17 aprilie 2021

Zacusca de ciuperci reteta

Retete Culinare Zacusca Taraneasca De Casa Rapida Cu Ciuperci Si Legume Congelate Reteta De Post


Zacusca de ciuperci pentru iarna reteta de casa taraneasca traditionala rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Cum se face zacusca de ciuperci, reteta zacuscă rapida de casa cu ciuperci champignon, ardei capia copti congelati, vinete coapte congelate, ciusca iute, ceapa uscata, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare grunjoasa, piper negru boabe si macinat, retete aperitive, conserve pentru iarna, mancare de vara romaneasca traditioanala de post.

Zacusca pentru iarna reteta de casa taraneasca traditionala rapida cu legume congelate ciuperci vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Zacusca de ciuperci pe paine reteta mancare aperitive gustare post legume aperitive vinete ardei capia tocana,

Ingrediente zacusca de ciuperci

-2 pungi vinete coapte congelate
-2 pungi ardei capia copti congelati
-1 kg ciuperci champignon
-1 kg ceapa uscata
-1,5 L suc de rosii de casa
-250 ml ulei de floarea soarelui
-2 foi de dafin
-2 lingurite sare grunjoasa
-2 lingurite boia de ardei dulce
-1 lingurita zahar tos
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita piper boabe
Ardei si vinete congelate reteta,

Mod de preparare zacusca cu ciuperci

Cum se face o zacusca de casa reusita pentru iarna sau de vara, ingredientele sunt pentru sase borcane mari de 800 ml cu zacusca, reteta video este si pe YouTube aici, cum se procedeaza pas cu pas:

-legumele congelate se dezgheata, vinetele congelate se pun intr-o sita la scurs, iar ardeii congelati se pun intr-un castron sa se opreasca si zeama lor,
Vinete coapte reteta,

Ardei capia copti reteta,

-dupa ce s-au dezghetat se toaca rapid prin masina de tocat carne,
-ceapa se curata si se taie julien
-ciupercile se spala cu apa rece si se taie feliute,
-se incinge ulei intr-un ceaun si se caleste ceapa cu o lingurita de sare pana devine sticloasa,
-se pun ciupercile si se calesc si ele pana isi schimba culoarea,
-se pun vinetele si ardeii tocati si se amesteca pe foc,
-se adauga sucul de rosii si toate condimentele si plantele aromatice dupa gust,
-se pun doi ardei iuti crestati pe jumatate si se amesteca bine compozitia,
-se fierbe zacusca aproximativ 90 minute, pana ajunge la consistenta dorita,
-daca se pregateste pentru iarna se face scazuta cu un sos mai gros,
-daca se pregateste pentru vara se face zacusca mai zemoasa,
-cand zacusca este gata se pune fierbinte in borcane si se inchid bine capacele,
-se intorc borcanele cu capacele in jos pentru a le verifica dar si pentru a le izola mai bine,
-dupa doua minute se intorc invers si se fierb intr-o cratita cu apa timp de zece minute pentru a tine fara probleme peste iarna,
-cand s-au racit se pastreaza in camara cu bunatati pentru iarna ferite de razele directe ale soarelui si tin fara probleme mai multi ani,
-zacusca se serveste ca aperitiv sau gustare intinsa pe felii de paine, fiind o mancare sanatoasa si gustoasa gatita de mana noastra fara E-uri sau conservanti.
Zacusca de ciuperci pentru iarna reteta de casa taraneasca traditionala rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Alte retete traditionale romanesti, retete zacuste aici sau aici, retete cu ciuperci aici, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, retete aperitive aici, retete conserve pentru iarna aici, pofta buna!
Zacusca reteta de casa taraneasca traditionala rapida de post cu legume congelate ciuperci vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Zacusca de post reteta de casa taraneasca traditionala pentru iarna rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Zacusca de casa cu ciuperci pentru iarna reteta taraneasca traditionala rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,
Zacusca de ciuperci de vara reteta de casa taraneasca traditionala rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa iarna,

Zacusca pe paine reteta de casa de post gustare aperitiv mancare legume ciuperci ardei vinete ceapa rosii tocana tocanita,

14 aprilie 2021

Placinte la tigaie cu ceapa si urzici reteta

Retete Culinare Placinte Rapide La Tigaie Cu Ceapa Si Urzici Reteta Placinta De Post


Placinte cu urzici reteta placinta de casa taraneasca de post cu ceapa ulei usturoi cimbru piper boia marar patrunjel aluat dospit retete patiserie tigaie,

Cum se face placinta la tigaie, retete placinte de post umplute cu ceapa, urzici, ulei, usturoi, boia, piper, cimbru, marar si patrunjel, intr-un aluat dospit moale si pufos, reteta de casa taraneasca.

