Reteta Suc De Catina Cu Miere De Albine Facut Acasa Retete Naturale Pentru Imunitate
Cel mai puternic antioxidant natural
sau ginseng romanesc este catina, iar amestecat cu miere de albine si lasat la
macerat cateva zile este si mai bun. Bogat in vitamine, minerale si
antioxidanti naturali, crestre imunitatea si protejaza organismul impotriva
radicalilor liberi, previne imbatranirea, este tonic si energizant, bun in
viroze respiratorii, raceala si gripa, etc. Retete remedii, leacuri si tratamente
naturiste facute acasa.
Ingrediente suc de catina cu
miere
-1kg fructe de catina -800ml miere de albine naturala
Mod de preparare catina cu miere
Cum se prepara catina cu miere
urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-fructele de cătină se curata de
codite si orice corp strain si se spala cu apa rece, -se pune cătina intr-un blender
si se mixeaza un minut la viteza maxima,
-se adauga miere de albine si se
mai mixeaza inca un minut,
-se pune acest mix de catina cu
miere intr-o sticla sau borcan de sticla si se pastraza la rece in frigider, -se amesteca zilnic timp de cinci
zile apoi se strecoara, eu am lasat catina la macerat in doua sticle de 75ml,
-se pastreaza la rece si se ia in
fiecare dimineata cate 50ml suc de catina pe stomacul gol cu 30 minute inainte de micul dejun,
alte retete de sanatate si aici.
Reteta
Tarta Rapida Cu Prune Proaspete La Tigaie Zepter Retete Desert Prajitura Cu
Fructe Rasturnata
Tarta de casa la tigaie preparata rapid cu prune proaspete,
blat de pandispan si zahar ars, rețetă tartă rapida gatita la tigaie cu fructe
romanesti, retete desert, prajitura, tarte simple si usoare facute acasa, este
super buna atat calda cat si rece fiind foarte racoroasa, energizanta si
revigoranta, merge ornata cu frisca si servita cu lapte sau iaurt.
Ingrediente tarta cu prune la tigaie
-4 ouă -4 linguri făină -8 linguri zahăr -12-18 prune romanesti proaspete -1 pliculet praf de copt -½ lingurita sare
Mod de preparare tarta cu prune
Cum se face tarta cu prune urmareste reteta mea simpla si
usoara, reteta video este si pe YouTube aici.
In primul rand se prepara aluatul pentru blat, se
procedeaza ca la pandispan, se separa albusurile de galbenusuri in doua
castroane diferite cu cate un praf de sare fiecare, se mixeaza pana cand
albusurile se intaresc iar galbenusurile devin cremoase, se incorporeaza
galbenusurile aerat amestecand de sus in jos, apoi se incorporeaza treptat
faina amestecata inainte cu praful de copt, se amesteca cu miscari circulare de
sus in jos. Se topeste usor zaharul intr-o tigaie zepter de 24cm, cand are
culoarea mierii se pun jumatati de prune bine coapte cu despicatura in sus, iar
dupa doua minute se pune aluatul de tarta si se niveleaza frumos, se acopera cu
capac si se continua gatirea la foc mic pana cand indicatorul ajunge la
sfarsitul zonei verzi, se opreste focul si dupa cinci minute se acopera tigaia
cu o farfurie si se intoarce tarta invers, cu prunele deasupra si blatul
dedesubt. Alte retete traditionale romanesti, retete de prajituri si
deserturiaici, retete de tarteaici, retete de patiserieaici, pofta buna!