18 septembrie 2021

Tocanita de pui cu ceapa si ardei reteta

Tocanita De Ceapa Cu Carne De Pui Reteta Taraneasca Dobrogeana Retete Tocanite De Casa


Tocanita de ceapa cu pui reteta de casa taraneasca cu ardei si sos tomat de bulion retete mancare tocana tocanite traditionale romanesti,

Cum se face cea mai reusita tocanita de ceapa cu carne de pui reteta romaneasca de casa filmata si explicata pas cu pas. O mancare gatita in stil pur romanesc ca la mama acasa, are un gust super bun, cu un sos tomat gros, gustos, cremos, delicios, aromat, parfumat, dulce si picant, iar carnea de pui prajita doar atat cat trebuie pentru a nu-si pierde gustul si dulceata. O tocăniță de ceapă taraneasca dobrogeana preparata la ceaun cu mult marar si servita traditional cu mamaliga si ceva acrituri, gogosari in otet si castraveti murati. O mâncare de top din bucataria noastra traditionala servita ca felul doi, un preparat culinar pe care il mananci oricand cu multa pofta si placere si nu-l poti refuza niciodata, iar gatit dupa rețeta mea reuseste 100%.

Tocanita de ceapa cu pui si mamaliguta reteta de casa taraneasca cu ardei si sos tomat de bulion retete mancare tocana tocanite traditionale romanesti,

Ingrediente tocanita de ceapa cu pui

-2-3 pulpe de pui mari
-1 kg ceapa uscata
-1 ardei capia rosu
-200ml ulei pentru prajit
-3 linguri ulei pentru tocană
-3 linguri pasta de tomate de calitate
-700ml apa
-2 lingurite pline faina
-1 lingurita zahar
-1 lingurita sare
-1 lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita piper macinat sau boabe
-½ lingurita marar uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
-½ lingurita cimbru uscat
-1 foaie de dafin
-½ legatura marar verde
-paine sau mamaliga pentru servit
-gogosari si castraveti in otet pentru garnitura

Mod de preparare tocanita de ceapa cu carne de pui

Cum se face tocanita de pui urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pulpele de pui se parlesc la flacara aragazului pentru un plus de gust, se spala cu apa rece si se portioneaza in 2-3 bucati,
-ceapa se curata si se taie julien, ardeiul kapia se taie fideluta, iar faina se amesteca intr-o cana cu putina apa,
-se incinge ulei suficient intr-un ceaun si se prajesc bucatile de carne de pui pana prind o culoare frumoasa de prajit, dar nu se prajesc de tot,
-cand carnea este pe jumatate prajita se scoate intr-o farfurie si se scoate si din grasimea din ceaun pana mai raman doar 3 linguri,
-se pune toata ceapa in ceaun si se amesteca pe foc in uleiul incins aproximativ cinci minute pana cand aceasta incepe sa scada in volum,
-se adauga sarea si zaharul si se continua prajirea pana cand ceapa devine sticloasa si se inmoaie,
-se pune ardeiul capia, iar dupa inca un minut bulion, dafin, marar, patrunjel, cimbru si piper dupa gust,
-apoi faina dizolvata in apa, se amesteca si se completeaza cu apa,
-nu se face prea zemoasa deoarece mancarea mai trebuie sa fiarba doar 20 minute,
-cand incepe sa fiarba se pun bucatile de carne prajita si se continua fierberea la foc potrivit acoperita partial cu capac,
-cand sosul se leaga, ceapa este bine fiarta, iar carnea de pui bine patrunsa, se opreste focul si se pune mararul verde tocat marunt care merge de minune la aceasta tocanita,
Tocanita de ceapa cu pui si marar reteta de casa taraneasca cu ardei si sos tomat de bulion retete mancare tocana tocanite traditionale romanesti,

Tocanita de ceapa cu pui de casa reteta taraneasca cu ardei si sos tomat de bulion retete mancare tocana tocanite traditionale romanesti,

-reteta de tocanita de ceapa cu pui se serveste calda cu mamaliguta sau paine de casa proaspata si muraturile preferate, cel mai bine merg castravetii si gogosarii murati,
-dar foarte buna este tocănița si rece, mai merge servita cu orez sau pilaf fiind minunata.
Alte retete traditionale romanesti, retete de tocanite aici, mancaruri cu carne aici, mancaruri cu legume aici, reteta mamaliga aici, poftă bună!
Tocanita de ceapa cu pui la ceaun reteta de casa taraneasca cu ardei si sos tomat de bulion retete mancare tocana tocanite traditionale romanesti,

