11 septembrie 2021

Saramura de peste reteta

Retete Saramura De Peste Macrou La Gratar Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala Pescareasca


Saramura de peste reteta de casa la gratar grill tigaie cu macrou rosii si ardei copti usturoi sos tomat retete mancare saramuri friptura gratare mamaliga legume,

Cum se face saramura de peste reteta rapida de casa. Simplu, usor si rapid, saramura pescareasca de casa preparata cu pește macrou si legume, un preparat culinar gatit foarte des in bucataria dobrogeana pe care il pot manca fara probleme si copii deoarece macroul are putine oase. Ceva super bun, foarte gustos, sanatos si satios, cu o aroma specifica de peste fript la gratar si legume coapte, rosii si ardei coapti, placut sarata si picanta, dulce si aromata, aceasta mancare de peste cu legume servita traditional cu mamaliga merge gatita oricand, in timpul posturilor de peste an cand este dezlegare la peste, sau ca o mancare de weekend alaturi de familie si prieteni, iar daca nu putem ajunge la gratar in aer liber atunci se poate face si la grill acasa in bucatarie.

Saramura de peste pescareasca reteta de casa la gratar grill tigaie cu macrou rosii si ardei copti usturoi sos tomat retete mancare saramuri friptura gratare legume,

Ingrediente saramura de peste

-2 pesti macrou de 500g bucata
-1 rosie bine coapta
-1 ardei capia rosu
-1 ardei gras galben
-2 ardei iuti
-3 catei de usturoi
-1 frunza de dafin
-1 lingurita sare dupa gust
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita piper boabe
-¼ lingurita piper macinat
-¼ legatura patrunjel verde
-1 L de apa
-mamaliga sau paine pentru servit

Mod de preparare saramura de macrou

Cea mai buna saramura de peste reteta dobrogeana de casa pescareasca cu pește macrou si mamaliguta. Cum se face saramura de macrou urmareste reteta mea simpla si usoara, ingredientele sunt pentru 2-3 portii, reteta video este si pe YouTube aici,

-pestele se curata de capete si intestine, se spala cu apa rece, se portioneaza sau se lasa intreg si se presara putina sare peste el, apoi se lasa sa prinda gust de sare cat timp se coc legumele,
-se pun pe un grătar, grill sau pe o tigaie asa cum am procedat eu toate legumele spalate cu apa rece si sterse cu servetele,
Legume la gratar reteta de casa rosii coapte si ardei copti la grill sau tigaie retete pentru fripturi si gratare,

-se intorc pe toate partile pana sunt bine coapte, cand sunt gata se scot intr-un castron, se presara sare peste ele si se acopera cu folie alimentara pentru zece minute,
Legume coapte la gratar reteta de casa rosii si ardei copti la grill sau tigaie retete pentru fripturi si gratare,

Legume coapte reteta de casa rosii si ardei copti la gratar grill sau tigaie retete pentru fripturi si gratare,

-in acest timp se curata usturoiul si se zdrobeste ca pentru mujdei, se pune apa sa fiarba pentru saramură si apa pentru mămăligă, iar verdeata se taie marunt,
-se curata rapid legumele de coaja, rosia se paseaza cu furculita si se indeparteaza cotorul, ardeii se curata de cotor si seminte si se rup fasii,
-se pune apa fierbinte intr-o tava, se adauga usturoiul, sare grunjoasa dupa gust, condimente si plante aromatice, eu am pus dafin, boia si piper,
-se pun legumele coapte, se amesteca usor si se da in clocot, apoi se pune tava langa gratar in asteptarea pestelui,
Macrou la gratar reteta peste gatit fript la grill sau tigaie retete mancare friptura mancaruri cu pește,

-se pune pestele pe gratarul incins sau intr-o tigaie de fonta unde se face foarte bine si uniform, se intoarce pe ambele parti si cand este frumos rumenit se scoate direct in tava cu saramura,
Peste la gratar reteta macrou gatit la grill sau tigaie retete mancare friptura mancaruri cu pește rapide,

Peste fript la gratar reteta macrou la grill sau tigaie retete mancare friptura mancaruri cu pește,

