27 septembrie 2021

Jumari si untura de rata reteta

Reteta Jumari Si Untura Din Grasime De Rata Prajita Retete Gustari Fripturi Aperitive


Jumari de rata reteta de casa din grasime de rață prajita retete mancare aperitiv gustare jumara cu paine si usturoi,

Rețetă jumări de rață prajite simple, servite calde sau reci cu paine proaspata si usturoi, reteta de casa rapida pentru mic dejun, aperitiv sau gustare. Cum se fac jumarile de pasare, pui, gaina, gasca sau rata urmareste reteta mea video, cum se face untura de rata vezi rețeta. Jumară, un preparat culinar traditional romanesc foarte bun, gustos, delicios, satios, sanatos, moale si crocant, simplu si usor de gatit acasa in bucatarie, o friptura cu carne si grasime de rata greu de refuzat.

Jumari de rata pe paine reteta de casa din grasime de rață prajita retete mancare aperitiv gustare jumara cu usturoi,

Ingrediente jumari si untura de rata

-grasime de rata de la gat, piept, burta, pulpe, tartita, grăsime simpla sau cu putina carne,
-pentru servit: pâine de casă proaspata, catei de usturoi romanesc, sare si piper dupa gust, optional si mustar,

Mod de preparare jumari si untura din grasime de rata

Cum se fac jumarile de rata urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pentru jumărele eu am folosit grasimea in exces adunata de la o rata de 2kg din care au iesit 150g untură de rață si un castronel mic cu jumari, perfect pentru o gustare rapida de doua persoane,
-cum se procedeaza, se portioneaza rața ca orice pasăre si se aduna tot ce este grăsime care atarna la burtă, gât, târtiță, piept si copane, care apoi se taie bucati,
-se pune o tigaie pe aragaz si se aprinde focul, se pun bucatile de grasime in tigaia calduta si se prajesc la foc potrivit amestecand periodic pana cand acestea scad in volum topindu-se eliminand untura, se prăjesc pana devin aurii,
-cand sunt gata se scopt cu o paleta pe farfurie si se presara deasupra dupa gust sare si piper macinat, se servesc cu usturoi si paine proaspata,
-jumarile se pot face dupa gust mai moi sau mai rumenite si crocante,
-untura de rata rezultata, foarte galbena si frumos mirositoare, se strecoara in borcane, se acopera cu capace si se pastreaza la frigider fiind minunata servita pe felii de paine prajita, sau adaugata in orice mancare gatita dandu-i un gust mai special.
Untura de rata topita reteta de casa din grasime de rață prajita lichida retete unturi uleiuri pentru gatit mancare,

Untura de rata reteta de casa din grasime de rață topita prajita retete unturi pentru gatit mancare,
Alte retete traditionale romanesti, retete de aperitive aici, retete de fripturi aici, retete cu carne aici, retete de jumari aici, retete de untura aici, pofta buna!

Jumari de rata cu paine si usturoi reteta de casa din grasime de rață prajita retete mancare aperitiv gustare jumara jumarele,

Jumari de rata gustare reteta de casa din grasime de rață prajita retete mancare aperitiv gustari jumara cu paine si usturoi,

25 septembrie 2021

Branzoaice reteta

Branzoaice Reteta Dobrogeana De Casa Retete Langosi Sau Placinte Cu Branza Prajite La Tigaie


Branzoaice reteta dobrogeana de casa umplute cu branza si oua prajite in ulei la tigaie retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaica,

Reteta branzoaice dobrogene fragede si pufoase umplute cu branza sarata si oua, o reteta foarte cautata pe litoralul romanesc. Branzoaica, o specialitate culinara romaneasca foarte gustoasa servita rapid ca o mancare stradala, o gustare dar si un desert cald sau rece, un fel de mancare cu multe denumiri in functie de zona de preparare dar si de umplutura folosita, brânzoaice cu brânză, plăcintă cu brânză, langoși cu brânză, prajitura cu branza, etc. Brânzoaică, un produs de patiserie gatit foarte simplu si usor si acasa in bucatarie dintr-un aluat dospit, moale si pufos asemanator cu cel de scovergi sau paine, umplut cu branza dulce sau branza sarata, apoi coapta la cuptor sau prajita la tigaie. Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahar pudra sau tos, unse cu miere de albine sau cu diverse gemuri si dulceturi, mancate alaturi de o cana de iaurt sau lapte. Cum se fac branzoaicele, branzoaice ca la mama acasa sau ca la patiserie urmareste pas cu pas reteta mea, ingredientele sunt pentru 10 branzoiace de dimensiune medie. 

