12 februarie 2021

Salata de sfecla rosie reteta

Retete Culinare Salata De Sfecla Rosie Fiarta La Aburi Cu Hrean In Otet Reteta Traditionala De Casa


Salata de sfecla rosie reteta traditionala de casa dobrogeana cu sfecle rosii fierte la aburi in vas zepter taiate cubulete si asezonate cu ulei si otet servita cu hrean in otet retete culinare salate de post vegetariene sanatoase in cure si diete cu legume,

Cum se face salata de sfecla rosie, un preparat culinar de culoare rosie foarte gustos si sanatos servit simplu vegetarian sau langa fripturi sau gratare de carne, salată de sfeclă roșie fiarta la aburi si dreasa cu hrean in otet, o mancare minune pentru sanatate!


Ingrediente salata de sfecla rosie cu hrean

-1kg sfecla rosie mica
-1 lingura ulei
-2 linguri otet
-½ lingurita sare
-hrean in otet pentru servit
-branza feta pentru servit

Mod de preparare salata de sfecla rosie fiarta la aburi

Cum se face salata de sfecla rosie urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-sfecla rosie se alege micuta ca sa fiarba mai repede dar si pentru ca are un gust mai bun, se spala bine cu apa rece si se pune intr-un vas de gatit la aburi, eu am folosit un vas zepter,
-se pune apa in vasul de jos, se asaza deasupra vasul cu sfeclă, se acopera cu capac si se fierb timp de 1-2 ore, pana cand intra furculita usor in ele,
Sfecla rosie fiarta la aburi reteta de casa in vas zepter retete culinare salate de post cu legume vegetariene sanatoase in cure si diete,

-cand sunt fierte se lasa putin sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se taie dupa preferinta cuburi, cubulete, rondele sau feliute, sau se dau pe razatoarea mare,
-se adauga dupa gust sare, ulei si otet si se amesteca,
-se serveste imediat sau se pastreaza la rece in frigider pana la servire,
-salata de sfecla rosie merge servita cu hrean in otet, se pun 1-2 linguri de hrean in otet peste salata de sfecla si se amesteca, hreanul ii da un gust minunat,
-salata de sfecla mai merge servita si cu branza feta, se sfarama intre degete branza feta peste salata si se amesteca usor, brânza ii da un gust delicios,
-hreanul ras cu otet se prepara foarte simplu reprezentand un sos si un dressing bun la orice, se curata hreanul radacina si se rade pe razatoarea mica, apoi se pune intr-un borcan si se amesteca dupa gust cu putina sare, zahar, otet si se completeaza cu apa.
Alte retete traditionale romanesti, retete de salate aici, retete vegetariene aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, retete pentru imunitate aici, poftă bună!
Salata de sfecla rosie reteta traditionala de casa dobrogeana cu sfecle rosii fierte la aburi in vas zepter rase si asezonata cu ulei si otet si servita cu hrean in otet retete culinare salate de post vegetariene sanatoase in cure si diete cu legume,

Salata de sfecla rosie cu branza feta reteta traditionala de casa dobrogeana cu sfecle rosii fierte la aburi in vas zepter taiate cuburi si asezonate cu ulei si otet servita cu hrean in otet si brânză retete culinare salate de post vegetariene sanatoase in cure si diete cu legume,

11 februarie 2021

Ciusca murata reteta

Retete Culinare Ciusca Sau Ardei Iute Murat In Saramura Cu Otet Pentru Iarna Reteta De Casa


Ciusca murata reteta de casa pentru iarna traditionala cu ardei iute murat la borcan sau sticla in saramura cu otet fara fierbere retete culinare conserve si muraturi dobrogene,

Cum se pune ciusca iute la murat pentru iarna, reteta simpla de ardei iuti murati la sticla sau borcan fara fierbere in saramura cu otet, retete conserve si muraturi traditionale dobrogene de casa.


Ingrediente ciusca iute murata pentru iarna

-1kg ardei iute proaspat
-500ml otet alb 9 grade
-500ml apa
-2 linguri zahar tos
-1 lingura sare mare neiodata
-3 foi de dafin mari
-3 lingurite piper negru boabe
-3 borcane inalte 800ml

Mod de preparare ardei iute murat pentru iarna

-se alege ciusca iute sau ardei iute dupa gust si preferinta atat ca marime cat si culoare, dar trebuie sa fie proaspat si fraged fara lovituri sau zgarieturi,
-li se taie coditele si se spala cu apa rece, apoi se lasa intr-un vas cu apa rece pana se pune saramura la fiert,
-intr-o craticioara se pune cantitatea de apa si otet, zahar si sare mare pentru murături, se amesteca bine si se fierbe timp de un minut,
-borcanele si capacele se spala bine cu apa calda si se scurg,
-se pune in fiecare borcan cate o lingurita de piper boabe apoi se asaza ciușca cat de bine ca sa incapa cat de multa,
-printre ardei se pun foile de dafin, apoi se umplu borcanele cu saramură calda pana sus si se inchid bine capacele,
-se intorc borcanele cu capacele in jos pentru a verifica daca sunt bine inchise, apoi se intorc invers si se lasa la murat, in minim trei saptamani sunt gata si tin fara probleme peste doi ani, raman tari si nu se inmoaie.
Alte retete traditionale romanesti, retete conserve si muraturi de casa pentru iarna aici.
Ardei iute murat reteta de casa pentru iarna traditionala cu ciusca iute murata la borcan sau sticla in saramura cu otet fara fierbere retete culinare conserve si muraturi dobrogene,

Ciusca murata pentru iarna reteta de casa traditionala cu ardei iute murat la borcan sau sticla in saramura cu otet fara fierbere retete culinare conserve si muraturi dobrogene,