15 martie 2021

Pui cu bere la cuptor reteta

Retete Culinare Friptura Din Pui Intreg Gatit La Cuptor In Sos De Bere Reteta De Casa


Pui cu bere la cuptor reteta friptura de carne de pasare cu sos retete culinare fripturi mancaruri preparate,

Cum se face friptura de pui cu bere, reteta friptura cu carne de pui gatita la cuptor in sos de bere, un preparat culinar rapid si gustos servit cu cartofi prajiti si paine de casa, mujdei de usturoi, salata de sezon, retete culinare mancaruri cu carne si fripturi de weekend.

Friptura de pui la cuptor reteta carne de pasare cu sos de bere si cartofi prajiti retete culinare fripturi mancaruri preparate,

Ingrediente friptura de pui

-1 pui mare
-500ml bere blonda
-1 lingura ulei de floarea soarelui
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita rasa piper negru macinat
-1 lingurita rasa boia de ardei dulce
-1 lingurita rasa cimbru uscat
-1 lingurita rasa usturoi granulat
-cartofi prajiti pentru garnitura

Mod de preparare friptura de pui la cuptor

-se alege un pui mare de 1,5-2kg, sau doi pui mari care incap perfect intr-o tava de cuptor, asa cum i-am gatit eu,
-se parleste puiul, se spala cu apa rece si se scurge bine de apa,
-se presara cu sare atat la interior cat si la exterior, se pune intr-un castron, se acopera cu capac si se pastreaza la frigider timp de 24 ore,
-dupa acest timp se scoate puiul de la rece si se condimenteaza bine si la exterior dar si la interior cu cimbru, boia, piper si usturoi,
-se pune putin ulei intr-o tava de cuptor potrivita ca marime si se unge bine, apoi se asaza puiul cu pieptul in jos,
Pui cu bere preparare reteta de casa la cuptor retete culinare fripturi cu sos si mancaruri cu carne de pasare,

-se toarna berea in tava si se da la cuptor pentru 30 minute la 250 grade celsius, apoi se scoate tava din cuptor si se intoarce puiul cu pieptul in sus,
Pui intreg cu bere preparare reteta de casa la cuptor retete culinare fripturi cu sos si mancaruri cu carne de pasare,

Pui in sos de bere preparare reteta la cuptor retete culinare fripturi si mancaruri cu carne de pasare,

-se da tava la cuptor pentru inca 30 minute, sau pana cand puiul este frumos rumenit, puiul se stropeste periodic cu sosul format in tava, eu am gatit in cuptor electric,
Friptura de pui in sos de bere reteta carne de pasare la cuptor retete culinare fripturi mancaruri preparate intreg,

-cand friptura de pui in sos de bere este gata, se portioneaza carnea si se serveste cu mult sos de bere din tava si garnitura si salata preferata.
Pui intreg cu cartofi prajiti reteta friptura de carne de pasare cu sos de bere la cuptor retete culinare fripturi mancaruri preparate,

Alte retete traditionale romanesti, retete fripturi aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Friptura de pui reteta carne de pasare cu sos de bere la cuptor si cartofi prajiti retete culinare fripturi mancaruri preparate,

Pui cu cartofi si mujdei reteta friptura de carne pasare cu sos de bere la cuptor retete culinare fripturi mancaruri preparate prajiti usturoi paine,

13 martie 2021

Fasole in paine reteta

Reteta Mancare De Fasole Boabe Scazuta De Post Servita In Bol De Paine Retete Culinare Mancaruri Cu Legume


Fasole in paine reteta de post iahnie sau mancare fasolica scazuta cu ceapa morcovi ardei bulion servita in bol de pâine retete culinare mancaruri cu legume traditionale romanesti,

Cum se face fasolea in pâine, reteta iahnie sau mancare de fasole boabe scazuta de post servita in bol de paine, un preparat culinar traditional romanesc gustos si consistent care merge gatit simplu si usor si acasa in bucatarie.