Tocanita de pui reteta de casa taraneasca cu ceapa ardei si sos tomat de bulion retete mancare tocana tocanite traditionale romanesti,

Tocanita de pui cu mamaliguta reteta de casa taraneasca cu ceapa ardei si sos tomat de bulion retete mancare tocana tocanite traditionale romanesti,

16 septembrie 2021

Zacusca de vinete reteta

Zacusca De Vinete Pentru Iarna Reteta De Casa Traditionala Retete Zacuste Romanesti


Zacusca de vinete reteta de casa pentru iarna retete mancare gustare aperitiv conserva vegan post legume vanata ardei gogosari rosii zacuste zakuska cruditati tocana tocanita,

Zacusca de vinete reteta taraneasca pentru iarna explicata pas cu pas, o zacuscă traditionala preparata ca la mama acasa la ceaun cu ulei, rosii, ardei capia, gogosari, condimente si plante aromatice, o mancare, aperitiv si gustare greu de refuzat, o conserva pentru iarnă nelipsita din nicio bucatarie romaneasca, urmatoarele ingrediente sunt pentru aproximativ 5kg zacusca de casa.

Zacusca pe paine reteta mancare vegana gustare aperitiv de post cu legume vinete ardei gogosari rosii retete mancaruri zacuste de casa traditionale romanesti,

Ingrediente zacusca de vinete

-5kg vinete
-2,5kg ardei capia rosu
-2,5kg gogosari rosii
-1kg ceapa uscata
-2 L suc de rosii
-400ml ulei de floarea soarelui
-2 ardei iuti
-2 lingurite sare grunjoasa
-2 linguri zahar tos
-2 lingurite boia de ardei dulce
-1 lingurita piper boabe
-1 lingurita piper negru macinat
-4 frunze de dafin

Mod de preparare zacusca de vinete pentru iarna

-legumele romanesti de buna calitate se spala cu apa rece si se sterg cu servetele,
-vinetele, gogosarii si ardeii se pun pe un gratar sau acasa in bucatarie la aragaz pana sunt bine coapte,
-rosiile se taie felii si se fac suc la blender sau cu un mixer vertical, care apoi se fierbe 10 minute,
-ceapa se curata si se taie marunt,
-vinetele se taie pe jumatate si cu o lingura li se aduna tot miezul,
-ardeii si gogosarii se curata de coaja si seminte si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu vinetele,
-se incinge uleiul intr-un ceaun si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se adauga apoi legumele coapte, vinete si ardei si se amesteca,
-se pune sucul de rosii, sarea, condimentele si plantele aromatice dupa gust,
-se pun ardeii iuti intregi doar despicati pe jumatate si se fierbe zacusca 1-2 ore pana se leaga, pana la consistenta dorita,
-cand este gata se pune fierbinte in borcane si se acopera bine cu capace,
-se fierb borcanele timp de 15 minute intr-un vas cu apa, apoi se se scot din apa si se lasa sa se raceasca singure,
Zacusca de casa reteta pentru iarna retete mancare gustare aperitiv conserva vegan post legume vinete ardei gogosari rosii zacuste zakuska cruditati tocana tocanita,

-cand borcanele sunt reci se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna, incearca si reteta de zacusca cu ciuperci aici.
Alte retete traditionale romanesti, retete de zakuska aici, retete conserve si muraturi aici, retete aperitive si garnituri aici, retete cu legume aici, retete de post si preparate de post aici, retete vegetariene aici, pofta buna!
Zacusca de vinete pentru iarna reteta de casa retete mancare gustare aperitiv conserva vegan post legume vanata ardei gogosari rosii zacuste zakuska cruditati tocana tocanita,

Zacusca reteta de casa pentru iarna retete mancare gustare aperitiv conserva vegan post legume vinete ardei gogosari rosii zacuste zakuska cruditati tocana tocanita,

Zacusca de vinete pe paine reteta mancare vegana gustare aperitiv de post cu legume vanata ardei gogosari rosii retete mancaruri zacuste de casa traditionale romanesti,