Branzoaice de casa reteta dobrogeana umplute cu branza si oua prajite in ulei la tigaie retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaica,

Brânzoaice reteta dobrogeana de casa umplute cu branza si oua prajite in ulei la tigaie retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaica,


Ingrediente branzoaice de casa

-drojdie activata sau maia: 25g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, 50ml apa,
-aluat de branzoaice: 500g faina alba, 250ml apa, drojdia activata, ½ lingurita sare, 250ml ulei pentru prajit,
-umplutura de branzoaice: 300g branza telemea de vaca sau de oaie, 2 oua,
-cu ce se servesc branzoaicele: cu lapte sau iaurt, pudrate cu zahar pudra vanilat, unse cu miere de albine sau gem,

Mod de preparare branzoaice pufoase 

Cum se face branzoaica urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici.

-mai intai se pregateste maiaua sau drojdia activata, intr-un pahar cu capac se pune drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si faina si se amesteca, apoi se adauga apa calduta si se amesteca bine, se acopera paharul cu capac pentru 10 minute.

-acum se pregateste aluatul dospit, intr-un castron se pun 250ml apa calduta, jumatate lingurita sare, o lingura ulei si drojdia activa, se amesteca si se incorporeaza treptat 500g făină, sau cat cuprinde. Se framanta bine pe blatul de lucru pudrat cu faina, iar cand aluatul nu se mai lipeste de maini se pune in castron si se acopera pentru jumatate de ora, pana isi dubleaza volumul.
-cat timp aluatul este la dospit, se rade 300g branza sarata pentru umplutura si se amesteca cu doua oua, iar uleiul pentru prăjit se pune intr-o craticioara sau intr-un ceaun.
-dupa ce aluatul a crescut se intinde cu vergeaua pe blatul pudrat cu faina intr-o foaie groasa de 0,5 cm, se taie foaia de aluat in forme rotunde de 15cm, eu am folosit un capac mic. Peste fiecare cerc format se pun cate doua lingurite de branza si se inchid branzoaicele presand marginile cu furculita.
Branzoaice de casa preparare reteta,

Branzoaice preparare reteta,

Se lasa sa mai creasca 10 minute timp in care se incinge uleiul pentru prajit, iar un castron incapator cu capac se tapeteaza cu servetele.
-cand uleiul este incins se pun 2-3 branzoaice la prajit, se intorcpe ambele parti iar cand sunt frumos rumenite se scot in castronul tapetat cu servetele ca sa absoarba uleiul in exces, se acopera castronul cu capac pentru a se aburi, sa se inmoaie inainte de a le servi, dar si pentru a le pastra calde.


Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete de suberec aici, retete de placinte aiciretete de deserturi aici, retete de gomboti aici, pofta buna!
Branzoaice dobrogeane reteta de casa umplute cu branza si oua prajite in ulei la tigaie retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaica,

Branzoaica reteta dobrogeana de casa umplute cu branza si oua prajite in ulei la tigaie retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaice,

Branzoaice cu branza reteta dobrogeana de casa prajite la tigaie retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaica,

Branzoaice cu branza sarata reteta dobrogeana de casa prajite tigaie retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaica,

Branzoaice prajite reteta dobrogeana de casa umplute cu branza si oua retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaica,

Branzoaice traditionale reteta dobrogeana de casa prajite retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaica,

Branzoaice romanesti reteta dobrogeana de casa umplute cu branza si oua prajite la tigaie retete langosi placinta gustare desert mancare stradala branzoaica,