27 mai 2021

Prajitura Negresa reteta

Retete Desert Prajitura Negresa Pufoasa Cu Glazura De Ciocolata Reteta De Casa


Prajitura negresa reteta de casa la cuptor cu glazura de ciocolata preparata cu lapte oua zahar cacao unt retete prajituri glazurate desert dulce mancare,

Reteta negresă cu ciocolata sau chocolate brownie recipe, desert prajitura negresa cu glazura de ciocolata, preparata de casa cu lapte, oua, zahar, cacao si unt, coapta la cuptor, dulce si pufoasa, retete prajituri negrese glazurate.


Ingrediente prajitura negresa

-600g zahar
-300g unt
-300g faina
-250ml lapte
-100g cacao
-5 oua
-1 pliculet praf de copt
-1 lingurita esenta de rom
-¼ lingurita sare

Ingrediente glazura de ciocolata

-100g zahar
-50g unt
-50g cacao
-10 linguri lapte

Mod de preparare prajitura negresa de ciocolata

Cum se face prajitura negresa, reteta video este aici, ingredientele sunt pentru o tava de cuptor de 35/24cm, urmareste pas cu pas reteta mea de negresa glazurata,
-in primul rand se prepara compozitia prajiturii,
-faina se amesteca cu praful de copt si se cerne,
-zaharul se amesteca cu cacao,
-tava de cuptor se unge cu unt,
-intr-o craticioara se pune laptele si untul si se amesteca pe foc pana cand untul este topit,
-se presara putina sare si se incorporeaza apoi zaharul si cacaoa si se da in clocot,
-se ia craticioara de pe foc si din compozitia rezultata se scoate o cana de 250ml,
-intr-un castron se bat spuma ouale cu un praf de sare,
-in compozitia calduta de cacao se incorporeaza treptat ouale apoi faina,
-se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 20 minute la 180 grade celsius,
-dupa 15 minute se verifica compozitia permanent iar cand aceasta nu mai este lipicioasa se scoate din cuptor,
-peste ea fierbinte se toarna cana oprita si se lasa sa se raceasca bine,
-cand prajitura este rece se portioneaza, se asaza pe platou si se prepara glazura de ciocolata,
-intr-un ibric se pune, lapte, unt, zahar si cacao, se amesteca pe foc si se da in clocot,
-se toarna glazura de ciocolata fierbinte peste negresa, apoi dupa gust se poate presara fulgi de nuca de cocos,
-prajitura se serveste rece fiind un desert pufos, gustos si consistent, cine iubeste ciocolata o sa indrageasca imediat aceasta prajitura cu glazura de ciocolata.
Prajitura negresa cu glazura de ciocolata reteta de casa cu lapte oua zahar cacao unt retete prajituri glazurate desert dulce mancare,

Alte retete traditionale romanesti, retete deserturi si prajituri aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!
Prajitura negresa cu ciocolata reteta de casa cu glazura lapte oua zahar cacao unt retete prajituri desert dulce mancare,

23 mai 2021

Crema de zahar ars reteta

Retete Culinare Crema De Zahar Ars La Cuptor Reteta Clasica De Casa Veche Taraneasca


Crema de zahar ars reteta creme brulee la cuptor clasica veche cu lapte oua vanilie rom retete tort prajitura desert dulce mancare sos caramel,

Reteta crema de zahar ars sau creme brulee recipe, un desert dulce cremos si foarte gustos si racoros preparat la cuptor cu lapte, oua, zahăr, esenta de vanilie si rom si servit rece, retete deserturi, prajituri si torturi de casa simple si rapide.

Cremă de zahăr ars reteta creme brulee la cuptor clasica veche cu lapte oua zahar vanilie rom retete tort prajitura desert dulce mancare sos caramel,

Ingrediente crema de zahar ars

-1 L lapte
-7 oua
-120g zahat tos
-1 pliculet zahar vanilat
-1 lingura esenta de rom
-1 lingura esenta de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie mica
-¼ lingurita sare

Mod de preparare crema de zahar ars la cuptor

Cum se face crema de zahar ars, urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici, ingredientele sunt pentru 4-6 portii,

-intr-o cratita de 2 L se pun 60g zahar tos si se caramelizeaza usor pe foc fara sa se arda si sa devina amarui,
-se opreste focul si inclinand craticioara se tapeteaza peretii ei cu un strat de zahar caramel,
-se lasa sa se raceasca bine pana cand stratul de zahar ars incepe sa crape bine, pentru a grabi procesul se poate introduce cratita in frigider,
-in acest timp se prepara compozitia de zahar ars, intr-un castron incapator se pun 7-10 oua, sare, zahar vanilat, esente de vanilie si rom, coaja rasa de lamaie si restul de zahar tos,
-se mixeaza ouale bine apoi se adauga laptele si se mai mixeaza putin,
-se poate folosi lapte proaspat de vaca fiert inainte si racit, sau lapte pasteurizat din magazine,
-cand stratul de zahar ars a crapat bine se pune compozitia de lapte si oua, se da la cuptor pentru 40 minute la 180 grade celsius,
-cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine dupa care se pastreaza la frigider pentru a se raci bine inainte de a o manca,
-cand este bine racita se pune un platou deasupra si se intoarce cratita rasturnand crema de zahar ars,
-se poate servi ca un tort sau prajitura, ornata dupa gust si imaginatie,
-se poate orna cu frisca, se portioneaza si se serveste cu mult sos de zahar ars.
Alte retete traditionale romanesti, retete de deserturi si prajituri aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!
Crema de zahar ars la cuptor reteta creme brulee cu lapte oua vanilie rom retete tort prajitura desert dulce mancare sos caramel,

Crema de zahar ars reteta creme brulee la cuptor cu lapte oua vanilie rom retete tort prajitura desert dulce mancare sos caramel,

Creme brulee recipe reteta crema de zahar ars la cuptor cu lapte oua vanilie rom retete tort prajitura desert dulce mancare sos caramel,