18 iunie 2021

Pate de ficat de pui reteta

Retete Pate De Casa Taranesc Cu Ficat De Pui Reteta Traditionala Fara E-uri Si Consrvanti


Pate de pui reteta traditionala de casa taraneasca fara e-uri si conservanti preparat cu ficat pasare ceapa ulei oua sunca afumata retete aperitive mancare,

Cum se face pate-ul de casa, un pate traditional romanesc natural fara E-uri si conservanti preparat cu ficat de pui, ulei vegetal, ceapa, sunca afumata, vin alb sau rose, sare, zahar, piper si cimbru, retete aperitive rapide cu carne de pasare.


Ingrediente pate de pui

-500g ficat de pui proaspat (chicken liver)
-50g sunculita afumata (smoked ham)
-50ml vin alb demisec sau rose (semi-dry white)
-3 linguri ulei de floarea soarelui (oil)
-2 cepe mari (onion)
-2 oua mari (eggs)
-½ lingurita zahar (sugar)
-½ lingurita cimbru uscat (dried thyme)
-1 lingurita sare grunjoasa (salt)
-1 lingurita rasa piper macinat (ground pepper)

Mod de preparare pate de ficat

Cum se face pateul de pui urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube,

-ficateii de pui se curata, se spala cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga,
-ceapa se taie fideluta, iar sunculita afumata se taie feliute,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajeste putin sunca pana incepe sa-si lase grasime,
-se adauga ceapa cu un praf de sare si zahar si se amesteca pe foc pana devine sticloasa,
-se adauga ficateii intregi si se prajesc pana se albesc si nu mai lasa sange,
-se stropesc cu vin si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru,
-cand vinul a scazut se adauga ouale intregi si se amesteca repede si bine pana ce oul s-a incorporat in compozitie,
-compozitia se tine pe foc pana se leaga apoi se opreste focul,
-se pune compozitia de pate calda intr-un vas si se mixeaza cu un mixer vertical pana devine pasta,
-se poate adauga dupa gust putin unt pentru a fi mai cremos, apoi se asaza intr-un castron si se orneaza cu feliute de castraveti murati, gogosari in otet, sau frunze de patrunjel,
-se pastreaza la rece si se serveste oricand ca o gustare intins pe felii de paine, aperitiv rece alaturi de alte aperitive, mancare principala alaturi de diverse salate.
Alte retete traditionale romanesti, retete de aperitive aici, retete de pate aici, pofta buna!
Pate de casa reteta traditionala taraneasca fara e-uri si conservanti preparat cu ficat pui pasare ceapa ulei oua sunca afumata retete aperitive mancare,

15 iunie 2021

Uscatele reteta

Reteta Uscatele Dobrogene Rapide Retete Minciunele Sau Fundite Fragede Crocante Dulci Si Aromate


Uscatele reteta de casa retete dobrogene gogosi minciunele fundite ciurigai scoruse desert dulce patiserie,

Un desert de casa foarte bun si simplu de realizat pe baza de faina, oua, ulei, amoniac stins in otet, prajite la tigaie si pudrate cu zahar vanilat, este urmatoarea reteta traditionala de uscatele dobrogene sau minciunele, fundite, gogosele, ciurigai, scoruse, avand diverse denumiri in functie de zona de preparate, retete dulciuri si deserturi de patiserie super bune, dulci si aromate, fragede si pufoase.



Ingrediente uscatele dobrogene

-450g faina
-50g zahar pudra vanilat
-2 oua
-½ lingurita sare
-200ml iaurt gras
-150ml ulei
-1 lingurita otet
-½ lingurita amoniac
-ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare minciunele dobrogene

Cum se fac uscatelele urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, ingredientele sunt pentru 80-100 uscatele in functie de grosimea si marimea lor, reteta video este aici,

-intr-un castron se pune o parte din faina, se face o gropita la mijloc si se sparg ouale,
-se adauga sare, iaurt si ulei, dupa care se amesteca toate ingredientele,
-se adauga amoniac stins in otet si se amesteca bine pana cand se incorporeaza in compozitie,
-se adauga treptat restul de faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat elastic care se poate modela usor,
-se imparte aluatul in 3 bucati si se unge blatul cu foarte putin ulei,
-se intinde cu sucitorul prima bucata de aluat sub forma unui dreptunghi potrivit de subtire, dupa care se taie cu o rola speciala de patiserie fasii lungi 10cm si late de 3cm,
-in mijlocul fiecarei fasii se face o taietura prin care se trece un capat pe o parte si se scoate pe cealalta parte, rezultand o frumoasa uscățică ca o fundiță,
-se procedeaza asemanator cu restul de aluat pana cand se obtin o multitudine de fundite frumos innodate,
-se pune o tigaie cu ulei la incins, dupa care se prajesc uscatelele pe ambele parti pana cand sunt frumos rumenite,
Uscatele la tigaie reteta de casa retete gogosi minciunele fundite ciurigai scoruse desert dulce patiserie,

Minciunele prajite reteta de casa retete dobrogene gogosi uscatele fundite ciurigai scoruse desert dulce patiserie,

Uscatele prajite reteta de casa retete dobrogene gogosi minciunele fundite ciurigai scoruse desert dulce patiserie,

-dupa ce s-au prajit se scot cu o paleta intr-o farfurie, se lasa 2 minute cat timp punem alt rand de minciunele la prajit, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat,
Gogosele reteta de casa retete dobrogene uscatele minciunele fundite ciurigai scoruse desert dulce patiserie,

Uscatele sau minciunele reteta de casa retete dobrogene gogosi fundite ciurigai scoruse desert dulce patiserie,

-se continua asemanator pana cand sunt gata toate, se pudreaza frumos cu zahar si apoi se aranjeaza frumos pe un platou.
Uscățele, un desert minunat, fraged si crocant in acelasi timp, nu foarte dulce, aromat si delicat care te incanta cu gustul lor special. Uscatele sau minciunele, desertul copilariei noastre, un preparat traditional romanesc, gustat si apreciat de toata lumea, atat de cei mici dar si de cei mari. Uscatelele merg foarte bine servite cu un pahar de lapte rece sau un pahar de iaurt bun. Alte retete traditionale romanesti, retete de uscatele aici, retete de patiserie aici, retete de deseruri aici, pofta buna!

Minciunele reteta de casa retete dobrogene gogosi uscatele fundite ciurigai scoruse desert dulce patiserie mancare,

Fundite reteta de casa retete dobrogene gogosi uscatele minciunele ciurigai scoruse desert dulce patiserie,