-se presara deasupra patrunjel tocat marunt si se acopera tava pentru cateva minute in asteptarea mamaligii.
Alte retete traditionale romanesti, retete de saramuri aici,  retete de peste si preparate din peste aici, retete de mamaliga aici, retete fripturi si gratare aici, pofta buna!
Saramura de macrou dobrogeana reteta de casa la gratar grill tigaie cu peste rosii si ardei copti usturoi sos tomat retete mancare saramuri friptura gratare legume,

Saramura de macrou reteta de casa la gratar grill tigaie cu peste rosii si ardei copti usturoi sos tomat retete mancare saramuri friptura gratare mamaliga legume pescareasca,

Saramura de peste cu legume reteta de casa la gratar grill tigaie macrou rosii si ardei copti usturoi sos tomat retete mancare saramuri friptura gratare mamaliga,

01 septembrie 2021

Salata de boeuf reteta de casa romaneasca

Reteta Salata De Boeuf Traditionala Romaneasca Retete Salate Aperitive Si Garnituri De Casa


Salata de boeuf reteta de casa traditionala romaneasca cu pui retete mancare gustare garnitura aperitive craciun pasti revelion carne legume maioneza olivier a la russe,

Rețetă salata de boeuf facuta in casa rețeta pas cu pas, cum se face salata de boeuf reteta traditionala romaneasca clasica, preparata simplu si usor acasa in orice bucatarie si servita cu orice ocazie, mese festive si speciale, Pasti, Craciun, Revelion, zile onomastice si aniversare, etc. Salata boeuf este un fel de mancare pe baza de carne fiarta, legume fierte si muraturi, asezonata cu mustar si maioneza, sare si piper dupa gust, mancata la masa ca aperitiv sau garnitura la salate, fripturi si gratare. Carnea poate fi dupa preferinta fiecaruia de vita, pasare, pui, curcan, etc.

Salata boeuf reteta de casa traditionala romaneasca cu pui retete mancare gustare garnitura aperitive craciun pasti revelion carne legume maioneza olivier a la russe,

Ingrediente salata de boeuf de casa

-1 piept de pui sau 2 pulpe
-8 morcovi tineri
-4 linguri maioneza
-3 cartofi
-1 ceapa
-100g mazare congelata
-1 lingurita mustar
-1 borcan 800g castraveti murati
-½ borcan 800g gogosari in otet
-½ lingurita sare dupa gust
-½ lingurita piper macinat
-¼ telina radacina
-frunze de patrunjel verde

Mod de preparare salata de boeuf cu pui

Cum se face o salata de boeuf reusita urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-carnea se pune la fiert in apa suficienta cu putina sare, cand se formeaza spuma se aduna cu spumiera si se pun toate legumele intregi doar curatate sa fiarba impreuna cu carnea,
-dupa ce au fiert se scot din zeama si se lasa sa se raceasca, iar supa de carne cu legume rezultata se opreste pentru gatit,
-se taie atat legumele si carnea cat si muraturile cubulete, apoi se pun intr-un vas incapator unde se amesteca bine cu maioneza, mustar, mazarea fiarta, sare si piper dupa gust,
-acriturile se scurg bine de zeama inainte de a fi amestecate in compozitia de carne cu legume si maioneza,
-se asaza compozitia de salată intr-un vas si se unge deasupra cu un strat de maioneză, apoi de orneaza cu legume fierte si feliute de castraveti si gogosari murati sau frunze de patrunjel verde,
-se pastreaza la frigider si se serveste rece ca aperitiv, gustare sau garnitura la orice mancare gatita,
-retete asemanatoare, salata ruseasca a la russe, salata olivier.
Alte retete traditionale romanesti, retete de salata boeuf aici, retete de salate aici, retete de aperitive aici, mancaruri cu legume aici, mancaruri cu carne aici, retete de Pasti aici, retete de Craciun aici, pofta buna!
Salata de boeuf de casa reteta cu pui retete mancare gustare garnituri aperitive craciun pasti revelion carne legume maioneza olivier a la russe,

Salata de boeuf romaneasca reteta de casa cu pui retete mancare gustare garnitura aperitiv craciun pasti revelion carne legume maioneza olivier a la russe,

Salata de boeuf cu pui reteta de casa retete mancare gustare garnitura aperitive craciun paste revelion carne legume maioneza olivier a la russe,

Salata de boeuf traditionala reteta de casa cu pui retete mancare gustare garnitura aperitive craciun pasti revelion carne legume maioneza olivier a la russe,