19 ianuarie 2021

Vin fiert reteta

Retete Bauturi Alcoolice Calde Si Dulci Pentru Craciun Reteta Vin Fiert Rosu Cu Condimente De Casa


Vin fiert reteta simpla cu scortisoara cuisoare si anason retete culinare traditionale pentru Craciun si Sarbatori de iarna bauturi alcoolice calde si dulci cu vin rosu de butuc de casa,

Vin rosu de butuc fiert cu scortisoara cuisoare si anason, o bautura alcoolica tonica si energizanta, calda si dulce, aromata si parfumata, sevita in anotimpul rece in special de Craciun si Sarbatorile de Iarna, cum se face vinul fiert.

Vin fiert de casa reteta cu zahar scortisoara cuisoare anason retete culinare bauturi calde iarna Craciun rosu butuc,

Ingrediente vin fiert cu condimente

-500ml vin rosu de butuc romanesc
-5 lingurite pline zahar tos
-5 cuisoare
-2 bucati anason stelar
-2 bucati coaja de portocala
-1 baton mic scortisoara

Mod de preparare vin fiert de casa

Cum se face cel mai bun vin fiert reteta simpla si clasica originala de casa, reteta video este si pe YouTube aici,

Ingredientele enumerate mai sus sunt pentru doua portii, doua cani mari pline cu vin fiert. Cum se procedeaza pentru un vin fiert traditional romanesc reusit:
-intr-un ibric se pune cantitatea de vin si zahar,
-se amesteca pana cand zaharul este dizolvat complet apoi se aprinde aragazul,
-se tine vinul pe foc pana da primul clocot mic, apoi se opreste aragazul si se pun mirodeniile si condimentele, se acopera ibricul cu capac pentru minim zece minute,
Reteta vin fiert de casa cu mirodenii si condimente retete de Craciun si Sarbatori de Iarna cu vin rosu de butuc,

-dupa acest timp se incalzeste vinul la foc mic pana aproape de fierbere fara a se da in clocot,
-se strecoara si se pune in cani incalzite inainte si se serveste imediat cat timp este fierbinte,
Vin rosu fiert cu scortisoara anason si cuisoare reteta de casa traditionala taraneasca de Craciun retete culinare bauturi alcoolice dulci si calde cu vin de butuc,

-este o bautura vesela care iti reda imediat buna dispozitie, este naturala si reprezinta si un leac babesc si un remediu naturist din popor pentru raceala si gripa daca se prepara cu boabe de piper negru si ghimbir.
Vin fiert rosu cu condimente si mirodenii parfumat si energizant reteta clasica de casa romaneasca retete culinare bauturi alcoolice calde si dulci leacuri si remedii naturiste pentru raceala si gripa cu vin de butuc natural,

Alte retete traditionale romanesti, retete de Craciun aici, retete bauturi alcoolice si cocktailuri aici, degustare placuta!
Vin fiert cu scortisoara cuisoare si anason reteta taraneasca traditionala de casa romaneasca retete culinare bautura alcoolica calda si dulce pentru Craciun si iarna cu vin de butuc natural bun ca remediu naturist la raceala si gripa,

18 ianuarie 2021

Pizza cu legume reteta

Retete Culinare Pizza De Post Cu Legume Reteta Taraneasca Traditionala Romaneasca De Casa


Pizza de post cu legume taraneasca de casa cu blat pufos reteta traditionala dobrogeana retete culinare mancaruri cu legume ardei ceapa masline ciuperci rosii branza tofu vegetariana gustare mancare,

Reteta pizza de post cu ardei, ceapa, rosii, ciuperci si masline coapta la cuptor, pizza vegetariana cu multe legume si blat pufos, pizza taraneasca reusita facuta de casa explicata pas cu pas mult mai buna ca la pizzerie.


Ingrediente blat de pizza

-500g faina alba
-250ml apa calda
-1 cubulet mic de drojdie de bere
-1 lingura ulei de masline
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita zahar tos

Ingrediente umplutura pizza cu legume

-10 masline kalamata mari
-5 linguri ketchup
-4 ciuperci champignon
-3 felii branza tofu
-1 ardei gras galben
-1 rosie mare
-1 ceapa
-1 ardei iute
-1 lingura ulei
-1 lingurita busuioc uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita sare
Pizza de post cu legume de casa cu blat pufos reteta taraneasca traditionala dobrogeana retete culinare mancare cu legume din bucataria internationala ardei ceapa masline rosii ciuperci si branza tofu gustare vegetariana,

Mod de preparare pizza de post cu legume

Ingredientele enumerate mai sus sunt necesare pentru o pizza mare fara carne cu diametrul de 30cm, cum se face blatul de pizza si cum se procedeaza pentru o pizza reusita urmareste reteta mea simpla si usoara:
-mai intai se face un aluat de pizza moale si pufos asemanator cu cel de paine sau scovergi dar un pic mai uleios,
-se pune drojdia intr-un castronel, se presara peste ea jumatate lingurita de zahar si se freaca cu o furculita pana devine lichida,
-se toarna peste drojdia lichida o cana de apa calduta si se amesteca,
-se mai adauga o lingura plina de ulei si jumatate lingurita de sare si apoi se incorporeaza treptat toata faina framantand bine aluatul,
-aluatul elastic si nelipicios rezulatat se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc calduros timp de 30 minute, pana cand isi dubleaza volumul,
-toate legumele se curata si se taie, ceapa se taie julien si se desface, ciupercile se taie felii, ardeii se taie rondele, rosia se taie rondele subtiri, maslinele se taie pe jumatate si se curata de samburi,
-branza tofu se taie cuburi, iar tava rotunda de cuptor se unge bine cu ulei,
-se pune coca crescuta pe blatul de lucru pudrat cu faina si se intinde cu sucitorul intr-o foaie de marimea tavii de cuptor,
-se asaza aluatul in tava sub forma de blat de pizza si se inteapa pe alocuri cu o furculita,
-se unge aluatul pe toata suprafata cu ketchup, sau un sos tomat ori bulion dizolvat cu putina apa,
-se presara busuioc uscat, se asaza branza vegetala tofu si apoi rondelele de legume, iar la final maslinele si rondelele de rosii,
Pizza cu legume preparare reteta de post cu ceapa ardei rosii masline si branza tofu retete culinare de casa vegetariene,

-se presara dupa gust sare si piper macinat si se stropeste cu ulei,
-se incalzeste foarte bine cuptorul si se da pizza la cuptor pentru aproximativ 25 minute la 250 grade celsius, pana cand este gata dupa gustul fiecaruia,
Pizza cu legume de casa reteta vegetariana de post cu rosii ceapa ardei ciuperci masline si branza tofu retete culinare traditionale gustari si mancare,

-se serveste calda cu ketchup dulce sau picant, sau rece a doua zi cand este la fel de buna ca in prima zi.
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri de post aici, retete de pizza aici, mancaruri cu legume aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!
Retete pizza cu legume vegetariana de post gatita acasa cu ardei rosii ciuperci masline si branza tofu reteta traditionala taraneasca italiana retete culinare gustari si mancare,

Retete culinare pizza de casa vegetariana de post cu multe legume ardei rosii ciuperci masline si branza tofu reteta traditionala taraneasca italiana,