau se prajeste in untura fiind foarte buna,
Mamaliguta cu lapte reteta,

Mamaliga cu lapte reteta,

-in ceaun dupa rasturnarea mamaligii se pune o cana de lapte cald si se da cateva clocote, se lasa cinci minute si se serveste cu lingura avand un gust deosebit.
Retete traditionale romanesti, retete de mamaliga aici, retete cu mamaliga aici, reteta mamaliga traditionala aici, pofta buna!
Mamaliga cu malai reteta traditionala romaneasca taraneasca de casa gatita mamaliguta la ceaun cu apa sare si faina de porumb retete culinare sanatoase,

Mamaliga de casa reteta traditionala romaneasca taraneasca de casa gatita mamaliguta la ceaun cu apa sare si faina de porumb sau malai grisat retete culinare,

Mamaliga cu branza reteta mancare traditionala romaneasca taraneasca de casa retete culinare,

20 martie 2021

Supa de rosii de post reteta

Retete Culinare Supa De Rosii Cu Legume Si Fidea Reteta Taraneasca De Post


Supa de rosii de post reteta de casa taraneasca cu legume fidea roșii ceapa ardei morcov usturoi si piper retete culinare mancare supe,

Cum se face supa de rosii, reteta supă de roșii cu legume si fidea, reteta de post taraneasca gatita de casa cu suc de rosii, ceapa, morcovi, ardei, ulei, marar, patrunjel, usturoi si piper, retete supe rapide traditionale romanesti.


Ingrediente supa de rosii

-2 borcane mari suc de rosii (2x800ml)
-500ml apa
-1 ceapa mare
-1 morcov
-1 ardei gras galben
-1 ardei capia rosu
-2 cartofi mari
-2 catei de usturoi
-3 linguri ulei de floarea soarelui
-30g fidea sau taitei
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita patrunjel uscat
-1 lingurita marar uscat

Mod de preparare supa de rosii de post

-reteta video este aici, toate legumele se curata si se taie astfel: ceapa marunt, morcovul si ardeii cubulete, iar cartofii cubulete putin mai mari decat celelalte legume,
-se incinge putin ulei intr-o cratita si se pun la interval de doua minute, la inceput ceapa si morcov si se amesteca,
-apoi ardeii iar la final cartofii, se amesteca si se adauga apa,
-se acopera craticioara cu capac si se fierbe la foc moderat timp de 20 minute,
-cand legumele sunt patrunse se pune sare dupa gust si sucul de rosii,
-cand incepe sa fiarba se pune fidea, boia de ardei dulce, piper boabe, usturoi taiat fasii, marar si patrunjel uscat,
-se continua fierberea inca 2-3 minute si se opreste focul,
-supa se serveste calda sau rece cu paine de casa si un ardei iute alaturi.
Alte retete traditionale romanesti, retete supe si ciorbe aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Supa de rosii cu legume de post reteta de casa taraneasca cu fidea roșii ceapa ardei morcov usturoi si piper retete culinare mancare supe,

Supa de rosii taraneasca de post reteta de casa cu legume roșii fidea ceapa ardei morcov usturoi si piper retete culinare mancare supe,