Hrean
Ras In Otet La Borcan Pentru Iarna Reteta De Casa Retete Sosuri Si Dressinguri
Reteta sos de hrean ras in
otet la borcan preparat natural de casa fara E-uri si conservanti, retete
sosuri, dressinguri, conserve, leacuri babesti foarte bune pentru sanatate,
imunitate, tine raceala si gripa departe. O reteta de toamna nelipsita din orice
bucatarie, servita ca sos sau dressing la supe si ciorbe, fripturi si salate,
da gust bun mancarurilor gatite, este picant si aromat, desfunda nasul, te
invioreaza, iti da energie.
Ingrediente hrean in otet
-1 radacina de hrean (100g) -150ml apa -50ml otet alb de 9 grade -1 lingurita zahar tos -¼ lingurita sare grunjoasa -1 borcan de 400ml
Mod de preparare hrean ras in
otet
Cum se face hreanul in otet
urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-radacina de hrean se
curata si se rade pe razatoarea fina, -se pune apoi intr-un
borcan hreanul ras, -se completeaza cu apa, se
adauga dupa gust otet, sare si zahar, se amesteca si se acopera borcanul cu
capac, -se pastreaza la rece in
frigider si se foloseste ori de cate ori este nevoie. Alte retete traditionale
romanesti, retete sosuri si dressinguriaici, retete vegetarieneaici, retete
conserve si muraturiaici, retete imunitateaici, pofta buna!
Retete Pilaf De Orez Cu Carne De Rata Reteta Taraneasca De
Casa
Cum se face cel mai bun pilaf de orez cu carne de pasare,
reteta pilaf de casa taranesc cu carne de rata, foarte bun si gustos, simplu si
usor de gatit in orice bucatarie, o rețetă de mancare pur romaneasca gatita ca
la mama acasa.
Ingrediente pilaf de rata
-carne de rata -1 cana orez -4 cani supa de carne cu legume -70ml untura de rata -1 lingurita sare -½ lingurita piper boabe
Mod de preparare pilaf de orez cu carne de rata
Cum se face pilaful de rata urmareste reteta mea simpla si
usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
Cum se propcedeaza, in primul rand se parleste bine rața si se spala cu apa
rece, apoi se portioneaza ca orice pasăre, se pune toata carnea in afara de
piept intr-o craticioara si se acopera cu apa, se da in clocot si dupa ce se
spumeaza se adauga cateva legume intregi dupa gust, eu am pus ceapa, morcov,
telina si cartofi. Se fierbe rata pana cand este bine fiarta, apoi se scot
bucatile de carne pentru pilaf si 4 cani de supă, in restul de supa ramasa se
pune o mana de fidea sau taitei si se serveste ca atare ornata cu patrunjel
verde si branza rasa deasupra, foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru pilaf eu am oprit doar pulpe si aripi, iar pieptul
l-am oprit pentru friptura. Cum se face pilaful, se incinge ulei sau untura de
rață intr-o craticioara si se prajesc bucatile de carne, cand sunt frumos
rumenite se scot si in grasimea incinsa se pune o cana de orez si se amesteca
bine pe foc timp de un minut. Se adauga 4 cani de supa, o lingurita de sare si
jumatate lingurita piper boabe si dupa ce se amesteca se fierbe la foc potrivit
pana cand zeama scade in proportie de 80%, apoi se pun bucatile de carne
prajita si se stropeste deasupra cu 2 linguri de ulei incins, se acopera
cratita cu capac si se lasa orezul 20 minute sa se umfle bine, apoi se serveste
cu muraturi, castraveti sau gogosari murati.
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri cu carneaici, mancaruri cu legumeaici, retete de pilafaici, retete cu rataaici, pofta buna!