Placinte la tigaie reteta placinta cu ceapa si urzici de casa taraneasca de post cu ulei usturoi cimbru piper boia marar patrunjel aluat dospit retete patiserie,

Ingrediente placinte cu ceapa si urzici

Umplutura:
-2 pungi urzici tinere
-1L apa
-100ml ulei de floarea soarelui
-1 ceapa mare
-1 lingurita sare
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita patrunjel uscat
-½ lingurita marar uscat
-½ lingurita cimbru uscat

Aluat:
-500g faina alba
-1 cana apa
-25g drojdie proaspata
-1 lingurita zahar
-2 linguri ulei
-2 linguri ulei pentru prajit

Mod de preparare placinta cu ceapa si urzici

-mai intai se pregatesc urzicile, apoi umplutura de ceapa cu urzici, aluatul pentru placinta si la final placintele, reteta video este aici,
-se curate doua pungulite de urzici tinere si se spala bine in mai multe ape,
Urzici reteta,

-se pune intr-o craticioara apa cu putina sare la fiert, cand fierbe se pun urzicile pentru zece minute pana se inmoaie,
-dupa ce au fiert se scot cu o paleta, se lasa sa se scurga si sa se raceasca putin, apoi se toaca cat mai marunt,
Urzici fierte reteta,

Urzici tocate reteta,

-intr-o craticioara se caleste ceapa taiata marunt pana devine sticloasa, se adauga sare, condimente si plante aromatice dupa gust, apoi se adauga urzicile si se amesteca,
-se picura putina zeama de urzici si dupa 1-2 minute se opreste focul si se lasa sa compozitia se raceasca,
Ceapa cu urzici reteta umplutura de post pentru placinta retete de casa,

-aluatul pentru placintă se pregateste la fel ca cel de scovergi,
-intr-un pahar cu capac se faramiteaza drojdia impreuna cu o lingurita de zahar, faina si apa calduta, se amesteca bine continutul si se inchide capacul,
-se lasa drojdia sa se activeze si sa creasca pana ajunge aproape de capac,
-intr-un castron mare se pune apa calduta, sare, ulei, drojdia activata si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza,
-se adauga treptat faina si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de moale, elastic, care nu se mai lipeste,
-se asaza aluatul in castronul uns cu putin ulei si se unge cu ulei si deasupra, se acopera cu un prosop si se lasa la loc calduros sa creasca,
-cand aluatul a crescut frumos se rastoarna pe blatul uns cu ulei, se ruleaza sub forma unui sul si se taie in 11 parti egale,
-se modeleaza fiecare bucata sub forma de bila si se pun pe blatul presarat cu faina, se pudreaza si deasupra cu putina faina,

-se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul ca pe o scovearga, in mijlocul ei se pun 1-2 lingurite cu umplutura de urzici, apoi se aduc si se lipesc colturile in mijloc, pana cand umplutura este sigilata,
Placinta preparare reteta,

-se intinde apoi cu sucitorul pana cand se obtine o placinta cu urzici potrivit de subtire, putin mai mica decat dimensiunea tigaii in care o vom praji,
Placinta reteta,

-se continua asemanator cu restul de aluat si umplutura, rezultand 11 placinte,
-se ia o tigaie de fonta si se incinge foarte bine, se toarna o picatura de ulei si se intinde cu pensula, se pune o placinta si se prajeste cate 2-3 minute pe fiecare parte, timp in care aceasta se va umfla frumos ca o pernuta,
Placinta cu ceapa si urzici reteta,

Placinta la tigaie reteta placinte cu ceapa si urzici de casa taranesti de post cu ulei usturoi cimbru piper boia marar patrunjel aluat dospit retete patiserie,

Placinte la tigaie cu urzici reteta placinta de casa taraneasca de post cu ceapa ulei usturoi cimbru piper boia marar patrunjel aluat dospit retete patiserie,

-dupa ce se coc placintele se scot intr-o farfurie pe un servetel si se asaza unele peste altele, se acopera cu un prosop pentru a se aburi si a ramane calde,

-se lasa acoperite zece minute dupa care se pot manca atat calde cat si reci, raman fragede si pufoase si doua zile daca se pastreaza acoperite.
Reteta placinte la tigaie cu ceapa si urzici, un preparat culinar traditional romanesc de patiserie foarte gustos, sanatos si hranitor, cu o umplutura sanatoasa de urzici si aluat fraged, moale si elastic, cu o aroma imbietoare si un gust divin. Reteta placinte cu urzici, un preparat minunat potrivit pentru perioada Postului Mare. Alte retete traditionale romanesti, retete cu urzici aici, retete de placinte aici, retete de post aici, mancaruri cu legume aici, retete placinte la tigaie aici, pofta buna!

Placinte cu ceapa si urzici reteta placinta de casa taraneasca de post la tigaie cu ulei usturoi cimbru piper boia marar patrunjel aluat dospit retete patiserie,

Placinte la tigaie cu urzici reteta placinta de casa taraneasca de post cu ceapa ulei usturoi cimbru piper boia marar patrunjel aluat dospit retete patiserie,