Retete Pilaf De Orez Cu Carne De Rata Reteta Taraneasca De
Casa
Cum se face cel mai bun pilaf de orez cu carne de pasare,
reteta pilaf de casa taranesc cu carne de rata, foarte bun si gustos, simplu si
usor de gatit in orice bucatarie, o rețetă de mancare pur romaneasca gatita ca
la mama acasa.
Ingrediente pilaf de rata
-carne de rata -1 cana orez -4 cani supa de carne cu legume -70ml untura de rata -1 lingurita sare -½ lingurita piper boabe
Mod de preparare pilaf de orez cu carne de rata
Cum se face pilaful de rata urmareste reteta mea simpla si
usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
Cum se propcedeaza, in primul rand se parleste bine rața si se spala cu apa
rece, apoi se portioneaza ca orice pasăre, se pune toata carnea in afara de
piept intr-o craticioara si se acopera cu apa, se da in clocot si dupa ce se
spumeaza se adauga cateva legume intregi dupa gust, eu am pus ceapa, morcov,
telina si cartofi. Se fierbe rata pana cand este bine fiarta, apoi se scot
bucatile de carne pentru pilaf si 4 cani de supă, in restul de supa ramasa se
pune o mana de fidea sau taitei si se serveste ca atare ornata cu patrunjel
verde si branza rasa deasupra, foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru pilaf eu am oprit doar pulpe si aripi, iar pieptul
l-am oprit pentru friptura. Cum se face pilaful, se incinge ulei sau untura de
rață intr-o craticioara si se prajesc bucatile de carne, cand sunt frumos
rumenite se scot si in grasimea incinsa se pune o cana de orez si se amesteca
bine pe foc timp de un minut. Se adauga 4 cani de supa, o lingurita de sare si
jumatate lingurita piper boabe si dupa ce se amesteca se fierbe la foc potrivit
pana cand zeama scade in proportie de 80%, apoi se pun bucatile de carne
prajita si se stropeste deasupra cu 2 linguri de ulei incins, se acopera
cratita cu capac si se lasa orezul 20 minute sa se umfle bine, apoi se serveste
cu muraturi, castraveti sau gogosari murati.
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri cu carneaici, mancaruri cu legumeaici, retete de pilafaici, retete cu rataaici, pofta buna!
Reteta Gogosi Umplute Cu Ciocolata Retete Desert De Casa
Rețeta gogosi pufoase, moi si fragede, mult mai bune ca la
gogoserie, rețete gogosi umplute cu ciocolata, preparate cu aluat pregatit fara
mult efort la masina de copt paine, aluatul reuseste 100% si nu este nevoie sa
fii mare bucatar ca sa-ti reuseasca. Daca ai pofta de un desert de casa, dulce,
gustos, pufos, aromat si parfumat, atunci nu rata aceasta reteta de gogosi cu
lapte si oua, umplute cu multa ciocolata alba si neagra, fiind foarte bune
deoarece sunt preparate cu un aluat de cozonac foarte simplu de realizat,
ingredientele sunt pentru 20 gogosi rotunde, eu am
folosit o forma cu diametrul de 8cm. Se servesc calde sau reci ca o gustare
langa un pahar cu lapte simplu sau cu cacao, sau ca desert sau prajitura langa
cuburi de ciocolata, o ceasca de cafea sau cappuccino, cu frisca, sosuri,
toppinguri, etc.
Ingrediente gogosi de casa
-pentru drojdia activata sau maia: 30g drojdie proaspata, 1
lingurita zahar tos, 1 lingurita faina, 50ml lapte, -pentru aluat dospit: 500g faina alba, 200ml lapte, ½ lingurita
sare, 4 linguri zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 50g unt, 1 ou intreg si 1
galbenus de ou, drojdia activata, -pentru umplutura: 1
ciocolata cu lapte alba, 1 ciocolata cu lapte normala, se pot folosi ciocolate
mai cremoase cum ar fi Milka, merge ciocolata de lapte cu gust de trufe, etc. -pentru ornat: 1 lingura zahar pudra vanilat,
Mod de preparare gogosi umplute cu ciocolata
Cum se fac gogosile umplute urmareste reteta mea simpla si
rapida, reteta video este si pe YouTube aici,
-prima data se activeaza drojdia, dar se poate sari acest
pas daca se foloseste drojdie uscata, sunt necesare doar 10g drojdie uscata, -se pune drojdia proaspata intr-un pahar, se adauga 1
lingurita zahar si faina si 50ml lapte cald, se amesteca bine si se acopera
paharul ermetic cu capac pentru 10 minute, in acest timp drojdia o sa creasca
si paharul o sa se umple, -dupa acest timp se pun ingredientele pentru aluatul
dospit, eu am folosit o masina de paineSilverCrest, se pune in vasul masinii
la inceput 200ml lapte cald, apoi jumatate lingurita sare, 4 linguri rase zahăr
tos, 1 ou intreg si 1 galbenus de ou, 50g unt topit la temperatura camerei, 1
pliculet zahar vanilat, 500g făină care se niveleaza frumos, iar deasupra se
toarna maiaua sau drojdia activata, -se inchide capacul masinii si se porneste, se alege
programul pentru aluat si se apasa tasta start, -dupa ce aluatul de gogoși a crescut frumos se pudreaza
bine blatul de lucru cu faina, se rastoarna aluatul si se intinde cu vergeaua
intr-o foaie potrivit de groasa, de aproximativ 1cm grosime, -se taie aluatul pe jumatate si cu o cana sau cu o forma
rotunda se insemneaza aluatul facand cercuri, in fiecare cerc se pun cate 2
cuburi de ciocolată de aceeasi culoare sau diferite, se acopera foaia de aluat
cu ciocolata cu cealalta foaie si cu forma restectiva se taie aluatul rezultand
gogosile, -se lasa 15 minute sa mai creasca pe masa si apoi se prajesc
in baie de ulei incins pana sunt usor rumenite, -se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat si se servesc
imediat cat sunt calde sau dupa ce s-au racit, se pastreaza proaspete mai multe
zile. Alte retete traditionale romanesti, retete deserturi si
prajituriaici, retete de patiserieaici, pofta buna!