29 martie 2024

Reteta secreta a unui ghiveci de legume savuros

Reteta Ghiveci De Legume De Post Gatit La Tigaie Si Cuptor Retete Mancare De Casa


Reteta ghiveci de legume de post gatit la tigaie si cuptor retete mancare de casa cu ceapa cartofi mazare fasole rosii ciuperci morcovi usturoi,

Simplu, sanatos si delicios, reteta ghiveci de legume gatit de post la tigaie si cuptor, ingredientele sunt pentru 6 portii de ghiveci de legume de casa. Bucataria este o scena vie a creativitatii culinare, iar ghiveciul de legume gatit la tigaie si apoi la cuptor este o demonstratie incantatoare a artelor culinare. Aceasta reteta, potrivita pentru orice moment din viata, este nu doar o celebrare a ingredientelor simple si sanatoase, ci si o calatorie in lumea aromelor autentice ai a texturilor imbietoare. In acest preparat culinar, legumele proaspete, precum ceapa, morcovii, cortofii, ciupercile, fasolea verde, mazarea verde si rosiile cherry, se intalnesc intr-o simfonie culinara, fiind imbratisate cu maiestrie de sosul tomat si condimentele alese cu grija. Fiecare muscatura este o aventura in universul gusturilor pure si naturale, oferind o experienta bogata si satisfacatoare, fara a fi nevoie de ingrediente de origine animala. Astfel, aceasta reteta de post devine un tribut adus creativitatii culinare si sanatatii, imbogatind traiul nostru zilnic cu nutrienti si gusturi proaspete, incurajandu-ne sa exploram si sa apreciem bogatia naturii si virtutile gastronomiei vegetariene.

Ingrediente ghiveci de legume la cuptor

-100 ml ulei
-400 g rosii tocate la conserva
-300 ml apa
-250 g ciuperci champignon micute
-200 g ceapa arpagic
-200 g mazare congelata
-200 g fasole verde congelata
-200 g fasole galbena congelata
-10 rosii cherry
-5 catei de usturoi mari
-2 cartofi
-2 morcovi
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita piper negru macinat
-1/2 lingurita boia de ardei dulce sau iute
-1/2 legatura marar verde
-1/2 legatura patrunjel verde

Mod de preparare ghiveci de legume de post

Cum se face cel mai bun ghiveci de legume urmareste reteta scrisa sau video, reteta video este si pe YouTube aici,

-arpagicul se curata, ciupercile alese micute se spala si se lasa intregi, cateii de usturoi alesi mai mari se curata si se lasa intregi, cartofii se curata si se taie cuburi potrivit de mari, morcovii se curata si se taie rondele, verdeata se taie marunt,
-intr-o tigaie incapatoare se incinge uleiul si se prajeste arpagicul pana devine sticlos, se adauga usturoiul si se prajeste si el un minut, se pun cartofii si se continua prajirea pana isi schimba culoarea, apoi se pun ciupercile si dupa 3 minute se pune mazarea si fasolea congelata,
-se amesteca pe foc pana cand legumele congelate incep sa se prajeasca, se pun rosiile la consera, apa, sare si condimente dupa gust, se amesteca pe foc si se adauga verdeata taiata marunt,
-se transfera continutul intr-o tava de cuptor, se pun deasupra cateva rosii cherry si se da tava la cuptor pentru 40 minute la 200 grade celsius,
-aceasta reteta simpla si rapida de ghiveci de legume fiind un preparat de post se serveste atat cald cat si rece, este minunat in ambele variante, degustare placuta!
Reteta ghiveci de legume de post gatit la tigaie si cuptor retete mancare de casa cu ceapa cartofi mazare fasole rosii ciuperci morcovi usturoi,

Reteta ghiveci de legume de post gatit la tigaie si cuptor retete mancare de casa cu ceapa cartofi mazare fasole rosii ciuperci morcovi usturoi,

Reteta ghiveci de legume de post gatit la tigaie si cuptor retete mancare de casa cu ceapa cartofi mazare fasole rosii ciuperci morcovi usturoi,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu