10 martie 2021

Ardei umpluti de post reteta

Retete Culinare Ardei Grasi De Post Umpluti Cu Orez Si Ciuperci Reteta De Casa Taraneasca


Ardei umpluti de post reteta taraneasca de casa cu ceapa orez morcovi si ciuperci fierte in sos tomat de rosii retete culinare mancaruri cu legume mancare vegetariana,

Cum se fac ardeii umpluți de post, reteta ardei umpluti cu orez, ceapa, morcovi si ciuperci, un fel de mancare gatit foarte simplu si usor acasa in bucatarie in timpul posturilor de peste an, un preparat culinar de vara taranesc gustos si sanatos, satios si consistent, cu legume romanesti.

Ardei umpluti cu orez si ciuperci reteta taraneasca de casa cu ceapa orez morcovi si ciuperci fierte in sos tomat de rosii retete culinare de post mancaruri cu legume mancare vegetariana iaurt smantana,

Ardei umpluti cu ciuperci si orez de post reteta taraneasca de casa cu ceapa morcovi fierte in sos tomat de rosii retete culinare mancaruri cu legume mancare vegetariana,

Ingrediente ardei umpluti de post

-8 ardei grasi mari
-2 cepe mari
-1 morcov
-500g ciuperci champignon

-400g rosii la conserva
-250g orez
-4 linguri ulei
-2 linguri pasta de tomate
-750ml apa
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita patrunjel uscat

-1 lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita cimbru uscat

Mod de preparare ardei umpluti cu orez si ciuperci

-ardeii se spala, li se taie coditele, apoi li se taie capacele si se curata de cotor si seminte,
-ceapa se curata si se taie marunt,
-morcovul se curata si se da pe razatoarea mica,
-ciupercile se spala cu apa rece si se taie cuburi potrivit de mari sau se dau pe razatoarea mare,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se pune morcovul pentru doua minute apoi ciupercile,
-dupa doua minute se pune bulion si dupa ce se amesteca bine pe foc se adauga orez si dupa gust toate condimentele si plantele aromatice,
-se pune jumatate cana de apa iar dupa ce orezul a inghitit tot lichidul se opreste focul si se lasa compozitia pentru ardei sa se racoreasca putin,
-se umplu ardeii dar nu foarte indesati deoarece orezul o sa se umfle, li se pun capacele si se asaza intr-o craticioara cu capacele in sus,
Ardei umpluti de post preparare reteta de casa taraneasca,

-printre ardei se pun rosii pasate cu o furculita, se presara putina sare si se completeaza cu apa pana ce ardeii sunt acoperiti 70% cu lichid,
Ardei umpluti preparare reteta de casa taraneasca romaneasca,


-se fierb la foc potrivit timp de 30 minute, apoi se pot servi atat calzi cat si reci cum sunt cei mai buni,
-pentru atunci cand nu este post se pot servi cu iaurt sau smantana, fiind o reteta vegetariana delicioasa.

Ardei umpluti cu orez, ciuperci, ceapa si morcovi, fierti in sos tomat de rosii, o mancare pur romaneasca gustoasa, sanatoasa si aromata, gatita cu legume proaspete romanesti. Alte retete traditionale romanesti, retete ardei umpluti aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!

Ardei umpluti de post reteta taraneasca de casa cu ceapa orez morcovi si ciuperci fierte in sos tomat de rosii retete culinare mancaruri cu legume mancare vegetariana,

Ardei umpluti cu orez de post reteta taraneasca de casa cu ceapa morcovi si ciuperci fierte in sos tomat de rosii retete culinare mancaruri cu legume mancare vegetariana,

Ardei umpluti cu ciuperci de post reteta taraneasca de casa cu ceapa orez morcovi fierte in sos tomat de rosii retete culinare mancaruri cu legume mancare vegetariana,

