02 noiembrie 2021

Placinta de mere reteta

Reteta Placinta De Mere Cu Scortisoara Retete Desert Placinte De Casa Cu Fructe


Placinta de mere reteta de casa de post la cuptor cu scortisoara retete placinte cu fructe desert dulce prajitura mancare gustare,

Reteta placinta de mere facuta acasa, un desert de post dulce, gustos, aromat si parfumat, pufos si crocant, foarte bun servit cald si rece, retete placinte cu fructe, deserturi traditionale romanesti de casa. Urmatoarele ingrediente sunt pentru o tava de cuptor 24/35cm cu trei suluri duble de plăcintă.

Placinta de mere de casa reteta de post la cuptor cu scortisoara retete placinte cu fructe desert dulce prajitura mancare gustare,

Placinta de mere de post reteta de casa la cuptor cu scortisoara retete placinte cu fructe desert dulce prajitura mancare gustare,

Ingrediente placinta de mere

-6 mere rosii acrisoare
-1 pachet foi de placinta (400g)
-50ml ulei de floarea soarelui
-9 lingurite zahar tos
-2 lingurite zahar pudra
-3 lingurite scortisoara macinata
Mere rosii reteta de casa retete cu fructe,

Mod de preparare placinta de mere dobrogeana

-cum se face placinta cu mere urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pachetul cu foi de placinta se dezgheata complet, dupa care se desfac usor toate foile,
-merele se curata de coaja si cotor,
-se iau cate 4 foi de placinta si se asaza una peste cealalta, stropite in prealabil cu putin ulei,
-peste foaia de placinta de deasupra se presara 1 lingurita de zahar tos, apoi se rad pe toata suprafata doua mere pe razatoarea mare,
-peste merele rase se presara 2 lingurite de zahar tos si 1 lingurita de scortisoara macinata,
-se indoaie foarte putin capetele laterale si apoi se ruleaza strans din ambele sensuri pana cand cele 2 rulouri se vor intalni la mijloc si vor forma un sul de placinta dublu,
-se procedeaza asemanator cu celelalte foi de placinta din care vor rezulta inca 2 suluri de placinta,
-dintr-un pachet de foi de placinta vor rezulta 3 suluri de placinta a cate 4 foi fiecare,
-se asaza sulurile de placinta unul langa celalalt intr-o tava dreptunghiulara, dupa care se stropesc si se ung cu putin ulei deasupra,
-se coc in cuptorul preincalzit la 250 grade celsius timp de 15-20 minute pana cand se rumeneste frumos, eu am folosit un cuptor electric,
-cand placinta de mere este gata se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar pudra,
Placinta de mere la cuptor reteta de casa de post cu scortisoara retete placinte cu fructe desert dulce prajitura mancare gustare,

-se taie bucati si se mananca calda, dar si dupa ce s-a racit, fiind deosebit de gustoasa si de aromata in ambele variante.
Placinta sul reteta cu mere de casa de post la cuptor cu scortisoara retete placinte cu fructe desert dulce prajitura mancare gustare,

Placinta cu mere sau strudel de mere, un preparat delicios, un desert minunat binevenit oricand. Alte retete traditionale romanesti, retete de placinte aici, retete de patiserie aici, retete deserturi si prajituri aici, retete de post si preparate de post aici, pofta buna!
Placinta cu fructe reteta cu mere de casa de post la cuptor cu scortisoara retete placinte desert dulce prajitura mancare gustare,

Placinte reteta placinta de mere de casa de post la cuptor cu scortisoara retete desert cu fructe dulce prajitura mancare gustare,

Placinta reteta cu mere de casa de post la cuptor cu scortisoara retete placinte cu fructe desert dulce prajitura mancare gustare,

Placinta de mere cu scortisoara reteta de casa de post la cuptor retete placinte cu fructe desert dulce prajitura mancare gustare,

25 octombrie 2021

Plachie de peste reteta

Plachie De Macrou Reteta De Casa Dobrogeana Pescareasca Retete Plachii Tocane Si Tocanite


Plachie de peste reteta tonaca tocanita de ceapa cu macrou si bulion retete mancare dobrogeana pescareasca,

Reteta plachie de peste macrou, o mancare de peste gatita cu multa ceapa, ulei si bulion, preparata la ceaun dupa o rețetă veche taraneasc pescareasca, servita traditional cu mamaliga si o bautura buna alaturi. Plachia, un preparat culinar romanesc asemanator cu tocana sau tocanita de ceapa si sos tomat, gatit foarte des in bucataria dobrogeana unde este cea mai buna.

Plachie de peste cu mamaliga reteta tonaca tocanita de ceapa cu macrou si bulion retete mancare dobrogeana pescareasca,

Ingrediente plachie de peste

-2 pesti macrou
-50ml ulei pentru gătit
-200ml ulei pentru prăjit pestele
-1kg ceapa
-500ml apa
-140g pasta de tomate
-2 lingurite faina pentru mâncare
-4 linguri faina pentru prajit peștele
-2 foi de dafin
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-½ lingurita boia de ardei dulce
-
½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita piper boabe
-¼ legatura marar si patrunjel verde

Mod de preparare plachie de macrou

Cum se face plachia de peste urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video de plachie este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza pas cu pas, pestele macrou se curata de capete si intestine si se spala cu apa rece, apoi se taie bucati si se presara putina sare peste el,
-ceapa se curata si se taie fideluta, iar faina se dizolva in putina apa ca sa nu faca cocoloase cand se adauga in mancare,
-in primul rand se prajeste pestele, se trec bucatile de macrou prin făină si se prajesc la tigaie in ulei incins pana prinde o culoare frumoasa de prajit,
Macrou prajit reteta de peste la tigaie retete mancare mancaruri preparate romanesti si pescaresti dobrogene,

Peste prajit reteta de macrou la tigaie retete mancare mancaruri preparate romanesti si pescaresti dobrogene,

-cand este prajit in proportie de 90% se scoate pe o farfurie, iar aproximativ 50ml ulei in care a fost prăjit pestele se pune intr-un ceaun,
-se pune ceapa in ceaun cu o lingurita de sare si zahar si se prajeste pana devine sticloasa,
-se procedeaza ca la orice tocăniță de ceapă clasica, dupa ce ceapa se inmoaie se adauga dupa gust bulion, boia, piper, cimbru, dafin si se amesteca,
-dupa un minut se pune faina si dupa ce se amesteca pe foc se completeaza cu apa pana se formeaza un sos legat,
-se fierbe ceapa in sosul tomat timp de 15 minute, apoi se pun bucatile de peste prajit si se continua fierberea inca maxim zece minute,
-cand plachia este gata se presara deasupra verdeata tocata marunt si serveste calda cu mamaliguta sau paine proaspata.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu peste si preparate de peste aici, retete tocane si tocanite aici si aicimancaruri cu carne aici, mancaruri cu legume aici, retete mamaliga aici, pofta buna!
Plachie de macrou reteta tonaca tocanita de ceapa cu peste si bulion retete mancare dobrogeana pescareasca,

Plachie de macrou cu mamaliga reteta tonaca tocanita de ceapa cu peste si bulion retete mancare dobrogeana pescareasca,