01 octombrie 2021

Gogosi umplute cu ciocolata reteta

Reteta Gogosi Umplute Cu Ciocolata Retete Desert De Casa


Gogosi umplute cu ciocolata reteta de casa retete desert dulce prajitura mancare stradala gustare aluat cozonac gogoasa gogosele,

Rețeta gogosi pufoase, moi si fragede, mult mai bune ca la gogoserie, rețete gogosi umplute cu ciocolata, preparate cu aluat pregatit fara mult efort la masina de copt paine, aluatul reuseste 100% si nu este nevoie sa fii mare bucatar ca sa-ti reuseasca. Daca ai pofta de un desert de casa, dulce, gustos, pufos, aromat si parfumat, atunci nu rata aceasta reteta de gogosi cu lapte si oua, umplute cu multa ciocolata alba si neagra, fiind foarte bune deoarece sunt preparate cu un aluat de cozonac foarte simplu de realizat, ingredientele sunt pentru 20 gogosi rotunde, eu am folosit o forma cu diametrul de 8cm. Se servesc calde sau reci ca o gustare langa un pahar cu lapte simplu sau cu cacao, sau ca desert sau prajitura langa cuburi de ciocolata, o ceasca de cafea sau cappuccino, cu frisca, sosuri, toppinguri, etc.

Gogosi reteta umplute cu ciocolata de casa retete desert dulce prajitura mancare stradala gustare aluat cozonac gogoasa gogosele,

Gogosi cu ciocolata reteta de casa retete desert dulce prajitura mancare stradala gustare aluat cozonac gogoasa gogosele umplute,

Gogoasa umpluta reteta gogosi umplute cu ciocolata retete desert dulce prajitura mancare stradala gustare aluat cozonac gogosele de casa,

Ingrediente gogosi de casa

-pentru drojdia activata sau maia: 30g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar tos, 1 lingurita faina, 50ml lapte,
-pentru aluat dospit: 500g faina alba, 200ml lapte, ½ lingurita sare, 4 linguri zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 50g unt, 1 ou intreg si 1 galbenus de ou, drojdia activata,
 -pentru umplutura: 1 ciocolata cu lapte alba, 1 ciocolata cu lapte normala, se pot folosi ciocolate mai cremoase cum ar fi Milka, merge ciocolata de lapte cu gust de trufe, etc.
-pentru ornat: 1 lingura zahar pudra vanilat,

Mod de preparare gogosi umplute cu ciocolata

Cum se fac gogosile umplute urmareste reteta mea simpla si rapida, reteta video este si pe YouTube aici,

-prima data se activeaza drojdia, dar se poate sari acest pas daca se foloseste drojdie uscata, sunt necesare doar 10g drojdie uscata,
-se pune drojdia proaspata intr-un pahar, se adauga 1 lingurita zahar si faina si 50ml lapte cald, se amesteca bine si se acopera paharul ermetic cu capac pentru 10 minute, in acest timp drojdia o sa creasca si paharul o sa se umple,
-dupa acest timp se pun ingredientele pentru aluatul dospit, eu am folosit o masina de paine SilverCrest, se pune in vasul masinii la inceput 200ml lapte cald, apoi jumatate lingurita sare, 4 linguri rase zahăr tos, 1 ou intreg si 1 galbenus de ou, 50g unt topit la temperatura camerei, 1 pliculet zahar vanilat, 500g făină care se niveleaza frumos, iar deasupra se toarna maiaua sau drojdia activata,
-se inchide capacul masinii si se porneste, se alege programul pentru aluat si se apasa tasta start,
-dupa ce aluatul de gogoși a crescut frumos se pudreaza bine blatul de lucru cu faina, se rastoarna aluatul si se intinde cu vergeaua intr-o foaie potrivit de groasa, de aproximativ 1cm grosime,
-se taie aluatul pe jumatate si cu o cana sau cu o forma rotunda se insemneaza aluatul facand cercuri, in fiecare cerc se pun cate 2 cuburi de ciocolată de aceeasi culoare sau diferite, se acopera foaia de aluat cu ciocolata cu cealalta foaie si cu forma restectiva se taie aluatul rezultand gogosile,
-se lasa 15 minute sa mai creasca pe masa si apoi se prajesc in baie de ulei incins pana sunt usor rumenite,
-se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat si se servesc imediat cat sunt calde sau dupa ce s-au racit, se pastreaza proaspete mai multe zile.
Alte retete traditionale romanesti, retete deserturi si prajituri aici, retete de patiserie aici, pofta buna!
Gogosele reteta gogosi umplute cu ciocolata reteta de casa retete desert dulce prajitura mancare stradala gustare aluat cozonac gogoasa,

