15 august 2021

Mancare de varza dulce la cuptor de post reteta

Retete Mancare De Varza Dulce Calita La Cuptor De Post Reteta De Casa Taraneasca


Mancare de varza dulce reteta de post calita la cuptor gatita cu legume retete mancaruri de casa vegan rosii ceapa ardei,

O mancare de post foarte simplu si usor de gatit acasa in orice bucatarie este urmatoarea reteta de mâncare de varză dulce calita rapid la cuptor, o varza gatita cu legume fara carne asa cum o preparau bunicii nostrii in perioadele de post. Un preparat culinar vegetarian foarte gustos si sanatos, servit traditional la masa de pranz ca felul doi cu mamaliga calda sau rece si o ciusca proaspata sau murata.


Ingrediente mancare de varza de post

-2kg varza dulce
-100ml ulei
-1,5L suc de rosii
-1 ceapa
-1 ardei gras
-1 ardei iute
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita sare de lamaie
-1 lingurita piper boabe
-1 lingurita cimbru uscat
-1 legatura marar verde

Mod de preparare mancare de varza la cuptor de post

Cum se face mancarea de varza dulce la cuptor urmareste pas cu pas reteta mea simpla si rapida, reteta video este si pe YouTube aici,

-toate legumele se curata si se taie astfel, varza fideluta subtire, ceapa marunt, ardeiul gras cubulete, ardeiul iute pe jumatate, mararul marunt, se foloseste suc de rosii sau se mixeaza cateva rosii bine coapte si dulci,
-se pune varza intr-o tava, se presara peste ea sarea grunjoasa si sarea de lamaie si se framanta putin cu mainile,
se adauga apoi peste ea uleiul, ceapa, piperul, cimbrul, ardeiul gras si iute, la final sucul de rosii si se amesteca bine,
-se da la cuptor pentru 30 minute la 220 grade celsius, dupa care se scoate tava din cuptor, se amesteca varza si se da iar la cuptor pentru inca 30 minute, sau pana cand zeama a scazut si varza este gatita dupa gustul fiecaruia mai zemoasa sau mai rumenita,
Varza calita la cuptor reteta de post mancare gatita cu legume retete mancaruri de casa vegan rosii ceapa ardei dulce,

-eu am folosit un cuptor electric, cand este gata se adauga verdeata si se amesteca, se potriveste gustul de sare si se serveste calda sau rece cu paine sau mamaliga.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu varza aici, retete de post si preparate de post aici, retete cu legume aici, retete vegetariene aici, pofta buna!
Mancare de varza dulce de post reteta calita la cuptor gatita cu legume retete mancaruri de casa vegan rosii ceapa ardei,

14 august 2021

Suberek cu carne reteta

Retete Suberek Turcesc Cu Carne Tocata Reteta Dobrogeana De Casa


Suberek cu carne reteta de casa dobrogeana retete suberec turcesc prajit gustare stradala mancare fast food placinta branzoaica,

Suberec sau suberek, o specialitate traditionala dobrogeana foarte indragita de toata lumea imprumutata cu succes din bucataria turceasca si tatareasca, preparat simplu si usor dintr-un aluat nedospit umplut cu branza sau carne tocata bine condimentata si aromata, prajita apoi in ulei la tigaie sau coapta la cuptor. Moale, pufos, picant, crocant, aromat, condimentat, cu un miros inconfundabil, o mancare si o gustare stradala de tip fast food pe care trebuie doar s-o gusti o singura data ca sa-ti placa pentru totdeauna. Este o reteta de placinta cu carne simpla si usoara de patiserie care poate fi gatita foarte rapid si acasa in bucatarie.

Suberec cu carne reteta de casa dobrogeana retete suberek turcesc prajit gustare stradala mancare fast food placinte branzoaice,

Ingrediente pentru 12 suberece
Aluat de suberek

-150ml apa
-250g faina
-¼ lingurita sare

Umplutura de suberek

-250g carne tocata
-300g ceapa
-1 lingura iaurt gras
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita piper macinat
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita menta uscata


Mod de preparare suberek de casa

Cum se face suberecul urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-intr-un castron se amesteca foarte bine carnea tocata cu ceapa taiata marunt, iaurt, sare, cimbru, piper si menta,
-carnea poate sa fie de oaie, miel, porc, vita, pasare sau amestec,
Umplutura de suberek reteta de casa suberec carne tocata ceapa piper sare menta,

-pentru un suberec super bun compozitia trebuie sa fie bine condimentata, linguritele cu sare, condimente si plante aromatice se pun pline,
-se lasa compozitia de carne sa prinda gust timp in care se prepara aluatul nedospit,
-se pune apa intr-un castron, se adauga putina sare si se amesteca, apoi se incorporeaza faina cat cuprinde, adica pana se obtine un aluat modelabil si nelipicios care se lasa acoperit cateva minute sa se linisteasca,
-se pudreaza blatul de lucru cu faina si se intinde coca cu vergeaua intr-o foaie subtire,
-se taie cercuri cu ajutorul unui castronel, se pune cate o lingura din umplutura si se inchid bine sa nu se desfaca in timpul prajirii,
Suberek preparare reteta de casa suberec turcesc retete aluat nedospit umplut cu carne,

-se prajesc in ulei incins si se scot pe servetele intr-o cratita cu capac unde se aburesc 10-15 minute inainte de a fi servite,
Suberek cu casa reteta de casa dobrogeana retete suberec cu carne turcesc prajit gustare stradala mancare fast food placinta branzoaica,

-aluatul in exces se prajeste si el fiind delicios si crocant avand diferite forme atragand copii,
Aluat prajit reteta,

-suberecul se serveste fierbinte sau rece, simplu sau cu un pahar de iaurt, ayran, tzatziiki ori compot rece.
Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete stradale aici, retete cu carne aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!
Suberek turcesc reteta de casa dobrogeana retete suberec cu carne tocata prajit gustare stradala mancare fast food placinte branzoaice,

Suberec cu carne tocata reteta de casa dobrogeana retete suberek turcesc prajit gustare stradala mancare fast food placinte branzoaica,

Suberek cu carne tocata reteta de casa dobrogeana retete suberec turcesc prajit gustare stradala mancare fast food placinta branzoaice,