05 aprilie 2021

Ciuperci cu usturoi reteta

Retete Culinare Ciuperci Cu Usturoi Prajite Rapid La Tigaie Reteta De Post



Ciuperci cu usturoi de post reteta rapida la tigaie prajite sote in ulei marar patrunjel vin piper boia retete culinare mancaruri cu legume,

Cum se fac ciupercile cu usturoi de post, reteta ciuperci champignon prajite rapid la tigaie fara unt, doar cu ulei, usturoi, vin, piper, boia, cimbru, marar si patrunjel, o mancare gustoasa si sanatoasa, o garnitura simpla pentru o friptura sau un gratar de carne.


Ingrediente ciuperci cu usturoi

-400g ciuperci champignon
-50ml ulei de floarea soarelui
-50ml vin alb demisec
-3 catei de usturoi
-1 crenguta patrunjel verde
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei afumata dulce
-½ lingurita marar uscat
-½ lingurita patrunjel uscat

Mod de preparare ciuperci cu usturoi de post

-cea mai simpla si mai rapida reteta cu ciuperci este urmatoarea reteta de ciuperci sote sau ciuperci cu usturoi, ciuperci prajite de casa, reteta video este aici, cum se procedeaza pas cu pas:
-ciupercile champignon de preferinta proaspete si micute ca sa fie gatite intregi se spala bine sub jet de apa rece,
-usturoiul se curata si se taie marunt,
-patrunjelul verde se taie si el tot marunt,
-sarea, condimentele si plantele aromatice se pun pe o farfurioara,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se pun ciupercile intregi daca sunt micute, sau taiate pe jumatate daca sunt mai mari,
-se amesteca ciupercile pe foc iar dupa un minut se pune usturoiul taiat marunt,
-dupa inca un minut se stropesc ciupercile cu vin si se gatesc la foc tare trei minute,
-se adauga sare, boia, cimbru, piper, marar, patrunjel si usturoi si se continua gatirea inca 1-2 minute pana cand zeama scade si ciupercile incep sa se prajeasca,
-la final se presara patrunjel verde tocat marunt, se amesteca si se opreste focul,
-se servesc calde ca o mancare de post, cu piure de cartofi de post asa cum le-am servit eu, sau ca o garnitura langa o bucata de carne.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu ciuperci aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, retete de garnituri aici, poftă bună!
Ciuperci cu usturoi de post reteta rapida la tigaie prajite sote in ulei marar patrunjel vin piper boia retete culinare mancaruri cu legume,

03 aprilie 2021

Ciorba de stevie reteta

Retete Culinare Ciorba De Stevie Taraneasca De Post Cu Legume Si Fidea Acrita Cu Bors Reteta De Casa


Ciorba de stevie reteta de casa taraneasca de post cu legume ceapa morcovi ardei cartofi rosii fidea marar patrunjel leustean retete culinare mancare ciorbe borsuri,

Cum se face ciorba de stevie, reteta borș sau ciorbă taraneasca de post cu ștevie proaspata si legume, ceapa, cartofi, morcovi, rosii, ardei, marar, patrunjel, leustean si fidea, acrita cu bors, retete culinare ciorbe si borsuri romanesti gatite acasa.



Ingrediente ciorba de stevie

-3 legaturi stevie proaspata
-1 ceapa
-1 morcov
-1 ardei gras
-1 cartof mare
-1 mana fidea
-400g rosii cubulete la conserva
-50ml ulei
-1L apa
-1L bors acru de casa
-1 crenguta patrunjel verde
-1 lingurita leustean uscat
-1 lingurita marar uscat
-1 lingurita patrunjel uscat
-1 lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare ciorba de stevie de post

-frunzele de stevie tanara se spala bine cu apa rece, se curata de nervuri si se rup pe jumatate,
-legumele se curata si se spala cu apa rece,
-ceapa se taie marunt,
-ardeiul si morcovul se taie cubulete,
-cartoful se taie cuburi potrivit de mari,
-borsul se pune separat intr-o craticioara sa fiarba,
-in oala de ciorba se incinge putin ulei si se calesc 2-3 minute legumele,
-se presara putina sare peste ele si se amesteca in uleiul incins pana isi schimba culoarea,
-apoi se adauga apa cat sa le acopere si se fierb la foc potrivit acoperite cu capac timp de 15 minute,
-dupa acest timp se adauga conserva de rosii cubulete si se continua fierberea inca cinci minute,
-se pune borsul fierbinte, se potriveste de sare, se adauga fidea, marar, leustean si patrunjel uscat,
-dupa doua minute se pune stevia si se continua fierberea inca 2-3 minute,
-la final se adauga patrunjel verde si se opreste focul,
-ciorba de stevie se serveste calda cu paine de casa sau mamaliga si un ardei iute alaturi, dar foarte buna este si rece, reteta video este aici.
Alte retete traditionale romanesti, retete ciorbe si borsuri aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, retete cu stevie aici, pofta buna!
Ciorba de stevie de post reteta de casa taraneasca cu legume ceapa morcovi ardei cartofi rosii fidea marar bors patrunjel leustean retete culinare mancare ciorbe borsuri mamaliga,

Ciorba de stevie taraneasca reteta de casa de post cu legume ceapa morcovi ardei cartofi rosii fidea bors marar patrunjel leustean retete culinare mancare ciorbe borsuri mamaliga,