Gogosi cu ciocolata de casa reteta,

Gogosi cu zahar pudra reteta,

Gogosi rotunde reteta,

Gogosi de casa reteta,

Gogosi umplute reteta,

Gogoasa umpluta cu ciocolata reteta,

27 septembrie 2021

Jumari si untura de rata reteta

Reteta Jumari Si Untura Din Grasime De Rata Prajita Retete Gustari Fripturi Aperitive


Jumari de rata reteta de casa din grasime de rață prajita retete mancare aperitiv gustare jumara cu paine si usturoi,

Rețetă jumări de rață prajite simple, servite calde sau reci cu paine proaspata si usturoi, reteta de casa rapida pentru mic dejun, aperitiv sau gustare. Cum se fac jumarile de pasare, pui, gaina, gasca sau rata urmareste reteta mea video, cum se face untura de rata vezi rețeta. Jumară, un preparat culinar traditional romanesc foarte bun, gustos, delicios, satios, sanatos, moale si crocant, simplu si usor de gatit acasa in bucatarie, o friptura cu carne si grasime de rata greu de refuzat.

Jumari de rata pe paine reteta de casa din grasime de rață prajita retete mancare aperitiv gustare jumara cu usturoi,

Ingrediente jumari si untura de rata

-grasime de rata de la gat, piept, burta, pulpe, tartita, grăsime simpla sau cu putina carne,
-pentru servit: pâine de casă proaspata, catei de usturoi romanesc, sare si piper dupa gust, optional si mustar,

Mod de preparare jumari si untura din grasime de rata

Cum se fac jumarile de rata urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pentru jumărele eu am folosit grasimea in exces adunata de la o rata de 2kg din care au iesit 150g untură de rață si un castronel mic cu jumari, perfect pentru o gustare rapida de doua persoane,
-cum se procedeaza, se portioneaza rața ca orice pasăre si se aduna tot ce este grăsime care atarna la burtă, gât, târtiță, piept si copane, care apoi se taie bucati,
-se pune o tigaie pe aragaz si se aprinde focul, se pun bucatile de grasime in tigaia calduta si se prajesc la foc potrivit amestecand periodic pana cand acestea scad in volum topindu-se eliminand untura, se prăjesc pana devin aurii,
-cand sunt gata se scopt cu o paleta pe farfurie si se presara deasupra dupa gust sare si piper macinat, se servesc cu usturoi si paine proaspata,
-jumarile se pot face dupa gust mai moi sau mai rumenite si crocante,
-untura de rata rezultata, foarte galbena si frumos mirositoare, se strecoara in borcane, se acopera cu capace si se pastreaza la frigider fiind minunata servita pe felii de paine prajita, sau adaugata in orice mancare gatita dandu-i un gust mai special.
Untura de rata topita reteta de casa din grasime de rață prajita lichida retete unturi uleiuri pentru gatit mancare,

Untura de rata reteta de casa din grasime de rață topita prajita retete unturi pentru gatit mancare,
Alte retete traditionale romanesti, retete de aperitive aici, retete de fripturi aici, retete cu carne aici, retete de jumari aici, retete de untura aici, pofta buna!

Jumari de rata cu paine si usturoi reteta de casa din grasime de rață prajita retete mancare aperitiv gustare jumara jumarele,

Jumari de rata gustare reteta de casa din grasime de rață prajita retete mancare aperitiv gustari jumara cu paine si usturoi,