Retete Culinare Chec Cu
Afine Pufos Reteta Rapida De Casa
Chec cu afine preparat
simplu si usor cu blat de pandispan reteta rapida de casa, un desert delicios,
gustos, pufos, racoros, dulce, aromat si cremos, o prajitura cu fructe ideala
pentru zilele toride de vara, se serveste simplu sau la ceai ori cafea, retete
culinare romanesti dulci, deserturi, prajituri, checuri rapide de patiserie gatite acasa in
bucatarie.
Cum se face un chec cu
afine reusit urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube
aici,
-ouale se separa albusuri
de galbenusuri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare si jumatate din
cantitatea de zahar tos pana se intaresc si se formeaza o bezea lucioasa, -galbenusurile se mixeaza
cu un praf de sare, restul de zahar tos, zahar vanilat si putin ulei pana se
albesc si se formeaza o crema de galbenusuri cremoasa, -se amesteca aerat cele
doua compozitii, amestecand cu miscari circulare de sus in jos, -se incorporeaza treptat faina amestecata inainte cu praful de copt, apoi afinele, compozitia
rezultata trebuie sa fie consistenta si aerata,
-se pune compozitia de
pandispan intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor la
180-200 grade celsius pentru 30-40 minute, pana trece testul scobitorii,
-cand prajitura este gata se lasa sa
se raceasca, se pudreaza optional cu zahar pudra vanilat, apoi se taie felii si
se serveste alaturi de alte fructe de sezon, sau langa o ceasca de lapte, ceai,
cappuccino sau cafea. Alte retete traditionale
romanesti, retete deserturi si prajituriaici, retete de patiserieaici, retete de pandispanaici, retete de checaici, pofta buna!
Ciorba
De Fasole Verde Reteta De Casa Taraneasca Retete Ciorbe Si Borsuri Cu Legume
Ciorba de fasole verde, reteta ciorbă taraneasca gatita
acasa in special vara cu multe legume proaspete, pastai late sau fideluta,
ceapa, cartofi, ardei, morcovi, rosii, dovlecei, marar, patrunjel, leustean,
cimbru, putin ulei si sare, acrita cu bors acru de casa si dreasa cu oua. O
mancare multicolora dar cu o zeama alba, un preparat culinar foarte gustos,
sanatos, consistent si racoros, care se poate manca atat cald cat si rece
servit cu ardei iute, iaurt sau smantana. Retete ciorbe si supe traditionale romanesti,
romanian cuisine recipes, romanian kitchen words, homemade vegetables soup,
green bean borscht recipe.
Ingrediente ciorba de fasole verde
-500g fasole verde -50ml ulei de floarea soarelui -2 morcovi tineri -1 ceapa mare -1 dovlecel tanar sau zucchini -1 cartof mare -1 ardei gras galben -1 rosie mare bine coapta -1 lingura orez -1 lingurita sare grunjoasa -1 lingurita cimbru uscat -2 L bors acru de casa -3 oua mari -marar si patrunjel verde Cum se face o ciorba de fasole verde de casa reusita
urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste
timp de un minut un morcov ras pe razatoarea fina, -se adauga apoi pe rand o ceapa mare taiata marunt, un morcov, un ardei gras si o rosie taiate
cubulete, un dovlecel si un cartof taiate cuburi, -se amesteca si se pune fasolea verde pastai rupta pe jumatate, se
completeaza cu apa cat sa fie legumele acoperite si se fierbe cu capac la foc
mic jumatate de ora, -se adauga o lingura de orez si cate o lingurita de sare si
cimbru si se mai fierbe inca cinci minute, -dupa acest timp mancarea este gata, se adauga doi litri de
bors acru de casa fiert separat, -apoi se drege ciorba cu trei oua batute spuma cu un praf
de sare si se presara verdeata tocata marunt,
-se acopera cratita de ciorba pentru cinci minute apoi se
poate servi atat calda cat si rece cu paine proaspata si un ardei iute alaturi, -merge servita dupa gust si cu iaurt sau smantana fiind
minunata, -se poate gati si de post daca nu se pun ouă. Alte retete traditionale romanesti, retete ciorbe si
borsuriaici, retete cu legumeaici, retete vegetarieneaici, retete cu fasoleaici, pofta buna!