09 ianuarie 2022

Ciorba radauteana cu curcan reteta

Reteta Ciorba Radauteana Cu Carne De Curcan Retete Supe Si Ciorbe Dietetice


Ciorba de burta sau radauteana cu carne de curcan reteta traditionala dreasa cu oua smantana otet hrean si usturoi retete supe si ciorbe a la grec,

Reteta ciorba de burta cu carne de curcan sau ciorba radauteana cu carne de curcan, rețetă supa de curcan dreasa cu oua, otet, smantana sau iaurt, mujdei de usturoi si hrean in otet, servita calda cu paine proaspata de casa si ardei iute, retete supe si ciorbe traditionale romanesti facute acasa pentru o masa mai dietetica de Revelion, Pasti sau Craciun, cum se face ciorba de curcan urmareste reteta mea, carnea este de la un curcan mic de 5 kg.

Ciorba de burta sau radauteana cu carne de curcan reteta traditionala dreasa cu oua smantana otet hrean si usturoi retete supe si ciorbe a la grec,

Ingrediente ciorba radauteana cu curcan

-1 piept de curcan
-2 pulpe de curcan
-1 ceapa mare
-4 morcovi tineri
-1 pastarnac radacina
-1 patrunjel radacina
-1 telina mica
-1 lingurita sare dupa gust
-2-4 oua pentru dres
-4 L apa pentru fiert
-otet pentru servit
-ardei iute pentru servit
-mujdei de usturoi pentru servit
-hrean in otet pentru servit
-smantana sau iaurt pentru servit

Mod de preparare ciorba de burta cu curcan

-pentru ciorbă am folosit pieptul si pulpele de la un curcan de 5 kg,
-se pune carnea de curcan intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa,
-se fierbe la foc potrivit 60 minute sau pana cand este bine fiarta,
-cand se formeaza spuma se spumeaza si se pun legumele intregi,
-se scoate carnea cand este bine fiarta, se dezoseaza si se taie fasii,
-zeama se strecoara si se pune inapoi in oala, se adauga si carnea fasii,
-se da in clocot supa si se potriveste gustul de sare,
-se drege supa cu oua batute spuma cu un praf de sare si putina apa rece,
-se poate drege supa direct in oala cu smantana si otet, dar mie imi plac adaugate in farfurie,
-se amesteca bine supa si se pune fierbinte in farfurie,
-se drege dupa gust cu smantana, usturoi si hrean in otet, se mai adauga otet daca mai este nevoie si se mananca cu paine proaspata si rondele de ardei iute,
-pentru o culoare mai galbena se drege numai cu galbenusuri,
-eu am servit ciorba dupa Revelion ca o ciorba de burta la masa de Sfantul Ion.
Alte retete traditionale romanesti, retete supe si ciorbe aici, retete mancare cu carne aici, retete de Craciun aici, retete de Pasti aici, pofta buna!
Ciorba de burta sau radauteana cu carne de curcan reteta traditionala dreasa cu oua smantana otet hrean si usturoi retete supe si ciorbe a la grec,

Ciorba de burta sau radauteana cu carne de curcan reteta traditionala dreasa cu oua smantana otet hrean si usturoi retete supe si ciorbe a la grec,

Ciorba de burta sau radauteana cu carne de curcan reteta traditionala dreasa cu oua smantana otet hrean si usturoi retete supe si ciorbe a la grec,

08 ianuarie 2022

Tort de ciocolata reteta

Tort De Ciocolata Cu Blat Pufos De Pandispan Si Crema De Fineti Cu Mascarpone Si Frisca Reteta Prajitura Desert


Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,

Un tort de casa cu diametrul de 17 cm, cu blat de pandispan alb de vanilie, miez de nuca si crema de fineti cu mascarpone si frisca, reteta tort festiv facut acasa cu un gust sublim, foarte pufos, dulce si cremos, cu multa crema de ciocolata, un desert si o prajitura super buna pentru orice ocazie, dar in special pentru Pasti, Craciun si Revelion.

Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,

Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,


Ingrediente tort cu crema de fineti si mascarpone

-blat de tort: 3 oua, 100g faina, 150g zahar, ½ lingurita sare, ½ lingurita praf de copt, 1 lingurita ulei, 1 lingurita esenta de vanilie,
-sirop pentru insiropat: 300ml apa, 2 linguri zahar tos, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita esenta de migdale,
-frisca: 100ml frisca lichida, 1 lingurita zahar pudra,
-crema de ciocolata: 500g mascarpone, 400g finetti, frisca batuta, 30g miez de nuca,

Mod de preparare tort de ciocolata

Cum se face tortul de ciocolată urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-in primul rand se face blatul de tort din pandispan alb, este bine sa se faca cu 1-2 zile inainte de montarea tortului pentru a nu fi prea proaspat, dar merge si asa,
-se procedeaza ca la orice pandispan clasic, se separa ouale albusuri de galbenusuri in doua castronele,
-se adauga in fiecare castronel cate un praf de sare, zaharul jumate jumate,
-peste galbenusuri se picura putin ulei si esenta de vanilie,
-se mixeaza fiecare separat pana se obtine o bezea de albusuri tare si o crema de galbenusuri cremoasa,
-se amesteca ambele creme aerat apoi se incorporeaza treptat faina amestecata inainte cu praful de copt, 
compozitia finala trebuie sa fie cremoasa si aerata,
-se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 17 cm si se da la cuptor pentru 40 minute la 180 grade celsius, sau pana cand este gata,
-cand este gata se opreste cuptorul si se lasa in cuptor doua ore, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine,
-cand este rece se scoate din forma si se pastreaza invelit in hartie pana la folosire cand se taie in 3-4 foi de blat de tort,
Pandispan reteta de casa pentru blat de tort prajitura desert pufos,

Blat de tort de pandispan reteta de casa,

-miezul de nuca se baga la cuptor zece minute la 180 grade celsius, apoi se lasa sa se raceasca si se marunteste,
Miez de nuca reteta nuci coapte la cuptor retete de casa,

-siropul se face din apa si zahar, se fierbe cinci minute, se raceste si se adauga dupa gust esenta de vanilie si migdale,
-frisca lichida se pune rece de la frigider intr-un castronel, se adauga putin zahar pudra si se mixeaza pana se intareste, apoi se pastreaza la frigider pana la folosire,
-crema de mascarpone cu fineti se prepara foarte simplu, se pune branza mascarpone intr-un castron si se mixeaza un minut,
-se incorporeaza frisca apoi treptat si fineti tinut la temperatura camerei sa nu fie prea tare, se mixeaza compozitia pana devine cremoasa,
Crema de ciocolata cremoasa reteta de tort cu fineti mascarpone si frisca retete creme torturi prajituri deserturi,

-tortul se monteaza foarte simplu, se pune partea de sus a blatului cu taietura in sus si se insiropeaza cu 4-5 linguri de sirop rece,
-se pun 4-5 linguri de crema si se niveleaza apoi se presara pe toata suprafata 2-3 lingurite cu miez de nuci,
-se acopera cu o foaie de tort si se procedeaza identic, deasupra se acopera tortul cu alta foaie de tort care se insiropeaza si se inveleste tortul atat deasupra cat si lateral cu multa cremă,
Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,

Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,

-se orneaza cu miez de nucă si moturi de crema de ciocolata sau frișcă,

Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,

Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,

-se pastreaza la rece la frigider cateva ore bune sau pana a doua zi cand se poate servi.
Alte retete traditionale romanesti, retete de torturi si prajituri aici, retete de Craciun aici, retete de Pasti aici, retete de patiserie aici, pofta buna!
Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,

Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,

Tort de ciocolata reteta cu blat de pandispan si crema de fineti cu mascarpone si frisca retete desert prajitura dulce cu nuca torturi prajituri deserturi,