17 februarie 2021

Piept de porc la gratar reteta

Retete Culinare Friptura Din Carne De Piept De Porc La Gratar Sau Gril Reteta De Casa


Piept de porc la gratar cu ciuperci sote reteta de casa Craciun retete culinare mancare grill friptura gratare carne,

Piept de porc gatit rapid la gratar sau grill, reteta friptura de carne traditionala dobrogeana servita cu mujdei de usturoi, ciuperci sote si piure de mazare si legume, retete mancare fripturi si gratare pentru Craciun si weekend.


Ingrediente piept de porc la grill

-4 bucati piept de porc feliat
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-ciuperci sote pentru servit
-paine de casa pentru servit
-piure de mazare pentru garnitura
-piure de legume pentru garnitura
-mujdei de usturoi pentru dressing
-sos de iaurt cu usturoi pentru dressing

Mod de preparare piept de porc la gratar

-se alege numai carne de porc romaneasca proaspata,
-bucatile de piept de porc mai slabe cu coaste sau fara, se spala cu apa rece si se tamponeaza cu servetele,
-se condimenteaza doar pe o parte cu sare, piper, boia, cimbru si usturoi, apoi se lasa 20 minute sa prinda gust de sare si condimente,
-in acest timp se pregateste garnitura preferata, eu am servit friptura de porc cu ciuperci sote, piure de legume, piure de mazare, mujdei de usturoi, sos de iaurt cu usturoi si bineinteles paine de casa calda,
Piept de porc cu ciuperci sote si piure de mazare reteta de casa la gratar retete culinare mancare grill friptura gratare carne Craciun,

Piept de porc la gratar cu mujdei de usturoi si piure de legume reteta de casa Craciun retete culinare mancare grill friptura gratare carne,

-toate garniturile sunt gata in maxim 20 minute, ciupercile sote chiar in 10 minute iar mujdeiul de usturoi si sosul de iaurt in doar 5 minute,
-cum se fac ciupercile sote o reteta reusita este aici,
-cum se face mujdeiul de usturoi o rețetă rapida este aici,
-sosul de iaurt se face foarte usor, se piseaza foarte bine un catel de usturoi mare si se freaca ca pentru mujdei cu putina sare, apoi se amesteca bine in 400ml iaurt gras,
-cum se face un piure de mazare cremos o reteta usoara este aici, la fel se face si piureul de legume,
-se incinge foarte bine un grill, ideal de gatit acasa in bucatarie,
-se pun pucatile de carne cu partea condimentata in sus si se tin 5 minute, apoi se intorc si pe partea cealalta tot pentru cinci minute,
Piept de porc la gratar reteta de casa Craciun retete culinare mancare grill friptura gratare carne,

Piept de porc la grill reteta de casa Craciun retete culinare mancare gratar friptura gratare carne,

-feliile de carne fiind subtiri nu se tin mult pe gratar sa se usuce, cand sunt usor rumenite se scot pe farfurii si se servesc imediat cat sunt calde.
Alte retete traditionale romanesti, retete fripturi si gratare aici, retete de Craciun aici, retete sosuri si dressinguri aici, retete garnituri aici, pofta buna!
Piept de porc la gratar cu piure de legume reteta de casa Craciun retete culinare mancare grill friptura gratare carne,

Piept de porc cu ciuperci sote sos de iaurt cu usturoi si piure de mazare reteta de casa Craciun retete culinare mancare grill gratar friptura gratare carne,

15 februarie 2021

Ciuperci sote reteta

Retete Culinare Ciuperci Sote La Ceaun Cu Usturoi Si Unt Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana


Ciuperci sote reteta traditionala romaneasca de casa prajite la ceaun cu ulei unt usturoi vin condimente si plante aromatice retete culinare rapide mancare garnitura mancaruri garnituri champignon mod de preparare,

Cum se fac ciupercile sote, reteta ciuperci prajite la ceaun cu ulei, unt, usturoi, vin, condimente si ierburi aromatice, o mancare simpla si rapida cu legume sau o garnitura gustoasa pentru o friptura, gratar sau grill de carne.


Ingrediente ciuperci sote

-300g ciuperci champignon
-1 lingura ulei de floarea soarelui
-1 lingura plina unt de masa
-3 catei de usturoi mari
-50ml vin rose demisec
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita marar uscat
-¼ lingurita patrunjel uscat
-¼ lingurita cimbru uscat
-¼ lingurita piper macinat
-¼ lingurita boia de ardei afumata

Mod de preparare ciuperci sote cu usturoi

Cum se face sote de ciuperci, cum se procedeaza pentru o mancare de ciuperci super buna, ingredientele sunt pentru doua portii:

-ciupercile micute, foarte proaspete si albe la culoare, se spala cu apa rece,
-usturoiul se curata de coaja si de mijlocul verde, apoi se taie marunt,
-se pune intr-un ceaun o lingura de unt si una de ulei si se aprinde aragazul,
-se pune usturoi tocat marunt si se amesteca 30 secunde pe foc,
-se pun ciupercile si se amesteca si ele 30 secunde la foc tare,
Ciuperci la ceaun cu usturoi reteta rapida si mod de preparare cu vin ulei unt condimente si plante aromatice retete culinare mancaruri garnituri,

-se adauga condimente si plante aromatice enumerate mai sus si se amesteca, in special marar si boia afumata,
Ciuperci cu usturoi la ceaun reteta rapida si mod de preparare cu vin ulei unt condimente si plante aromatice retete culinare mancare garnitura,

-se stropesc cu vin si se prajesc 2-3 minute la foc tare pana cand toata zeama scade,
Ciuperci cu vin la ceaun reteta traditionala romaneasca de casa prajite sote cu ulei unt usturoi vin condimente si plante aromatice retete culinare rapide mancare garnitura mancaruri garnituri champignon,

-dupa ce toata zeama a scazut se amesta in ciuperci inca doua minute pana cand sunt rumene si frumoase,
Ciuperci prajite la ceaun reteta traditionala de casa gatite sote cu ulei unt usturoi vin condimente si plante aromatice retete culinare rapide mancare garnitura mancaruri garnituri champignon,

-se servesc imediat cat sunt calde cu paine de casa sau mamaliga, ca o simpla mancare sau ca o garnitura de ciuperci,
-daca se doreste o mancare de post se elimina untul si se mai adauga o lingura de ulei vegetal.
Alte rețete tradiționale românești, retete garnituri aici, retete fripturi si gratare aicimancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, poftă bună!
Ciuperci sote la ceaun reteta traditionala de casa prajite cu ulei unt usturoi vin condimente si plante aromatice retete culinare rapide mancare garnitura mancaruri garnituri champignon,

Ciuperci sote cu usturoi reteta romaneasca traditionala de casa prajite la ceaun cu ulei unt vin condimente si plante aromatice retete culinare rapide mancare garnitura mancaruri garnituri champignon mod de preparare,

Garnitura de ciuperci sote reteta traditionala de casa romaneasca prajite la ceaun cu ulei unt usturoi vin condimente si plante aromatice retete culinare rapide mancare mancaruri garnituri champignon mod de preparare,