11 august 2021

Castraveti murati de vara reteta

Retete Castraveti Cornison Murati In Saramura La Soare Pentru Vara Reteta De Casa


Castraveti murati de vara reteta de casa acriti rapid in saramura la soare retete muraturi naturale,

Cum se pun castravetii de vara la murat. Gata in doar trei zile fara efort, acri si sarati atat cat trebuie, foarte buni, gustosi, tari, crocanti, aromati, castraveti cornison pusi la murat in saramura si acriti rapid la soare, reteta taraneasca veche preparata acasa natural in orice bucatarie fara E-uri si conservanti, retete culinare muraturi de casa traditionale romanesti.


Ingrediente castraveti murati de vara

-castraveti de gradina tari si sanatosi (cucumber)
-apa (water)
-sare mare neiodata pentru murături (salt)
-optional ardei iute (hot pepper)
-optional catei de usturoi (garlic cloves)
-marar cu seminte (dill with seeds)

Mod de preparare castraveti murati in saramura

Cum se fac castravetii murati de vara urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-castravetii se spala bine cu apa rece si se curata de codite si orice corp strain,
-se pun apoi intr-un vas cu apa rece si se lasa 30 minute sa se invioreze,
-in acest timp se face saramura din apa si sare, la un litru de apă se pune o lingura plina de sare, se pune pe foc si se fierbe 2 minute,
-intr-un borcan incapator se pun 3 manunchiuri de marar verde sau uscat cu seminte,
-cativa catei de usturoi curatati de coaja, un ardei iute, apoi se asaza castravetii cat mai bine ca sa incapa cat mai multi,
Castraveti murati de vara preparare reteta,

-la final se completeaza cu saramura calda pana se umple borcanul,
-se pune borcanul cu castraveți intr-un loc calduros, sau intr-un loc insorit, se acopera borcanul partial cu un capac sau o farfurioara,
Castraveti la murat in saramura reteta,

Castraveti murati la soare reteta de casa acriti rapid in saramura de vara retete muraturi naturale,

-se vantura de doua ori pe zi in primele 3 zile pentru a se acri mai repede, dar si pentru a nu se intinde zeama,
-dupa ce s-au acrit se acopera bine cu capac si se tin intr-un loc mai racoros, chiar si la frigider,
-se servesc ca garnitura langa orice fel de mancare gatita in special felul doi, gustari, sandwich, shaoma, etc.
Alte retete traditionale romanesti, retete de muraturi aici, retete de castraveti murati aici, pofta buna!

Castraveti murati in saramura reteta de casa acriti rapid de vara la soare retete muraturi naturale,