Mancaruri cu legume reteta ardei umpluti de post taranesti de casa cu ceapa orez morcovi si ciuperci fierte in sos tomat de rosii retete culinare mancare vegetariana,

Ardei umpluti cu orez si legume de post reteta taraneasca de casa cu ceapa morcovi si ciuperci fierte in sos tomat de rosii retete culinare mancaruri mancare vegetariana,

Mancaruri de post reteta ardei umpluti taranesti de casa cu ceapa orez morcovi si ciuperci fierte in sos tomat de rosii retete culinare cu legume mancare vegetariana,

08 martie 2021

Mucenici cu zeama reteta

Retete Culinare Mucenici Dobrogeni Si Muntenesti Fierti Cu Zeama Reteta De Casa Traditionala Pentru 9 Martie


Mucenici cu zeama dobrogeni si muntenesti reteta traditionala de casa pentru 9 martie gatiti fierti in apa cu zahar nuca scortisoara vanilie rom retete culinare mancare dulce,

Cum se fac cei mai buni mucenici cu zeama, reteta mucenici dobrogeni fierti in apa cu zahar, scortisoara, miez de nuca, esenta de vanilie si rom, coaja si zeama de lamaie, un fel de mancare dulce si gustos, aromat si pafumat, preparat pe 9 Martie pentru pomenirea celor 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei cand se impart celor nevoiasi.


Ingrediente mucenici fierti

-200g mucenici Baneasa
-8 linguri zahar tos
-5 linguri miez de nuca faramitat
-2 linguri zeama de lamaie
-3 lingurite esenta de vanilie
-2 lingurite esenta de rom
-2 lingurite scortisoara macinata
-1 lingurita coaja de lamaie rasa
-1 lingurita coaja de portocala rasa
-¼ lingurita sare
-2L apa

Mod de preparare mucenici cu zeama

Cum se fac mucenicii cu zeama urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici.

Ingredientele enumerate mai sus sunt suficiente pentru patru portii de mucenici traditionali dobrogeni, iar toate aromele cat si zaharul se pun dupa gustul fiecaruia, dar trebuie tinut cont ca preparatul final trebuie sa fie consistent, dulce si aromat, cu multa nuca, cum se procedeaza pentru niste mucenici dobrodeni si muntenesti reusiti:
-in primul rand se pregatesc toate ingredientele deoarece reteta este simpla si rapida,
-lamaia bio se spala si se rade pe razatoarea fina, apoi se stoarce, se pastreaza atat coaja cat si sucul de lamaie,
-miezul de nuca se zdrobeste grosier, pentru un gust foarte bun se rasneste putina nuca si mai fin,
-se pune intr-o craticioara cantitatea de apa cu un praf de sare la fiert,
-cand apa incepe sa fiarba se pun mucenicii si se fierb la foc potrivit timp de zece minute, sau conform intructiunilor de pe ambalaj,
-cand mucenicii sunt fierti se opreste focul si se adauga dupa gust zahar tos, esente de vanilie si rom, coaja si zeama de lamaie, miezi de nuca, si optional putina coaja de portocala,
-se amesteca usor sa se dizolve zaharul si se acopera craticioara pentru doua ore,
-la final se adauga scortisoara, se mai potriveste gustul de dulce si se pot servi atat calzi cat si reci.

Se gatesc pe 8 Martie si se servesc pe data de 9 Martie cand se si impart alaturi de ceilalti mucenici sau sfintisori moldovenesti copti la cuptor si in aceasta zi se beau 40 sau 44 de pahare cu vin in cinstea Sfintilor 40 de Mucenici. Alte retete traditionale, retete de mucenici aici, retete dulciuri si deserturi aici, retete de patiserie aici, retete cu paste aici, pofta buna!

Mucenici dobrogeni si muntenesti cu zeama reteta traditionala de casa pentru 9 martie gatiti fierti in apa cu zahar nuca scortisoara vanilie rom retete culinare mancare dulce de impartit,