26 iunie 2021

Musaca de cartofi cu carne reteta

Retete Culinare Musaca Dobrogeana Cu Cartofi Si Carne Tocata Reteta De Casa Traditionala


Musaca de cartofi cu carne tocata de porc reteta de casa traditionala dobrogeana la cuptor retete mancare moussaka musakka,

Musaca dobrogeana reteta traditionala de casa preparata cu cartofi noi si carne tocata de porc, ceapa, ulei, bulion, sare, cimbru, boia, piper, oua si iaurt, coapta la cuptor pana se rumeneste frumos si se serveste calda sau rece cu muraturi sau diverse salate de sezon. Retete mancare romaneasca gatita taraneste asa cum este cea mai buna, homemade moussaka recipe, romanian cuisine recipes.

Musaca de casa reteta cu carne tocata de porc si cartofi prajiti la cuptor retete mancare moussaka musakka,

Ingrediente musaca de porc

-2kg cartofi noi (new potatoes)
-1kg carne de porc (pork)
-400g iaurt (yogurt)
-3 linguri ulei (oil)
-2 oua mari (eggs)
-2 cepe mari (onions)
-2 linguri bulion (tomato paste)
-50ml vin alb (white wine)
-sare, boia, piper, cimbru (salt, paprika, pepper, thyme)

Mod de preparare musaca de cartofi cu carne tocata

Cum se face o musaca traditionala romaneasca de casa reusita urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-cartofii se curata de coaja si se taie felii, eu am ales cartofi noi,
-carnea de porc se taie bucati si se toaca prin masina de tocat, eu am ales carne slaba de la pulpa,
-intr-un castron se bat doua oua spuma cu un praf de sare apoi se adauga dupa preferinta iaurt sau smantana si se amesteca bine,
-cartofii se prajesc in ulei incins pana prind o usoara culoare de prajit, apoi se scot si se lasa sa se raceasca,
-in putin ulei incins se adauga ceapa taiata marunt si o lingurita de sare,
-cand ceapa devine sticloasa se pune carnea tocata si se amesteca periodic pana ce carnea se albeste,
-se adauga putin vin alb sau rose si condimente dupa gust, boia de ardei dulce, piper macinat si cimbru uscat,
-se amesteca bine compozitia de musakka si se opreste focul,
-intr-o tava de cuptor se asaza un strat de cartofi prajiti, eu am folosit o tava ceramica 35/24cm,
-peste ei se pune compozitia de carne si se intinde uniform,
-peste carne se asaza un strat de cartofi prajiti,
-deasupra se intinde compozitia de oua cu iaurt,
-se da tava cu moussaka la cuptor pentru 30 minute la 220 grade celsius,
-cand musacaua este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,
-se poate manca imediat cat este calda sau dupa ce s-a racit,
-merge servita simpla ca o mancare de pranz, sau cu diverse muraturi si salate.
Alte retete traditionale romanesti, retete de musaca aici, retete mancare cu carne aici, pofta buna!
Musaca de porc reteta de casa traditionala dobrogeana cu carne tocata si cartofi la cuptor retete mancare moussaka musakka,

Musaca de cartofi cu carne tocata de porc reteta de casa traditionala dobrogeana la cuptor retete mancare moussaka musakka,

22 iunie 2021

Orez cu lapte reteta

Retete Culinare Orez Cu Lapte Si Scortisoara Reteta De Casa Rapida Cu Cirese


Orez cu lapte reteta desert dulce de casa cu zahar vanilie lamaie portocala scortisoara fructe cirese retete deserturi mancare copii mosii de vara,

Orez cu lapte sau rice with milk, un desert delicios indragit atat de copii cat si de adulti, preparat rapid cu orez, lapte, zahar, sare, vanilie, lamaie si portocala, servit cu scortisoara si diverse fructe, eu l-am servit cu cirese proaspete deoarece era Sambata Mortilor sau Mosii de Vara, retete deserturi de casa super bune.

Orez cu lapte si cirese reteta desert dulce de casa cu zahar vanilie lamaie scortisoara fructe retete deserturi mancare copii mosii de vara,

Ingrediente orez cu lapte

-3L lapte (milk)
-450g orez cu bobul rotund mare (rice)
-200g zahar tos (sugar)
-2 pliculete zahar vanilat (vanilla sugar)
-coaja rasa de la o lamaie (lemon)
-coaja rasa de la o portocala mica (orange)
-½ lingurita sare grunjoasa (salt)
-scortisoara pentru servit (cinnamon)
-cirese pentru servit (cherries)

Mod de preparare orez cu lapte si scortisoara

Cum se face un orez cu lapte reusit urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-intr-o cratita incapatoare se pune putina apa (50ml) ca sa nu se lipeasca laptele,
-se pune cantitatea de lapte si putina sare si se aprinde aragazul,
-cand laptele fierbe se pune cantitatea de orez, eu am ales orez Riso Scotti bob cu bob mare pentru risotto si pilaf,
-se amesteca si se continua fierberea timp de 15 minute, apoi se adauga zaharul tos, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala,
-se mai fierbe 5 minute apoi se acopera cu capac si se opreste focul,
Orez cu lapte de casa reteta desert dulce cu zahar vanilie scortisoara retete deserturi mancare copii,

-dupa minim 15 minute orezul cu lapte se poate servi cald sau rece fiind foarte racoros, gustos si hranitor aducand un plus de energie si voie buna,


-se pune in castronele, se presara deasupra scortisoara macinata, iar alaturi se pun fructe proaspete, un desert de casa super ok.
Alte retete traditionale romanesti, retete deserturi si dulciuri aici, retete de patiserie aici, pofta buna!
Orez fiert in lapte reteta de casa cu zahar vanilie lamaie portocala scortisoara fructe cirese retete deserturi mancare copii mosii de vara,

Orez cu lapte si scortisoara reteta desert de casa cu zahar vanilie lamaie portocala fructe cirese retete deserturi mancare copii mosii de vara dulce,