24 februarie 2021

Tiramisu la pahar reteta

Retete Culinare Tiramisu La Pahar Reteta Desert Rapid De Casa Pentru Dragobete Si Ziua Indragostitilor


Tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Cum se face tiramisu la pahar, o prajitura si un desert de casa simplu si rapid de preparat cu mascarpone, piscoturi, oua, lapte, zahar, cacao si frisca, ceva bun si dulce din bucataria italiana recomandat pentru Valentine’s Day.

Tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Tiramisu la pahar de casa reteta rapida cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Ingrediente tiramisu la pahar

-15 piscoturi de sampanie
-200ml branza mascarpone
-200ml lapte de vaca
-3 oua mari proaspete de tara
-3 linguri frisca
-4 linguri zahar tos
-1 lingura plina cacao
-1 lingura esenta de rom
-1 lingura esenta de vanilie
-1 lingura plina nesquik
-¼ lingurita sare

Mod de preparare tiramisu la pahar de casa

Cum se face un desert rapid cu care nu dai gres niciodata, este bun, dulce, pufos, cremos, aromat si energizant, in 15 minute este gata. Ingredientele sunt pentru patru pahare de 250ml cu tiramisu, reteta video este aici, cum se procedeaza:

-se pregatesc 4-5 pahare mai deosebite,
-piscoturile se desfac si se taie pe jumatate, eu am folosit piscoturi cu oua de la boromir, dar se pot folosi bineinteles piscoturile savoiardi ca la tiramisu reteta originala,
-pentru inceput se face o cacao cu lapte, am folosit cacao in loc de cafea pentru a mananca fara probleme si copii,
-se amesteca pe foc laptele cu cacao si dupa primul clocot se opreste focul, se lasa sa se raceasca intr-un loc racoros cat timp se prepara crema tiramisu,
-se separa galbenusurile de albusuri in doua castroane, peste fiecare se pune cate un praf de sare si cate doua linguri de zahar tos,
-peste galbenusuri se pune o lingura de esenta de vanilie, iar in laptele cu cacao se pune o lingura de esenta de rom,
-se mixeaza la inceput albusurile pana cand se intaresc foarte bine si se formeaza o bezea de albusuri consistenta care nu mai cade din castron,
-apoi se mixeaza galbenusurile foarte bine pana cand se albesc si se formeaza o crema de galbenusuri consistenta,
-in castronul cu galbenusuri se pune mascarpone si putina frisca si se mixeaza la viteza mica pana cand toate sunt incorporate, apoi se adauga peste albusuri,
-se amesteca bine compozitia, la final rezultand o compozitie de tiramisu foarte cremoasa, dulce si placut mirositoare care te indeamna s-o mananci.

Cum se monteaza tiramisu la pahar

-cacaoa cu lapte calduta sau rece se pune intr-un castronel,
-se pun in fiecare pahar cate doua linguri de crema mascarpone,
-se inmoaie jumatati de piscoturi in laptele cu cacao si se asaza in fiecare pahar, apoi se introduc usor in crema,
-eu am pus cate doua bucati de piscoturi in fiecare pahar,
-piscoturile se tin aproximativ 4-5 secunde in lapte la inmuiat,
-fiind o prajitura rapida piscoturile trebuie sa fie putin mai moi in comparatie cu tiramisu clasic unde piscoturile se tin 1-2 secunde la inmuiat in cafea,
-peste primul rand de piscoturi se pune un strat din doua linguri cu crema, apoi iar doua piscoturi si tot asa pana ce toate paharele sunt pline,
-deasupra se pune un strat de crema mascarpone putin mai gros si se pudreaza cu un strat de nesquik deliciul copiilor, sau cacao ca la tiramisu reteta traditionala,
-se serveste imediat sau se pastreaza putin la frigider sau congelator.
Alte retete traditionale romanesti, retete de tiramisu aici, retete din bucataria internationala aici, retete prajituri torturi si deserturi aici, pofta buna!
Desert tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura dulce italian,

Prajitura tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi desert dulce italian,

Tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Tiramisu rapid la pahar reteta de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

23 februarie 2021

Piure de broccoli reteta

Retete Culinare Piure De Broccoli Cu Usturoi Lapte si Unt Reteta De Casa Vegetariana


Piure de broccoli reteta de casa vegetariana cu lapte unt usturoi retete culinare mancare garnitura verde legume sanatate crema pasta bebe mixat,

Cum se face piureul de broccoli, o mancare sanatoasa plina de vitamine foarte simplu si usor de preparat, reteta piure de broccoli proaspat sau congelat cu usturoi, lapte si unt, retete culinare vegetariene, garnituri rapide, mancaruri cu legume.

Piure de broccoli vegetarian reteta de casa cu lapte unt usturoi retete culinare mancare garnitura verde legume sanatate crema pasta bebe mixat post,

Ingrediente piure de broccoli

-1 manunchi broccoli (500g)
-50g unt de masa
-100g lapte de vaca
-½ lingurita sare grunjoasa
-2 catei de usturoi

Mod de preparare piure de broccoli cu usturoi

-broccoli se spala bine cu apa rece si apoi se taie cu un cutit toate manunchiurile,
-se pune o cratita cu apa si putina sare la fiert, iar cand aceasta incepe sa fiarba se pun manunchiurile de broccoli si se lasa sa fiarba la foc mic timp de zece minute, fara sa se acopere cu capac,
-cateii de usturoi se curata de coaja, se piseaza bine si se freaca cu putina sare grunjoasa pana devine pasta, la fel ca la mujdeiul de usturoi,
-cand broccoli a fiert, se scoate intr-o sita, se scurge bine de apa si se pune intr-un bol inalt,
-se adauga dupa gust sare, pasta de usturoi, unt si lapte si se paseaza bine cu un mixer vertical pana se obtine un piure delicat verde la culoare, viu colorat de broccoli,
Piure de broccoli la blender reteta de casa vegetariana cu lapte unt usturoi retete culinare mancare garnitura verde legume sanatate crema pasta bebe mixat mixer mixsi zepter,

-eu am folosit un mixer mixsi zepter, la final se potriveste atat gustul cat si consistenta dupa preferinta fiecaruia, dar el trebuie sa fie fin si cremos,
-piureul de broccoli se serveste cald dar si rece, sub forma de garnitura langa o friptura de orice fel, sau se poate manca si simplu ca o reteta vegetariana.

Piure de broccoli, un preparat culinar foarte sanatos, gustos si hranitor care se prepara foarte simplu si rapid si care este indicat sa nu lipseasca din alimentatia fiecaruia datorita beneficiilor aduse sanatatii.
Alte retete traditionale, retete vegetariene aici, mancaruri cu legume aici, retete garnituri aici, retete sanatoase pentru imunitate aici, poftă bună!

Piure de broccoli cu usturoi reteta de casa cu lapte unt retete culinare mancare garnitura verde legume sanatate vegetarian crema pasta bebe mixat,