Reteta Cornulete De Post Fragede Umplute Cu Nuca Si Rahat Retete Deserturi De Casa
Ce deserturi de post mai preparam astazi? Va propun o reteta super buna si reusita de cornulete de post facute acasa cu ulei si bors, umplute cu nuca si rahat si coapte la cuptor, reteta cornulete de post cu nuca si rahat, foarte gustoase, delicioase, fragede si crocante, dulci si parfumate care te incanta cu gustul, aroma si aspectul lor delicat, sunt foarte bune chiar daca sunt facute doar din ingrediente de post si desi contin ulei sunt fragede fara a fi uleioase, ingredientele sunt pentru 3 tavi mari de cuptor, aproximativ 100 cornulețe in functie de marimea lor, cornulete ca la mama acasa!
Ingrediente cornulete cu nuca si rahat
-800g făină albă
-300ml ulei
-300ml borș
-25g
drojdie proaspata
-¼ lingurita sare
-100g rahat
-50g miez de nucă
-150g zahăr pudră vanilat
Mod
de preparare cornulete de post cu bors
Cum se fac cornuletele de post urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-drojdia se pune intr-un castron, se presara deasupra o lingurita
de zahar pudra vanilat si se amesteca pana ce drojdia devine lichida,
-se
adauga o cana de bors caldut, 1 cana de ulei si un sfert de lingurita de sare
si se amesteca bine,
-apoi se incorporeaza treptat faina cat cuprinde, se
rastoarna pe blatul de lucru si se framanta pana cand se formeaza un aluat
nelipicios, maleabil si elastic,
-se pune in castron, se acopera si se lasa
la dospit timp de 20 minute,
-in acest timp se rupe miezul de nuca in bucatele,
se presara putin zahar pudra peste rahat si se taie bucatele,
-dupa ce aluatul a crescut il rulam sub forma de sul si il taiem in bucati egale pe care le vom modela sub forma de bile,
-fiecare bila o vom intinde sub forma unui
cerc, pe care-l vom taia dupa preferinta in 6-8 raze,
-pe fiecare raza vom aseza
o bucatica de rahat si de nuca si vom rula strans spre mijloc, formand astfel
un cornuleț,
-procedam asemanator cu restul cornuletelor si le asezam intr-o
tava tapetata cu hartie de copt,
-cornuletele se coc in cuptorul preincalzit la
200-220 grade celsius timp de 20 minute, sau pana cand sunt frumos rumenite,
-se
pot face dupa preferinta mai albe sau mai rumene, eu am facut de ambele feluri,
-cand sunt gata se scot din cuptor si se pun calde intr-un castron cu zahar
pudra vanilat si se pudreaza bine,
-se asaza intr-un platou si se pot manca
oricand.