21 iunie 2021

Pandispan cu nuca si cacao reteta

Retete Pandispan Pufos Cu Nuca Si Cacao Reteta Chec De Casa Marmorat


Pandispan cu nuca si cacao reteta chec marmorat cu nuci si ciocolata dulce pufos retete desert de casa cu oua zahar vanilie copt la cuptor,,

Pandispan cu nuca si cacao, un desert minunat, dulce, pufos si aromat, o reteta de chec marmorat cu ciocolata si nuci care te incanta cu gustul lui foarte bun si te face sa mai vrei inca o felie, se prepara simplu si rapid si se poate servi langa o cafea, cappuccino, cacao sau lapte.

Chec cu nuca si cacao reteta pandispan marmorat cu nuci si ciocolata dulce pufos retete desert de casa cu oua zahar vanilie copt la cuptor,

Ingrediente pandispan cu nuca si cacao

-5 oua (eggs)
-250g zahar (sugar)
-250g faina (flour)
-50ml lapte (milk)
-50g nuci (nuts)
-3 lingurite cacao (cocoa)
-1 pliculet zahar vanilat (vanilla sugar)
-1 lingurita esenta de rom (rum)
-1 lingurita ulei (oil)
-1 lingurita praf de copt (baking powder)
-½ lingurita sare (salt)
-coaja de lamaie (lemon)
 

Mod de preparare chec cu nuca si cacao

Cum se face un chec marorat reusit urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-separam ouale in 2 castroane, albusurile si galbenusurile separate,
-mixam albusurile bine cu un praf de sare pana cand se formeaza o bezea, dupa care adaugam jumatate din zahar si continuam sa mixam pana cand se obtine o bezea consistenta si lucioasa care nu aluneca din castron,
-mixam si galbenusurile cu putina sare, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si putin ulei pana cand zaharul se topeste complet si se formeaza o compozitie cremoasa si consistenta,
-amestecam separat faina cu praful de copt,
-peste bezea adaugam crema de galbenusuri si amestecam usor pana cand se incorporeaza si se formeaza o compozitie aerata,
-adaugam faina treptat si amestecam cu o furculita sau o lingura folosind miscari circulare pana cand s-a incorporat complet,
-tapetam o tava de chec cu hartie de copt si o ungem putin cu unt, dupa care rasturnam in ea 80% din compozitie, peste care adaugam nuci,
-daca dorim putem impinge putin nucile in interior cu un betisor,
-peste restul de 20% de compozitia adaugam cacao, esenta de rom, putin lapte si apoi mixam bine pana cand obtinem o compozitie neagra,
-turnam compozitia neagra in tava peste cea alba si apoi cu un betisor formam arabescuri pana cand obtinem un pandispan marmorat,
-presaram deasura miez de nuca si il impingem putin cu betisorul in interior,
Pandispan marmorat preparare reteta,

Chec marmorat preparare reteta,

-coacem pandispanul in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30 minute, pana cand este copt si a trecut testul scobitorii,
Pandispan de casa cu nuca si cacao reteta,

Chec pufos cu nuca si cacao reteta,

-dupa ce scoatem pandispanul din cuptor il acoperim cu un servet si il lasam sa se raceasca complet, dupa care il putem taia si servi.
Alte retete traditionale romanesti, retete deserturi si prajituri aici, retete de patiserie aici, retete de pandispan aici, pofta buna!
Chec de casa cu nuca si cacao reteta,

Pandispan pufos cu nuca si cacao reteta,

Chec marmorat reteta,

Pandispan marmorat reteta,

19 iunie 2021

Hamsie prajita reteta

Retete Culinare Hamsie Prajita Reteta De Casa Hamsii Prajite Pe Scobitoare


Hamsie prajita reteta de casa peste prajit pe scobitoare retete mancare hamsii prajite,

Hamsii prajite pe scobitoare, o reteta de hamsie prajita in ulei la tigaie cu un gust divin, o mancare stradala cu mare cautare pe litoralul romanesc care merge gatita si acasa, retete si preparate din peste din bucataria dobrogeana.

Hamsie prajita cu cartofi si usturoi reteta de casa peste prajit pe scobitoare retete mancare hamsii prajite,

Ingrediente hamsie prajita

-1kg hamsie proaspata
-1 lingurita sare grunjoasa
-4 linguri faina
-200ml ulei pentru prajit
-cartofi prajiti pentru garnitura
-mujdei de usturoi pentru servit


Mod de preparare hamsii prajite

-Cum se face peste hamsie prajita pe scobitoare urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-hamsiile se curata de intestine si capete, se spala bine cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga,
-dupa ce s-au scurs de apa se presara putina sare peste ei si se amesteca usor cu mana sa intre sarea in ei,
-se lasa timp de 10 minute sa ia gust de sare apoi se prind pe scobitori,
-faina se pune intr-o farfurie intinsa, iar uleiul se pune la incins intr-o tigaie,
-se trec pestii prin faina si se prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte pana sunt aurii,
-se pot face dupa gust mai moi sau mai crocanti asa cum sunt cei mai buni,
-cand sunt gata se scot pe farfurii si se servesc cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu hamsie aici, retete de peste si preparate din peste aici, pofta buna!
Hamsii prajie reteta de casa peste prajit pe scobitoare retete mancare hamsie prajita,

Hamsie prajita pe scobitoare reteta de casa peste prajit retete mancare hamsii prajite,