Cartofi Taranesti Cu Ciuperci Reteta De Post La Tigaie Retete De Mancare De Post
Mancare de cartofi cu ceapa si ciuperci rețeta taraneasca de post gatita rapid la tigaie, rețetă cartofi taranesti cu ciuperci gatiti de post, super buni, super gust, gustosi si sanatosi, placut picanti si aromati, frumos colorati, simplu si usor de gatit pentru orice masa, un preparat culinar pentru zilele de post foarte gustos, usor picant si aromat, satios si hranitor, ingredientele sunt pentru 4 portii de cartofi țărănești ca la mama acasa.
-1kg cartofi
-500g ciuperci champignon
-100ml ulei
-1 ceapa mare
-2 lingurite boia de ardei iute
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita sare pentru mancare
-1 lingurita sare pentru fiert cartofii
-1 litru apa pentru fiert cartofii
-salata verde sau muraturi pentru servit
Mod de preparare cartofi taranesti
Cum se fac cartofii taranesti cu ciuperci urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-reteta este foarte simpla si mult mai buna si mai gustoasa decat reteta clasica de cartofi taranesti, uite cum se procedeaza pas cu pas,
-in primul rand se spala foarte bine cartofii sub jet de apa rece si se pun la fiert in coaja in putina apa cat sa-i acopere,
-se adauga o lingurita de sare si se acopera cu capac,
-se fierb la foc potrivit timp de 20-30 minute in functie de marimea lor, pana cand furculita intra usor in ei,
-cand sunt fierti se scot din apa si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se curata de coaja si se taie cuburi,
-atentie: cartofii trebuie sa fie calzi cand se pun in tigaie,
-in acest timp se curata o ceapă mare si se taie marunt, iar ciupercile se spala bine cu apa rece si se taie felii,
-se incinge ulei suficient intr-o tigaie incapatoare si se pune ceapa si o lingurita de sare,
-se prajeste bine ceapa fara sa se arda, apoi se adauga ciupercile si se prajesc si ele pana cand zeama lor se evapora si incep sa se prajeasca,
-se adauga dupa gust boia dulce si iute si se amesteca bine,
-se mai adauga ulei daca mai este nevoie si se pun cartofii care nu trebuie sa fie reci,
-se amesteca bine si se mai potriveste gustul de sare si boia,
-se prajesc si cartofii 3-4 minute amestecand periodic, cartofii trebuie sa fie frumos colorati de la boia,
-se servesc imediat cat sunt calzi cu o salata verde de casa cu ceapa verde, ulei si otet,
-merg foarte bine serviti si cu muraturi, castraveti si gogosari in otet.