Mancare de fasole in paine reteta de post iahnie fasolica scazuta cu ceapa morcovi ardei bulion servita in bol de pâine retete culinare mancaruri cu legume traditionale romanesti,

Iahnie de fasole in paine reteta de post mancare fasolica scazuta cu ceapa morcovi ardei bulion servita in bol de pâine retete culinare mancaruri cu legume traditionale romanesti,

Ingrediente mancare de fasole in paine

-1kg fasole cu bobul mic
-4 linguri ulei de floarea soarelui
-4 cepe mari
-3 linguri pasta de tomate
-1 morcov
-1 ardei gras galben
-1 ardei capia rosu
-2 foi de dafin
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita patrunjel uscat
-1 lingurita marar uscat
-½ lingurita piper macinat
-2L apa
-patrunjel verde pentru ornat
-chifle mari sau painici pentru servit
-muraturi pentru garnitura
-ardei iute pentru servit

Mod de preparare iahnie de fasole in paine

-eu am ales fasole cu bobul mic dar se poate alege orice alt tip de fasole,
-se spala fasolea cu apa rece si se opareste timp de cinci minute,
-se clateste si se lasa la inmuiat in apa suficienta pana a doua zi,
-a doua zi se clateste cu apa rece si se opareste din nou timp de cinci minute,
Fasole boabe reteta,

-apoi se clateste bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa putina cat s-o acopere cu un deget,
-se adauga o lingura de ulei si o ceapa taiata marunt si se fierbe inabusit timp de 60 minute sau pana cand este fiarta,
Fasole preparare reteta,

-pe timpul fierberii daca apa scade se mai completeaza cu apa calda,
-dupa 30 minute de fierbere se adauga un morcov, un ardei gras si unul capia taiati cubulete,
Mancare de fasole preparare reteta,

-eu pe timpul fierberii am pus un manunchi mare de cimbru scuturat, doar betele pentru aroma, iar la final l-am scos,
Fasole fiarta reteta,

-cat timp fasolea este pe foc se prepara o prajala de ceapa cu bulion,
-se taie restul de ceapa marunt si se caleste in ulei incins pana devine sticloasa,
Ceapa prajita reteta,

-se adauga pasta de tomate si se amesteca, iar dupa cateva clocote se opreste focul,
Ceapa cu bulion reteta,

Prajeala de ceapa reteta,

-cand fasolea este fiarta se adauga prajala de ceapa cu bulion, sare, dafin, boia, piper, marar, patrunjel, cimbru si se mai pune bulion si apa daca mai trebuie,
Fasole scazuta preparare reteta,

Mancare de fasole scazuta preparare reteta,

-se continua fierberea inca zece minute sau pana cand fasolea este la consistenta dorita,
Fasole scazuta de post reteta mancare iahnie fasolica boabe cu ceapa morcovi ardei bulion retete culinare mancaruri cu legume traditionale romanesti,

-daca se doreste mai mult sos si un sos bine legat se adauga o lingurita de faina dizolvata bine in putina apa,
-la chifle sau painici li se taie capace si se curata de miez lasand un strat pe pereti de 1cm grosime,
-la final se pune in chifle sau painici mancarea de fasole calda, se orneaza cu patrunjel proaspat taiat marunt si se acopera cu capace,
Mancare de fasole reteta de post iahnie fasolica boabe scazuta cu ceapa morcovi ardei bulion retete culinare mancaruri cu legume traditionale romanesti,

Fasole in paine reteta de post iahnie sau mancare fasolica boabe scazuta cu ceapa morcovi ardei bulion servita in bol de pâine retete culinare mancaruri cu legume traditionale romanesti,

-reteta de fasole in paine se serveste calda cu muraturi, gogosari sau castraveti murati si un ardei iute alaturi.

Alte retete traditionale romanesti, retete mancare de fasole aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Iahnie de fasole reteta de post mancare fasolica boabe scazuta cu ceapa morcovi ardei bulion retete culinare mancaruri cu legume traditionale romanesti,

Mancare de fasole boabe in paine reteta de post iahnie fasolica scazuta cu ceapa morcovi ardei bulion servita in bol de pâine retete culinare mancaruri cu legume traditionale romanesti,

Fasole scazuta in paine reteta de post iahnie mancare fasolica boabe cu ceapa morcovi ardei bulion servita in bol de pâine retete culinare mancaruri cu legume traditionale romanesti,