Reteta Ciorba De Gaina De Tara Cu Fasole Verde Si Bors Retete Mancare Traditionala
Ciorba de gaina de tara cu fasole verde este una dintre acele retete care aduc acasa gustul copilariei. Cu legume proaspete, bors acrisor si carne de pui de tara, aceasta supa este perfecta atat pentru pranzul in familie, cat si pentru mesele festive. Daca vrei o ciorba usoara, aromata si hranitoare, incearca aceasta varianta cu pastai fragede si ou batut la final - un deliciu autentic romanesc.
Ingrediente ciorba de gaina de tara
-1 kg tacamuri de pui (tartite, spinari, gaturi)-500 g fasole pastai (verde, galbena, fideluta sau mixta)
-1 ceapa
-1 morcov
-1 ardei gras
-1 ardei capia
-3 rosii bine coapte
-2 cartofi
-1 felie telina
-1 pastarnac
-2 litri bors
-2 litri apa
-2 oua
-1/2 legatura marar verde
-1/2 legatura patrunjel verde
-1 lingurita sare grunjoasa
-1/4 lingurita piper macinat
-smantana pentru servit
Mod de preparare ciorba de gaina
Cum se face ciorba de gaina de tara cu fasole pastai urmareste si reteta video pe YouTube aici.
-Spala
bine tacamurile de pui, portioneaza-le si pune-le la fiert intr-o oala
incapatoare cu aproximativ 2 litri de apa si 1 lingurita de sare. Indeparteaza
spuma ori de cate ori este nevoie, pentru o zeama limpede.
-Intre timp, curata si taie legumele: ceapa, morcovul, ardeiul gras, ardeiul capia, telina si pastarnacul - toate in cubulete mici. Cartofii se taie in cuburi putin mai mari.
-Cand carnea este fiarta pe jumatate, adauga legumele (mai putin cartofii si fasolea pastai). Lasa la fiert circa 20 de minute.
-Adauga apoi cartofii, fasolea pastai taiata in bucati de 4–5 cm si rosiile date pe razatoare. Fierbe inca 20 minute, pana cand legumele sunt bine patrunse.
-Toarna borsul fiert separat si mai lasa ciorba sa dea cateva clocote, pentru a se intrepatrunde aromele.
-Bate ouale cu un praf de sare si incorporeaza-le treptat in ciorba fierbinte, amestecand usor in acelasi timp.
-Potriveste gustul cu sare si piper, apoi adauga verdeata tocata marunt (marar si patrunjel), pentru un plus de prospetime.
-Serveste ciorba fierbinte, alaturi de smantana si ardei iute, daca iti place gustul usor picant.
-Intre timp, curata si taie legumele: ceapa, morcovul, ardeiul gras, ardeiul capia, telina si pastarnacul - toate in cubulete mici. Cartofii se taie in cuburi putin mai mari.
-Cand carnea este fiarta pe jumatate, adauga legumele (mai putin cartofii si fasolea pastai). Lasa la fiert circa 20 de minute.
-Adauga apoi cartofii, fasolea pastai taiata in bucati de 4–5 cm si rosiile date pe razatoare. Fierbe inca 20 minute, pana cand legumele sunt bine patrunse.
-Toarna borsul fiert separat si mai lasa ciorba sa dea cateva clocote, pentru a se intrepatrunde aromele.
-Bate ouale cu un praf de sare si incorporeaza-le treptat in ciorba fierbinte, amestecand usor in acelasi timp.
-Potriveste gustul cu sare si piper, apoi adauga verdeata tocata marunt (marar si patrunjel), pentru un plus de prospetime.
-Serveste ciorba fierbinte, alaturi de smantana si ardei iute, daca iti place gustul usor picant.
Sugestii:
-Poti adauga la final si o lingura de leustean verde pentru aroma autentica de ciorba taraneasca.-Daca iti place mai acrisor, mai adauga putin bors sau zeama de lamaie.
-Merge de minune alaturi de paine de casa sau mamaliga calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu