Retete Culinare Orez Cu Lapte Si
Scortisoara Reteta De Casa Rapida Cu Cirese
Orez cu lapte sau rice with milk,
un desert delicios indragit atat de copii cat si de adulti, preparat rapid cu
orez, lapte, zahar, sare, vanilie, lamaie si portocala, servit cu scortisoara
si diverse fructe, eu l-am servit cu cirese proaspete deoarece era Sambata Mortilor sau Mosii de Vara, retete deserturi de casa super bune.
Ingrediente orez cu lapte
-3L lapte (milk) -450g orez cu bobul rotund mare (rice) -200g zahar tos (sugar) -2 pliculete zahar vanilat
(vanilla sugar) -coaja rasa de la o lamaie
(lemon) -coaja rasa de la o portocala mica
(orange) -½ lingurita sare grunjoasa
(salt) -scortisoara pentru servit
(cinnamon) -cirese pentru servit (cherries)
Mod de preparare orez cu lapte si
scortisoara
Cum se face un orez cu lapte
reusit urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-intr-o cratita incapatoare se
pune putina apa (50ml) ca sa nu se lipeasca laptele, -se pune cantitatea de lapte si
putina sare si se aprinde aragazul, -cand laptele fierbe se pune
cantitatea de orez, eu am ales orez Riso Scotti bob cu bob mare pentru risotto
si pilaf, -se amesteca si se continua
fierberea timp de 15 minute, apoi se adauga zaharul tos, zahar vanilat, coaja
rasa de lamaie si portocala, -se mai fierbe 5 minute apoi se
acopera cu capac si se opreste focul,
-dupa minim 15 minute orezul cu lapte
se poate servi cald sau rece fiind foarte racoros, gustos si hranitor aducand un
plus de energie si voie buna,
-se pune in castronele, se presara deasupra scortisoara macinata, iar alaturi se pun fructe proaspete, un desert de casa super ok.
Alte retete traditionale
romanesti, retete deserturi si dulciuri aici, retete de patiserieaici, pofta
buna!
Retete Pandispan Pufos Cu Nuca Si
Cacao Reteta Chec De Casa Marmorat
Pandispan cu nuca si cacao, un
desert minunat, dulce, pufos si aromat, o reteta de chec marmorat cu ciocolata si nuci care
te incanta cu gustul lui foarte bun si te face sa mai vrei inca o felie, se prepara
simplu si rapid si se poate servi langa o cafea, cappuccino, cacao
sau lapte.
Ingrediente pandispan cu nuca si
cacao
-5 oua (eggs) -250g zahar (sugar) -250g faina (flour) -50ml lapte (milk) -50g nuci (nuts) -3 lingurite cacao (cocoa) -1 pliculet zahar vanilat (vanilla
sugar) -1 lingurita esenta de rom (rum) -1 lingurita ulei (oil) -1 lingurita praf de copt (baking
powder) -½ lingurita sare (salt) -coaja de lamaie (lemon)
Mod de preparare chec cu nuca si
cacao
Cum se face un chec marorat reusit urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-separam ouale in 2 castroane,
albusurile si galbenusurile separate, -mixam albusurile bine cu un praf
de sare pana cand se formeaza o bezea, dupa care adaugam jumatate din zahar si
continuam sa mixam pana cand se obtine o bezea consistenta si lucioasa care nu
aluneca din castron, -mixam si galbenusurile cu putina
sare, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si putin ulei pana
cand zaharul se topeste complet si se formeaza o compozitie cremoasa si consistenta, -amestecam separat faina cu
praful de copt, -peste bezea adaugam crema de
galbenusuri si amestecam usor pana cand se incorporeaza si se formeaza o
compozitie aerata, -adaugam faina treptat si
amestecam cu o furculita sau o lingura folosind miscari circulare pana cand s-a
incorporat complet, -tapetam o tava de chec cu hartie
de copt si o ungem putin cu unt, dupa care rasturnam in ea 80% din compozitie,
peste care adaugam nuci, -daca dorim putem impinge putin
nucile in interior cu un betisor, -peste restul de 20% de
compozitia adaugam cacao, esenta de rom, putin lapte si apoi mixam bine pana
cand obtinem o compozitie neagra, -turnam compozitia neagra in tava
peste cea alba si apoi cu un betisor formam arabescuri pana cand obtinem un
pandispan marmorat, -presaram deasura miez de nuca si il impingem putin cu betisorul in interior,
-coacem pandispanul in cuptorul
preincalzit la 180 grade celsius timp de 30 minute, pana cand este copt si a
trecut testul scobitorii,
-dupa ce scoatem pandispanul din
cuptor il acoperim cu un servet si il lasam sa se raceasca complet, dupa care
il putem taia si servi. Alte retete traditionale
romanesti, retete deserturi si prajituri aici, retete de patiserieaici, retete de pandispanaici, pofta
buna!