22 iunie 2021

Orez cu lapte reteta

Retete Culinare Orez Cu Lapte Si Scortisoara Reteta De Casa Rapida Cu Cirese


Orez cu lapte reteta desert dulce de casa cu zahar vanilie lamaie portocala scortisoara fructe cirese retete deserturi mancare copii mosii de vara,

Orez cu lapte sau rice with milk, un desert delicios indragit atat de copii cat si de adulti, preparat rapid cu orez, lapte, zahar, sare, vanilie, lamaie si portocala, servit cu scortisoara si diverse fructe, eu l-am servit cu cirese proaspete deoarece era Sambata Mortilor sau Mosii de Vara, retete deserturi de casa super bune.

Orez cu lapte si cirese reteta desert dulce de casa cu zahar vanilie lamaie scortisoara fructe retete deserturi mancare copii mosii de vara,

Ingrediente orez cu lapte

-3L lapte (milk)
-450g orez cu bobul rotund mare (rice)
-200g zahar tos (sugar)
-2 pliculete zahar vanilat (vanilla sugar)
-coaja rasa de la o lamaie (lemon)
-coaja rasa de la o portocala mica (orange)
-½ lingurita sare grunjoasa (salt)
-scortisoara pentru servit (cinnamon)
-cirese pentru servit (cherries)

Mod de preparare orez cu lapte si scortisoara

Cum se face un orez cu lapte reusit urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-intr-o cratita incapatoare se pune putina apa (50ml) ca sa nu se lipeasca laptele,
-se pune cantitatea de lapte si putina sare si se aprinde aragazul,
-cand laptele fierbe se pune cantitatea de orez, eu am ales orez Riso Scotti bob cu bob mare pentru risotto si pilaf,
-se amesteca si se continua fierberea timp de 15 minute, apoi se adauga zaharul tos, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala,
-se mai fierbe 5 minute apoi se acopera cu capac si se opreste focul,
Orez cu lapte de casa reteta desert dulce cu zahar vanilie scortisoara retete deserturi mancare copii,

-dupa minim 15 minute orezul cu lapte se poate servi cald sau rece fiind foarte racoros, gustos si hranitor aducand un plus de energie si voie buna,


-se pune in castronele, se presara deasupra scortisoara macinata, iar alaturi se pun fructe proaspete, un desert de casa super ok.
Alte retete traditionale romanesti, retete deserturi si dulciuri aici, retete de patiserie aici, pofta buna!
Orez fiert in lapte reteta de casa cu zahar vanilie lamaie portocala scortisoara fructe cirese retete deserturi mancare copii mosii de vara,

Orez cu lapte si scortisoara reteta desert de casa cu zahar vanilie lamaie portocala fructe cirese retete deserturi mancare copii mosii de vara dulce,

21 iunie 2021

Pandispan cu nuca si cacao reteta

Retete Pandispan Pufos Cu Nuca Si Cacao Reteta Chec De Casa Marmorat


Pandispan cu nuca si cacao reteta chec marmorat cu nuci si ciocolata dulce pufos retete desert de casa cu oua zahar vanilie copt la cuptor,,

Pandispan cu nuca si cacao, un desert minunat, dulce, pufos si aromat, o reteta de chec marmorat cu ciocolata si nuci care te incanta cu gustul lui foarte bun si te face sa mai vrei inca o felie, se prepara simplu si rapid si se poate servi langa o cafea, cappuccino, cacao sau lapte.

Chec cu nuca si cacao reteta pandispan marmorat cu nuci si ciocolata dulce pufos retete desert de casa cu oua zahar vanilie copt la cuptor,

Ingrediente pandispan cu nuca si cacao

-5 oua (eggs)
-250g zahar (sugar)
-250g faina (flour)
-50ml lapte (milk)
-50g nuci (nuts)
-3 lingurite cacao (cocoa)
-1 pliculet zahar vanilat (vanilla sugar)
-1 lingurita esenta de rom (rum)
-1 lingurita ulei (oil)
-1 lingurita praf de copt (baking powder)
-½ lingurita sare (salt)
-coaja de lamaie (lemon)
 

Mod de preparare chec cu nuca si cacao

Cum se face un chec marorat reusit urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-separam ouale in 2 castroane, albusurile si galbenusurile separate,
-mixam albusurile bine cu un praf de sare pana cand se formeaza o bezea, dupa care adaugam jumatate din zahar si continuam sa mixam pana cand se obtine o bezea consistenta si lucioasa care nu aluneca din castron,
-mixam si galbenusurile cu putina sare, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si putin ulei pana cand zaharul se topeste complet si se formeaza o compozitie cremoasa si consistenta,
-amestecam separat faina cu praful de copt,
-peste bezea adaugam crema de galbenusuri si amestecam usor pana cand se incorporeaza si se formeaza o compozitie aerata,
-adaugam faina treptat si amestecam cu o furculita sau o lingura folosind miscari circulare pana cand s-a incorporat complet,
-tapetam o tava de chec cu hartie de copt si o ungem putin cu unt, dupa care rasturnam in ea 80% din compozitie, peste care adaugam nuci,
-daca dorim putem impinge putin nucile in interior cu un betisor,
-peste restul de 20% de compozitia adaugam cacao, esenta de rom, putin lapte si apoi mixam bine pana cand obtinem o compozitie neagra,
-turnam compozitia neagra in tava peste cea alba si apoi cu un betisor formam arabescuri pana cand obtinem un pandispan marmorat,
-presaram deasura miez de nuca si il impingem putin cu betisorul in interior,
Pandispan marmorat preparare reteta,

Chec marmorat preparare reteta,

-coacem pandispanul in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30 minute, pana cand este copt si a trecut testul scobitorii,
Pandispan de casa cu nuca si cacao reteta,

Chec pufos cu nuca si cacao reteta,

-dupa ce scoatem pandispanul din cuptor il acoperim cu un servet si il lasam sa se raceasca complet, dupa care il putem taia si servi.
Alte retete traditionale romanesti, retete deserturi si prajituri aici, retete de patiserie aici, retete de pandispan aici, pofta buna!
Chec de casa cu nuca si cacao reteta,

Pandispan pufos cu nuca si cacao reteta,

Chec marmorat reteta,

Pandispan marmorat reteta,