05 mai 2021

Friptura de miel la cuptor reteta

Reteta Friptura Din Carne De Miel La Cuptor Cu Sos De Vin Si Usturoi Retete De Casa Traditionale Pentru Paști


Friptura de miel la cuptor reteta traditionala dobrogeana de Paște carne pulpe sos vin usturoi retete mancare fripturi tava Paști,

Cum se face cea mai buna friptura de miel, reteta friptura din pulpe de miel la cuptor cu sos de vin si usturoi gatita pentru masa de Paște, retete mancaruri cu carne si fripturi traditionale romanesti pentru Paști.

Friptura de miel reteta la cuptor de Paște carne pulpe sos vin usturoi retete mancare fripturi tava Paști,

Friptura de miel cu salata verde reteta la cuptor de Paște carne pulpe sos vin usturoi retete mancare fripturi tava Paști,

Ingrediente friptura de miel

-2 pulpe de miel
-500ml vin rose
-250ml apa
-10 fire usturoi verde
-5 catei de usturoi
-2 linguri ulei
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita piper negru macinat

Mod de preparare friptura de miel la cuptor

Cum se face cea mai reusita friptura de miel la cuptor, foarte gustoasa, frageda, rumena si suculenta, urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici, cum se procedeaza pas cu pas pentru o friptura cu carne de miel reusita.




-se ia o pulpa de miel intreaga si se cresteaza usor cu cutitul si eventual foarte putin osul in 1-2 locuri cu satarul ca sa se poata portiona mai usor cand este servita,
-apoi se fac incizii dintr-o parte in alta a pulpei cu un cutit subtire si bine ascutit si se impaneaza cu fire de usturoi proaspete si catei de usturoi,
-se unge cu ulei si se presara pe ambele parti cu sare grunjoasa, piper negru macinat, cimbru uscat si boia de ardei dulce,
-se asaza pulpa astfel pregatita intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei si se procedeaza la fel si cu cea de a doua pulpa,
-se lasa pulpele in tava timp de 30 minute sa intre aromele in ele dupa care se adauga o cana de apa si una de vin, se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 minute la 220 grade celsius,
-dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se intoarc pulpele pe cealalta parte iar printre ele se pun coronite de usturoi verde, se adauga o cana de vin, se presara deasupra putine condimente si se da la cuptor descoperita pentru 30 minute la 220 grade celsius,
-periodic se stropeste cu sosul din tava iar cand friptura este frumos rumenita se opreste focul si se poate servi atat calda cat si rece,
Friptura de miel la tava reteta traditionala dobrogeana de Paște carne pulpe sos vin usturoi retete mancare fripturi cuptor Paști,

-merge servita cu o garnitura de cartofi prajiti, legume sote, salata verde cu de toate, etc.
Alte retete traditionale romanesti, retete de Pasti aici, retete fripturi aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Carne de miel la cuptor reteta friptura de Paște pulpe sos vin usturoi retete mancare fripturi tava Paști,

Friptura reteta cu carne de miel la cuptor si salata verde de Paște pulpe sos vin usturoi retete mancare fripturi tava Paști,

Friptura de Paște reteta carne pulpe de miel la cuptor cu sos vin usturoi retete mancare fripturi tava Paști,

04 mai 2021

Ciorba de miel reteta

Retete Culinare Ciorba Cu Carne De Miel Acrita Cu Bors Servita Cu Leustean Reteta Traditionala De Paște


Ciorba de miel reteta traditionala dobrogeana romaneasca cu carne oase bors leustean ceapa morcovi ardei orez marar patrunjel retete de Paște zeama Paști mancare ciorbe borsuri,

Cum se face cea mai buna ciorba de miel, reteta ciorbă cu oase si carne de miel traditionala romaneasca pentru Paște, preparata cu bors acru si legume, ceapa, morcovi, ardei, orez, oua, leustean, marar si patrunjel, retete mancaruri dobrogene de casa pentru masa de Paști.


Ingrediente ciorba de miel

-cap de miel (lamb head)
-gat de miel (lanb neck)
-coada de miel (lamb's tail)
-cap de piept de miel (lamb breast)
-picioare inferioare de miel (lamb legs)
-2 maini compozitie de drob (lamb organs)
-2 cepe (onion)
-2 morcovi (carrot)
-1 ardei gras (bell peppers)
-2 L bors acru (sour borscht)
-3 L apa (water)
-3 oua mari (eggs)
-1 lingura orez (rice)
-1 legatura leustean verde (lovage)
-¼ legatura marar si patrunjel verde (drill, parsley)
-2 lingurite sare dupa gust (salt)

Mod de preparare ciorba de miel traditionala

Cum se face cel mai bun bors de miel, un bors taranesc traditional romanesc de casa gatit in zona dobrogei unde este cel mai bun si nu are egal in randul ciorbelor de miel din toata Romania. Un borș sau o ciorbă de culoare alba clara acrita numai cu bors acru, preparata cu oase si carne de miel cele mai bune bucati fiind cele enumerate la ingrediente, nu trebuie sa lipseasca putine mate tocate sau compozitie de la drob si bineinteles capul mielului care se serveste primul creierul fiind o delicatesa, cu putine legume bine definite si cu gust alese, mult leustean care merge de minune alaturi de aroma carnii de miel si nu in ultimul rand dreasa cu oua, reteta video este si pe YouTube aici.


Fara smantana, bulion, otet, lamaie, multe legume adaugate exagerat printre care si cartoful care nu are ce cauta in aceasta mancare, etc. Cum se procedeaza pentru o ciorbă de miel reusita:
-bucatile de carne de miel se portioneaza si se spala cu apa rece,
-capul de miel se spala cu apa rece si in gura si gat eliminand orice mizerie sau corp strain,
-se pune capul si celelalte bucati de carne intr-o oala si se adauga apa rece peste ele pana le acopera cu doua degete,
-se aprinde aragazul si cand se formeaza spuma se spumeaza bine ramanand apa curata,
-se adauga ceapa taiata marunt, ardeiul si morcovii taiati cubulete si se continua fierberea 30-40 minute pana cand carnea este bine fiarta,
-separat intr-o craticioara se pune borsul sa fiarba, ouale se bat spuma intr-un castron incapator cu jumatate lingurita de sare si o ceasca de apa rece, iar verdeata proaspata se toaca marunt,
-cand carnea de miel este fiarta se adauga o lingura plina cu orez si o lingurita de sare si se mai fierbe cinci minute,
-se adauga borsul fierbinte, se drege ciorba cu oua, se adauga verdeata tocata marunt si se acopera pentru zece minute,
-se serveste ciorba de miel calda cu un ardei iute alaturi si paine proaspata.
Alte retete traditionale romanesti, retete de Pasti aici, retete de ciorbe si borsuri aici, retete cu miel aici si aici, pofta buna!
Ciorba de miel cu bors si leustean reteta traditionala dobrogeana romaneasca cu carne oase ceapa morcovi ardei orez marar patrunjel retete de Paște zeama mancare Paști ciorbe,